Skip to Content
VIDEO | Marijn Devalck en Sarah Mouhamou zingen Stamboslied

VIDEO | Marijn Devalck en Sarah Mouhamou zingen Stamboslied

Ketnet zet dit najaar in op grootouders en kleinkinderen

Ketnet pakt dit najaar uit met een aantal initiatieven rond grootouders en kleinkinderen. Grootouders spelen een belangrijke rol in het leven van kinderen. En net daarom wil Ketnet extra inzetten op de relatie tussen die twee. Want ze kunnen veel van elkaar leren. En door te praten over het verleden, leren kinderen meer bij over de eigen identiteit. Vanmorgen lanceerden ambassadeurs Marijn Devalck en Sarah Mouhamou het project met het 'Stambos-lied'.

Praten en bijleren over vroeger is belangrijk voor kinderen om te groeien en om een eigen identiteit te ontwikkelen. In dit digitale tijdperk ontwikkelde Ketnet een online tool om dialoog te stimuleren tussen kinderen en hun grootouders. Op ketnet.be kunnen ze samen een belevingsstamboom maken en leren ze gaandeweg bij over elkaar.

Maar er is meer. Ketnet trekt dit najaar volop de kaart van deze twee generaties:

  • Samen met Familiekunde Vlaanderen ontwikkelt Ketnet een lessenpakket voor de lagere school dat leerkrachten moet helpen om het in de klas te hebben over afkomst en verleden.
  • 'Karrewiet Plus' besteedt vanavond aandacht aan kangoeroewonen, een woonvorm waarbij twee gezinnen met elkaar samenwonen onder één dak. Het duidingsprogramma zoomt in op één concreet voorbeeld waarbij een Gents gezin samenwoont met hun oma in een kangoeroewoning; een woning waarbij ieder gezin een eigen stek heeft, maar toch onder één dak woont. Experte An-Sofie Smetcoren van Belgian Ageing Studies (VUB) gaat dieper in op het begrip kangoeroewonen. Karrewiet Plus, vanavond om 18.00 u.
  • In de quiz 'Oude Taart', die sinds 12 oktober op Ketnet te zien is, ontvangt bakker Marcel (Robrecht Vanden Thoren) duo's grootouders en kleinkinderen. In vier rondes staat de samenwerking tussen de twee centraal. Oude Taart, tijdens Herfstvakantie dagelijks om 8.35 u. - vanaf 9 november dagelijks om 18.25 u.
  • In 'Viva Bomma' beoefenen kinderen voor één dag de hobby van hun kleinkind en vice versa. Elke zondag tijdens Kingsize Live vanaf 10.00 u.
  • 'Ben ik familie van' is een nieuw programma waarin zes kinderen op zoek gaan naar hun roots. Want misschien hebben ze wel een beroemde voorvader of zijn ze verwant met bekende naamgenoten? Samen met wrapper Leonard Muylle beleven ze spannende avonturen, ontrafelen ze mysterieuze geheimen en pluizen ze zo, beetje bij beetje, hun stamboom uit. 'Ben ik familie van', vanaf maandag 9 november, van maandag tot donderdag om 18.45 u.

NIET VOOR PUBLICATIE:

  • Op aanvraag is er meer info te verkrijgen over de afzonderlijke initiatieven / programma's.
  • Perslogin voor Het Stambos op ketnet.be: http://stambos.ketnet.be - Gebruikersnaam: PersKetnet - Wachtwoord: Stambos01
Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos