You are previewing this press release. It isn't public yet and won't show in your pressroom. You can however share this secret url with others.
Skip to Content
Gamekeepers: twee jonge gamehelden moeten de wereld redden

Gamekeepers: twee jonge gamehelden moeten de wereld redden

PERSDOSSIER|

GameKeepers is een spannende fictiereeks waarin de hoofdpersonages Sari (Naomi Janssens) en Mats (Andres Doise) in elke aflevering een andere game uit het kwaadaardige brein van GameMaster GM moeten winnen om de wereld te beschermen tegen de totale ondergang. GameKeepers is vanaf woensdag 8 september te zien op Ketnet en is een coproductie van Ketnet en Studio 100. 

 Annemie Gulickx, netmanager Ketnet: “GameKeepers combineert de fantasierijke wereld van het gamen met het alledaagse leven van tieners, hun gevoelens en hun zoektocht naar zichzelf. Beide zijn heel herkenbaar voor ons publiek. Het is een reeks vol actie, spanning en humor die toont hoe kinderen boven zichzelf kunnen uitstijgen als ze met elkaar samenwerken. Met GameKeepers geven we ook opnieuw kansen aan jong talent om mee te werken aan een grote fictieproductie, samen met ervaren acteurs.” 

Story image

 Het verhaal  

In GameKeepers volgen we de avonturen van Sari en Mats, die samen met hun vrienden Lizzy (Manou Jue Cardoso), Idris (Antar Latifine), Quinten (Mathias Mesmans) en Pepper (Jozefien Grossen) op internaat zitten in 'Villa Forêt', onder de hoede van de ietwat vreemde conciërge Jacob (Erik Burke). Het groepje vrienden heeft het druk met schoolwerk en plezier maken, maar Sari en Mats hebben daarnaast ook een verpletterende verantwoordelijkheid. Zij zijn de GameKeepers van Game Quest, een computerspel dat verborgen zit in de villa en dat ze telkens opnieuw moeten spelen én winnen om de wereld te redden. Ze zijn daarvoor zonder het zelf te beseffen uitverkozen door Marinus (Warre Borgmans), de bedenker van het spel.  

Als de jonge GameKeepers verliezen, dan breekt de boosaardige GameMaster GM los uit het spel en kan ze haar kwade krachten op de echte wereld loslaten. Sari en Mats moeten elke keer alles op alles zetten en al hun talenten gebruiken om te winnen. Ze krijgen daarbij de hulp van het gamepersonage Lelia (Jamie Sou), die het computerspel van binnen en buiten kent. Het ultieme doel: alle missies tot een goed einde brengen en als echte helden het spel winnen. Want anders is het game over … voor de hele wereld. 

 De setting

GameKeepers speelt zich af in twee parallelle, maar heel verschillende werelden; die van het internaat, met zijn schoolse en minder schoolse aspecten, en die van het computerspel Game Quest, met alle flashy fantasy-elementen en speciale effecten die eigen zijn aan het gamen. In elke aflevering komen Sari en Mats in een andere game-omgeving terecht: tot de verbeelding sprekende plekken met telkens hun eigen obstakels en doelen.

Beide werelden worden niet alleen geëvoceerd in de sets van de reeks, maar ook in de outfit van de personages. In het dagelijkse leven op het internaat zijn Sari en Mats gekleed zoals alle tieners, maar als ze in Game Quest actief zijn, dragen ze stoere game suits en zien ze eruit als echt gamehelden. Ze krijgen dan ook zoals in een echte game een aantal gepersonaliseerde functionaliteiten, zoals een aftelklok, energiemeter, hartslag, score, enz. Hun grote tegenstander GM dirigeert het spel vanuit haar controlekamer, waar ze aan kabels hangt om nieuwe energie op te doen. Zij ziet er vervaarlijk en strijdvaardig uit en verbergt haar gezicht altijd achter een masker.

De link tussen de echte wereld en die van Game Quest is de gameroom, een verborgen ruimte in Villa Forêt die alleen te bereiken is via een geheime doorgang in de badkamer. In de gameroom staat het spelbord van Game Quest, waarlangs Mats en Sari in het spel raken.

Personages en cast

De cast van GameKeepers bestaat grotendeels uit jonge en talentvolle acteurs, samen met enkele ervaren rotten.

Sari (Naomi Janssens)

Sari (16) is een intelligent meisje met een stoere no-nonsense houding. Ze is sterk, zowel mentaal en fysiek. Ze zegt steevast waar het op staat en houdt daarbij niet altijd rekening met de gevoelens van anderen. Maar over haar eigen gevoelens praten, dat is niet aan haar besteed. Haar emoties verbergt ze met humor en door practical jokes uit te halen. Sari is een onverschrokken haantje dat van nature uit de leiding neemt. Sari kan absoluut niet tegen onrecht en zal er alles aan doen om dat onrecht te bestrijden en anderen te beschermen. Net daardoor is ze zo geschikt voor haar taak als GameKeeper. Stiekem is Sari door Mats gecharmeerd en misschien is ze wel verliefd op hem, maar dat zal ze nooit toegeven. Sari heeft geen broers en zussen.

Story image

Naomi Janssens (°07/02/1999) groeide op in de Kempen en woont nu in Antwerpen. In het middelbaar volgde ze humane wetenschappen. Daarna studeerde ze sociale en militaire wetenschappen ze aan de Koninklijke Militaire School in Brussel en vervolgens Toegepaste Psychologie aan de AP Hogeschool in Antwerpen. Die opleidingen rondde ze niet af wegens andere ambities en kansen die zij kreeg als acteur. Naomi was eerder te zien in Campus 12 (2018-2020), D5R (2018-2020) en Lisa (2020-…). Daarnaast speelt zij voetbal in competitie en houdt ze van fotografie en muziek.

Mats (Andres Doise)

Mats (16) is net als Sari stoer en macho, maar net iets zachter en diplomatischer. Hij houdt van het avontuur als GameKeeper. De karakters van Mats en Sari liggen heel dicht bij elkaar. Het zijn allebei leidersfiguren en daardoor durft het wel eens botsen. Ze zijn ook heel competitief en dat zorgt soms voor een zekere rivaliteit. Maar als puntje bij paaltje komt, gaan de twee voor elkaar door het vuur. Hoewel Mats dat niet zal toegeven, is hij onder de indruk van Sari’s kwaliteiten en heeft hij diep binnenin ook wel gevoelens voor haar. Mats heeft vier oudere zussen.

Story image

Andres Doise (° 07/05/2001) woont in Overmere, Oost-Vlaanderen. Hij zat op internaat op het Sint-Barbara-college in Gent en studeerde daar Latijn – moderne talen. Momenteel studeert hij aan de KU Leuven. Hij speelde mee in een aantal films, waaronder Schellebelle 1919 (Johan Heldenbergh) en Café Derby (van Lenny Van Wesemael), in series zoals It's Showtime (Eén) en 3Hz (Ketnet), in musicals waaronder '14-18' en Ketnet Musical: Kadanza Together en in muziekvideo’s onder regie van Nicolas Caeyers. Naast acteren houdt hij zich bezig met surfen en met zijn vrienden van internaat.

Cordelia/GM

GM is de machtige tegenstander van Mats en Sari in Game Quest. Vroeger heette ze Cordelia. Ze heeft Game Quest samen met haar vriend Marinus ontworpen. Maar om haar gevaarlijke plannen te dwarsbomen, heeft Marinus haar opgesloten in het spel, als GameMaster GM. Ze wil eruit ontsnappen door het spel te winnen van de GameKeepers Mats en Sari. Dan kan ze haar sinister plan realiseren om de wereld te domineren. Keer op keer kiest ze een nieuwe opdracht uit die de GameKeepers in het spel moeten uitvoeren. Daarbij kan ze vanuit haar verborgen controlekamer ​ obstakels en manoeuvres inzetten om het spel te bemoeilijken. We krijgen het gezicht van GM nooit te zien, want ze draagt een masker.

Story image

Wie de rol van GM speelt, blijft nog even geheim.

Jacob (Erik Burke)

Jacob (52) is de conciërge van Villa Forêt. Hij moet in opdracht van de directeur een oogje in het zeil houden en nagaan of de leerlingen zich gedragen, hun lessen leren en taken uitvoeren. Jacob is uitermate streng en houdt van rust, stilte, orde en netheid. Sari en Mats hebben het gevoel dat Jacob hen bespioneert en een verborgen agenda heeft. Ze proberen hem te omzeilen en blijven zoveel mogelijk uit zijn buurt.

Erik Burke (58)studeerde toneel aan de Studio Herman Teirlinck en speelde mee in heel wat televisieseries, zoals Galaxy Park (2011-2012) en De Regel van 3S (2017-2019) voor Ketnet. Daarnaast presenteerde hij radio, maakt hij eigen theatervoorstellingen en geeft hij toneelles aan de Academie van Deurne.

Lelia (Jamie Sou)

Lelia (15) is een personage in Game Quest. Toen Cordelia GM werd, probeerde ze de kennis van Lelia te wissen, maar gelukkig heeft Marinus dat deels kunnen voorkomen. Hierdoor weet Lelia best nog veel over de game, maar ook lang niet alles. Wanneer Mats en Sari in het spel zitten, kan zij er niet in. Maar zelfs langs de zijlijn is ze een waardevolle hulp voor hen. Lelia is altijd vrolijk en vriendelijk, en in haar naïviteit ziet ze in alles en iedereen het goede. Lelia leeft in Game Quest, maar ze kan er ook wel uit om de villa te betreden, voor even toch. Dan moet ze wel opletten dat de andere bewoners haar niet ontmaskeren.

Story image

Jamie Sou (° 02/10/2004) woont in Kapellen. Ze zit in het laatste jaar humane wetenschappen. Verder volgt ze ook nog de musical-opleiding bij Fabric Magic in Aartselaar. Op 11-jarige leeftijd deed ze haar eerste grote zangoptreden voor Plan België. Daarna kreeg ze de kans om mee te zingen in het Samsonkoor in de Samson & Gert Kerstshows. Ze danste en figureerde in videoclips van Studio 100, Ketnet, Fabric Magic, Supastar en Rocky & Lily en zat in het kinderkoor van de opera 'La Bohème'. Haar eerste musical-ervaring deed ze op in de musical Zoo of Life. Daarna volgden nog de musicals '13' en June Foster van The Singing Factory. Jamie figureerde ook in de tv-serie #LikeMe en in de film Gebroeders Schimm. Ze heeft ook ervaring als model.

Idris (Antar Latifine)

Idris (16) is een nerdy type. Hij houdt van computers en wetenschap. Hij weet van zichzelf dat hij als nerd wordt aanzien en is daar eigenlijk heel fier op. Hij weet veel en echt alles over gamen. Idris probeert continu nieuwe apps en snufjes te bedenken om het leven in het internaat gemakkelijker te maken voor hem en voor zijn vrienden. Idris is heel intelligent. Hij heeft de gave om moeilijke dingen toch vlotjes uit te leggen, waardoor hij iets cools over zich heeft. Idris is niet gemakkelijk van zijn stuk te brengen.

Story image

Antar Latifine (° 15/10/1999) groeide op in Laakdal en zit momenteel op kot in Antwerpen. Hij is net afgestudeerd als bachelor sociaal-economische wetenschappen en begint volgend academiejaar aan zijn masterstudie cultuurmanagement. Antar is een geboren entertainer. Als danser is hij actief bij het vaste K3 Ballet en Showcase by Tommy Gryson. Hij was te zien in diverse videoclips en bij allerhande live optredens. Daarnaast is hij ook al zes jaar danslesgever bij onder meer Danssport Vlaanderen & Dansstudio Crazy Moves, waar hij ook in het bestuur zit. Als kleine jongen deed hij mee met De Pretshow (2010) en Speeltijd (2013), en recent had hij nog een bijrol in de serie D5R (2021). Daarnaast is hij redacteur bij het studentenplatform STAN (Student & Antwerp) en presenteerde hij verschillende liveshows voor onder meer UAntwerpen en HZS via Production Office.

Quinten (Mathias Mesmans)

Quinten (16) is een charmante, knappe jongen. Hij ligt goed bij de meisjes. Hij weet ook hoe hij ze moet versieren, maar ze houden, dat is een andere zaak. Quinten is niet de meest intelligente van de bende, maar hij is heel loyaal, beschermend en liefdevol naar zijn vrienden toe. Quinten en Mats zijn twee handen op één buik. Quinten kijkt op naar Mats omdat die zo slim is en Mats kijkt op naar Quinten omdat die zo goed met de meisjes overweg kan.

Story image

Matthias Mesmans (° 08/02/2002) is afkomstig uit Meerbeek en woont momenteel in Holsbeek. Hij studeert Interieurvormgeving. Mathias was eerder al te zien in de Ketnet Musical Unidamu. Daarnaast speelde hij ook al mee in andere musicals. Matthias is ook danser: voornamelijk hiphop, maar sinds enige tijd ook andere stijlen. Zo danste hij al mee in videoclips voor programma’s op Ketnet en de RTBF.

Lizzy (Manou Jue Cardoso)

Lizzy (16) is temperamentvol en populair, maar ook heel ijdel. Ze is een fotomodel en heeft heel wat volgers. Ze is sportief en gefocust op haar uiterlijk. Lizzy is extreem materialistisch en nogal zelfzuchtig. Toch heeft ze ook een heel andere, medelevende kant heeft. Ze is namelijk in het internaat komen studeren omdat ze dan in de buurt van haar oma woont. Haar oma is oud en heeft de hulp van Lizzy nodig. Lizzy doet werkelijk alles voor haar. Lizzy is ervan overtuigd dat Quinten en zij voor elkaar voorbestemd zijn. Ze doet dan ook alsof ze een koppel zijn, hoewel Quinten daar niet zo over denkt. Lizzy heeft nooit liefdesverdriet, maar is wel op haar teen getrapt als Quinten haar links laat liggen.

Story image

De Nederlandse Manou Jue Cardoso (° 03/01/2004) woont in Leidschendam-Voorburg in de provincie Zuid-Holland. Ze speelde als musical-actrice Martha von Trapp in The Sound of Music van Stage Entertainment (2014-2015). Daarnaast was ze in 2017 een van de finalisten van het Junior Songfestival en speelde ze in televisieseries als De Ludwigs (2017-2018) en Brugklas (2019-2020). Op het grote doek was Manou te zien in films als First Kiss (2018) en De club van lelijke kinderen (2019). Verder is Manou sinds haar negende zangeres en stemactrice voor onder meer Disney. Ze ​ schrijft ook zelf muziek en werkte een aantal jaren als reporter voor de het Nederlandse muziekprogramma KidsTop20.

Pepper (Jozefien Grossen)

Pepper (17) is de zus van Quinten. Pepper laat zich door niets of niemand uit het lood slaan. Ze is heel erg in balans zonder dat ze daar moeite moet voor doen. Ze is ondernemend, supercreatief en een vat vol ideeën, maar tegelijk ook realistisch en bescheiden. Haar enige probleem is dat ze zo slordig en vergeetachtig is, tot grote frustratie van haar beste vriendin en kamergenote Sari. Pepper beseft al snel dat Mats en Sari samen horen, maar wil dat niet pushen. Sari vindt het jammer dat ze Pepper de waarheid niet mag vertellen over haar activiteiten als Gamekeeper, want ze haat het om te liegen tegen haar beste vriendin.

Story image

Jozefien Grossen (° 30/04/1998) is geboren in Tienen en woont in Antwerpen. Ze studeerde Woordkunst-Drama aan het Lemmensinstituut Leuven en Musical aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Jozefien speelde mee in de musicals 40-45 (2019) en Daens (2020). Ze sprak en zong stemmen in voor de Ketnet-programma’s Find me in Paris en Apollo’s grote avonturen. Ze speelde ook in familievoorstellingen Het Verboden Circus (2021) en Koninklijk Feest! (2021) van het theatergezelschap De Proefkonijnen.

Marinus (Warre Borgmans)

Marinus (65) is een computerspecialist, game-ontwerper en voormalig leraar van het internaat. Samen met zijn goede vriendin Cordelia heeft hij ooit Game Quest bedacht en ontwikkeld. Maar door artificiële intelligentie werd het spel steeds krachtiger en moeilijker te beheersen. Toen Cordelia na een tijdje kwaadaardige ideeën kreeg en gevaarlijke plannen begon te smeden met Game Quest, heeft Marinus haar opgesloten in het spel. Daar is ze nu de GameMaster GM. Om te verhinderen dat GM uit het spel kan ontsnappen en de wereld in gevaar brengen, heeft Marinus de jonge Mats en Sari geselecteerd om als GameKeepers te fungeren. Maar dat beseffen ze zelf pas bij het begin van de reeks. Marinus komt alleen in de eerste aflevering aan bod.

De rol van Marinus wordt vertolkt door Warre Borgmans (65), een man met een grote staat van dienst in de Vlaamse theater-, film- en televisiewereld, van Windkracht 10 over Kulderzipken en Stille Waters tot Zone Stad.

Elise Vandevenne Communicatieverantwoordelijke Ketnet

 

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos