Skip to Content
Ketnet pakt uit met een knallende woensdag

Ketnet pakt uit met een knallende woensdag

Dinsdag 31 augustus 2021 -De Ketnetters worden vanaf de start van het schooljaar verwend met een spetterende woensdag. De woensdag op Ketnet staat vanaf nu garant voor de strafste fictie en de spannendste programma's. Ketnetters kunnen gloednieuwe programma's telkens vanaf de ochtend terugvinden op Ketnet.be en de Ketnet-app en later op de dag bekijken op Ketnet.

"De woensdag is van de Ketnetters. Een halve dag school en dan de strafste titels op Ketnet. Een hele dag in de app en op de site en ’s avonds op televisie. Je mag niet missen wat er woensdag op Ketnet gebeurt, of je kan de volgende dag niet meepraten op de speelplaats." Annemie Gulickx, netmanager Ketnet.

Op woensdag 1 september start Ketnet alvast met twee gloednieuwe topprogramma's: 3Hz en Schijtluizen. Vanaf woensdag 8 september krijgen de Ketnetters met GameKeepers opnieuw straffe fictie op het scherm.

3Hz

3Hz is een spannende fictiereeks die baadt in een nostalgische sfeer. Felix (Junes Callaert) neemt de Ketnetters mee op een akoestische tijdreis naar het verleden, schipperend tussen het jaar 1989 en het heden. De reeks kan rekenen op een sterke cast, met veelbelovende namen zoals Junes Callaert (DierendetectivesKetnet Musical: Unidamu) in de rol van Felix, Stan Van Samang (Zie mij graag) als vader Thomas, Ann Tuts (F.C. De Kampioenen, Bevergem) als oma Jos, Arthur Hermans als Sammy, Maja Azila als Noor en Cécile Enthoven (Tabula rasa, De twaalf) als Ella.

“Op de set mogen staan met die bende talenten is een geruststelling; we zitten voor een aantal jaar op rozen wat acteurs en actrices betreft. En dan zo een fijne scenario’s mogen spelen maakt van de reeks als acteur ronduit een genot.“ Stan Van Samang
"Knap dat de 3Hz-jongeren om 6 uur in de ochtend zo enthousiast op de set verschenen. Terwijl de meeste tieners op een vrije dag tot 's middags in hun nest liggen". Ann Tuts
"Het is de eerste keer dat ik in een grote fictiereeks mag meespelen. Het is super om op set te staan en mij te amuseren met Arthur, Maja en Cecile. Eigenlijk met de hele ploeg! We leren ook veel van de volwassen acteurs, Stan, Ann en Emilie. Die zijn (gelukkig) geduldig en geven tips." Junes Callaert

De reeks brengt voor de Ketnetters een spannend verhaal en voor de ouders een nostalgische vibe onder meer door de muziek gecomponeerd door Jimmy Dewit en Cedric Engels. Ook het nummer 'Stay' van The Scabs speelt een belangrijke nostalgische rol in de reeks.

Meer informatie over personages en acteurs is te vinden in het persdossier.

3Hz is een coproductie van De Mensen en Ketnet met de steun van het VAF-mediafonds. De reeks is vanaf woensdag 1 september te zien op Ketnet, VRT NU, Ketnet.be en in de Ketnet-app. De reeks is vanaf 1 september ook te bekijken met audiodescriptie via Ketnet.be en in de Ketnet-app.

Schijtluizen

In Schijtluizen gaat Ketnet-wrapper Sien Wynants op pad om meer te weten te komen over dieren en planten van bij ons, dieren en planten waar we bang voor zijn. Ze ontmoet kenners van Natuurpunt die alles weten over het dier of de plant en brengt telkens één van haar vier Schijtluizen mee: de bekende Ketnet-acteurs Nidal Van Rijn, Naomi Janssens, Thomas De Smet en Aaron Blommaert. In de naam der wetenschap laten zij zich bijten, steken of prikken. Wat gebeurt er dan en wat moet je doen?

"Schijtluizen maken was de perfecte combinatie van leerrijk, spannend en grensverleggend. De hele opname keek je tegelijk reikhalzend en angstvallig uit naar de beet of prik, en op het einde van de dag had je zo maar eventjes massa's bijgeleerd. Geen enkele schijtluis heeft me teleurgesteld, al was Naomi bij de hoornaar wellicht wel de stoerste. Het waardevolste vind ik dat ik een stuk minder bang de natuur in ga, de meeste insecten zijn echt wel banger van jou dan jij van hen. Enkel spinnen, die moeten nog steeds niet te dichtbij komen. " Sien Wynants

Schijtluizen is een samenwerking tussen Ketnet en Natuurpunt. Voor deze reeks werkt Ketnet samen met kenners van Natuurpunt: Gina Coorevits, Joeri Cortens, Koen Kohlbacher en Rosan Heremans. Zij brengen de Ketnetters heel wat bij over dieren en planten als de hoornaar, roodwitte celspin, mug, ringslang, netel, veenmol en kreeft. Tijdens de opnames werden de Schijtluizen bijgestaan door drie dokters: Yolanda Hu, Servaas Bingé en Anhtje Jans. De reeks is gebaseerd op het Deense format Bijten, steken, prikken van DR Ultra. 

Schijtluizen is wekelijks te zien vanaf woensdag 1 september op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en via de Ketnet-app.

GameKeepers

Vanaf 8 september kunnen de Ketnetters ook kennismaken met de gloednieuwe fictiereeks GameKeepers. In deze spannende Ketnet-reeks moeten de hoofdpersonages Sari (Naomi Janssens) en Mats (Andres Doise) elke aflevering een andere game uit het kwaadaardige brein van GameMaster GM winnen om de wereld te beschermen tegen de totale ondergang. 

“GameKeepers combineert de fantasierijke wereld van het gamen met het alledaagse leven van tieners, hun gevoelens en hun zoektocht naar zichzelf. Beide zijn heel herkenbaar voor ons publiek. Het is een reeks vol actie, spanning en humor die toont hoe kinderen boven zichzelf kunnen uitstijgen als ze met elkaar samenwerken. Met GameKeepers geven we ook opnieuw kansen aan jong talent om mee te werken aan een grote fictieproductie, samen met ervaren acteurs.”   Annemie Gulickx, netmanager Ketnet

Meer informatie over personages en acteurs is terug te vinden in het persdossier.

GameKeepers is vanaf woensdag 8 september wekelijks te zien op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app. GameKeepers is een coproductie van Ketnet en Studio 100.

---------------------------------------------------------

NOOT AAN DE REDACTIE

Elise Vandevenne Communicatieverantwoordelijke Ketnet

 

 

 

 

 

 

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos