You are previewing this press release. It isn't public yet and won't show in your pressroom. You can however share this secret url with others.
Skip to Content
3Hz: Wat als je kon luistervinken in het verleden?

3Hz: Wat als je kon luistervinken in het verleden?

PERSDOSSIER

3Hz is een spannende fictiereeks die baadt in een nostalgische sfeer. Felix (Junes Callaert) neemt de Ketnetters mee op een akoestische tijdreis naar het verleden, schipperend tussen het jaar 1989 en het heden. De reeks kan rekenen op een sterke cast, met veelbelovende namen zoals Junes Callaert (DierendetectivesKetnet Musical: Unidamu) in de rol van Felix, Stan Van Samang (Zie mij graag) als vader Thomas, Ann Tuts (F.C. De Kampioenen, Bevergem) als oma Jos, Arthur Hermans als Sammy, Maja Azila als Noor en Cécile Enthoven (Tabula rasa, De twaalf) als Ella.

"Met 3Hz halen we opnieuw jong talent naar Ketnet. Straf om te zien hoe die vier jonge acteurs een heel spannende reeks neerzetten alsof ze nooit iets anders hebben gedaan. 3Hz geeft je het gevoel van een eeuwigdurende zomer met je beste vrienden, overgoten met een coole soundtrack." Annemie Gulickx, Netmanager Ketnet

De reeks brengt voor de Ketnetters een spannend verhaal en voor de ouders een nostalgische vibe onder meer door de muziek gecomponeerd door Jimmy Dewit en Cedric Engels. Ook het nummer 'Stay' van The Scabs speelt een belangrijke nostalgische rol in de reeks.

Story image

Het verhaal

Alles wat je ooit gedaan hebt, staat online. Alles is voor altijd. Vroeger was dat niet zo. Of is er toch iets blijven hangen in de ether? Wat als je kon luistervinken in het verleden? Stem af op 3Hz voor een akoestische tijdreis en ontdek een boodschap voor de toekomst.

Felix kan met zijn vintage walkman naar het verleden luisteren. Samen met zijn vrienden gaat hij op zoek naar antwoorden over de dood van zijn moeder en ontdekt zo een milieuschandaal. Illegaal gedumpt afval uit de jaren '80 bedreigt hun dorp. Wat heeft de dood van Felix' moeder ermee te maken, en kan hij een ramp voorkomen?

De setting

Het verhaal speelt zich af in het heden, in de zomervakantie, over een periode van ongeveer twee maanden. Het jaar 1989 speelt ook een grote rol, want dat is het jaar waarmee de walkman rechtstreeks in verbinding staat en het jaar waarin Felix' mama getroffen wordt door een mysterieuze ziekte. Het is een jaar dat voor de jonge kijkers tot de verbeelding spreekt en voor hun ouders ongetwijfeld heel wat nostalgie oproept.

Story image

Het magisch realisme van 3Hz zit net op de grens van de werkelijkheid. Een semi-andere realiteit, de sfeerrijke arena en mysterie en de intieme vriendschap van een coming of age verhaal. De mysterieuze laag van 3Hz vind je terug in alle facetten van de serie. Zowel visueel als auditief. Terwijl de personages enkel het geluid waarnemen, krijgt de kijker thuis de flarden uit het verleden ook echt te zien waardoor het akoestisch tijdreizen wordt versterkt. Op die manier heeft de kijker soms een grotere kennis dan de personages en meer inzicht in het verleden. Die combinatie van heden en verleden in één beeld maakt het mysterie in 3Hz des te groter.

Personages en cast

Felix - Junes Callaert

Felix (13) werd geboren in 2008. Kort daarna gingen zijn ouders, Marijke en Thomas, uit elkaar. Thomas nam zijn vaderrol niet op, dus Felix werd vooral opgevoed door Marijke, met hulp van Oma Jos. Marijke was Felix’ grote heldin. Ze hadden niemand anders nodig dan elkaar. Marijkes gezondheid ging echter steeds achteruit door een mysterieuze ziekte, tot ze uiteindelijk de strijd verloor. Felix probeert zich sterk te houden na de dood van zijn mama, maar heeft het moeilijk met de komst van zijn vader die hij eigenlijk niet zo goed kent en die bij hem komt inwonen. Felix heeft twee beste vrienden, Sammy (13) en Noor (12). Hij kent hen al zijn hele leven. Felix is vastberaden om zijn doel te bereiken, maar hij probeert vooral goed te doen voor iedereen.

Story image

Junes Callaert (15) uit Sint-Gillis-Dendermonde werd in 2016 gekozen als één van de hoofdrolspelers in Ketnet Musical: Unidamu. Nadien kreeg hij op Ketnet zijn eigen gaming-vlogs en was hij te zien naast Zita Wauters in Dierendetectives. Hij speelde ook mee in verschillende musicals als Aladdin en '40-'45.

Sammy - Arthur Hermans

Sammy (13) komt uit een gezin met drie kinderen. Zijn familie is er één met veel liefde, maar van bescheiden middelen. Het tekort aan speelgoed heeft Sammy altijd moeiteloos gecompenseerd met zijn overschot aan fantasie. Sammy droomt er van documentairemaker te worden en neemt zijn droom erg serieus. Sammy is dan ook de drijvende kracht achter hun onlinekanaal, en zeker deze zomer, nu hun avontuur hem stof oplevert voor een echte docu.

Story image

Arthur Hermans (15) uit Diest zet met 3Hz zijn eerste stappen in de televisiewereld. Hij zit in het vierde middelbaar en volgt de richting Latijn. Hij heeft als hobby's toneel, chiro, lopen en gamen.

Noor - Maja Azila

Noor (12) woont samen met haar twee mama’s in de buurt van Felix. Na de zomervakantie gaat Noor voor het eerst naar de middelbare school. Daar wacht ze al een hele tijd op, want Noor is dol op leren. Ze is een echte sciencenerd én dat is voor haar vooral een compliment. De container bij de zwemput heeft ze omgebouwd tot haar eigen werkplaats, dat is nu haar lab: een gezellige plek waar ze 'alles bij de hand heeft om iets in elkaar te prutsen'. Ze is dol op haar vrienden Felix, Sammy en Ella, want die kunnen wel lachen met Noor's droge soms wat té intelligente opmerkingen 

Story image

Maja Azila (13) uit Hoboken maakt haar debuut in 3Hz. Ze zit in het tweede middelbaar en volgt de richting STEM-wetenschappen en heeft als hobby's tennis, circus en turnen.

Ella - Cécile Enthoven

Ella (13) is nog maar net verhuisd naar Roegerhout samen met haar mama en broer Dylan. Ella’s ouders zijn gescheiden toen ze klein was en het is niet de eerste keer dat ze van woonplaats verandert. Ze heeft zich al vaak moeten aanpassen aan een nieuwe omgeving en met een puberbroer met wie ze echt niet overeenkomt heeft Ella een olifantenhuid moeten kweken. Ella woont in de zomer bij haar mama maar de rest van het jaar is ze bij haar papa in de stad. Ella overweldigt haar nieuwe vrienden Felix, Sammy en Noor met haar charme en enthousiaste persoonlijkheid. Door de manier waarop ze is opgegroeid, is Ella bovendien iemand die niet bij de pakken blijft zitten en altijd een oplossing klaar heeft.

Story image

Cécile Enthoven (14) uit Lievegem maakte haar televisiedebuut in 2017 met een hoofdrol in Tabula Rasa naast Veerle Baetens. Nadien was ze nog te zien in de succesvolle reeks De Twaalf op Eén.

Thomas - Stan Van Samang

Thomas (45) is de papa van Felix. Kort na de geboorte ging hij uit elkaar met Marijke, de mama van Felix. Thomas nam de afgelopen jaren zijn vaderrol niet echt op. Tot Marijke stierf. Plots moest hij wel zijn rol als vader vervullen Thomas pakt zijn verantwoordelijkheid op met zijn nieuwe job bij EternoFarma en probeert tegelijk op alle manieren een band met zijn zoon Felix op te bouwen. Dat verloopt niet altijd even vlekkenloos.

Story image

Stan Van Samang (42) werd bekend bij het grote publiek door zijn rol in Wittekerke (VTM). Hij was nadien ook te zien in Windkracht 10: Koksijde Rescue en Vermist. Hij speelde de hoofdrol in de VTM-reeks Zuidflank en in de Eén-reeks Zie mij graag, Sinds vorig jaar is hij ook te zien in de populaire dagelijkse fictiereeks Thuis. In 2007 won Stan Van Samang Steracteur Sterartiest op Eén wat hem nadien een succesvolle zangcarrière opleverde.

Oma Jos - Ann Tuts

Oma Jos - Josiane (73) - is de moeder van Marijke. Ze is met pensioen na een loopbaan bij EternoFarma. Marijke, het enige kind van oma Jos, werd vanaf haar zestiende erg ziek. De zorg was zowel emotioneel als financieel zeer belastend. Later stierf Jos’ echtgenoot, de vader van Marijke, aan een hartaanval. Oma Jos stond er plots alleen voor. Door Marijkes ziekte nam Jos ook een groot deel van de zorg voor Felix op zich. De dood van Marijke was zwaar voor Oma Jos. Felix is de enige kleinzoon van Oma Jos en ze kent hem als geen ander. Ze wil altijd het beste voor Felix, ook al heeft ze het daar soms moeilijk mee wanneer Thomas terug in beeld komt. Maar in eerste instantie voor Felix ondersteunt ze Thomas in zijn nieuwe vaderrol. 

Ann Tuts (56) studeerde drama aan de Studio Herman Teirlinck. Ze raakte in 1990 bekend bij het grote publiek door haar rol als Doortje in FC. De Kampioenen. Nadien vertolkte ze één van de hoofdrollen in “Amateurs”, een tragikomische fictiereeks op vtm. In 2015 was ze te zien als één van de hoofdrolspelers in de fictiereeks Bevergem op Canvas. Vanaf september zal ze ook te zien zijn in de nieuwe fictiereeks Onder Vuur op Eén.

3Hz is een coproductie van De Mensen en Ketnet met de steun van het VAF-mediafonds. De reeks is vanaf woensdag 1 september te zien op Ketnet, VRT NU, Ketnet.be en in de Ketnet-app.

 

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos