Skip to Content
Nieuw op Ketnet: Oude taart

Nieuw op Ketnet: Oude taart

Een quiz voor Ketnetters en hun grootouders met Bakker Marcel - Vanaf maandag 12 oktober

In Oude taart daagt Bakker Marcel (Robrecht Vanden Thoren) kinderen en grootouders uit voor zijn geschifte quiz: 32 afleveringen lang ontvangt hij telkens twee duo’s in zijn bakkerij. Het winnende duo gaat naar huis met een jaar gratis taart. De grootouder van het andere team glijdt in de levensgrote deegkom van Marcels obscure maar gegarandeerd succesvolle gebakcreatie: oude taart. Vanaf maandag 12 oktober om 18.25 u.

In de vier verschillende rondes staat de samenwerking tussen grootouder en kind centraal. Wat kunnen ze van elkaar leren en hoe vullen ze elkaar aan? In de spannende finale test Marcel beide duo’s op hun koelbloedigheid wanneer opa of oma al boven het deeg bengelen en hun lot volledig in handen van de kleinkinderen ligt.

Robrecht Vanden Thoren (bekend van o.a. Tom & Harry op Eén) kruipt op een sublieme en vaak hilarische manier in de rol van gastheer. Het is ook meteen zijn debuut als presentator.

Robrecht: “Door mijn ervaring in kindertheater weet ik hoe fijn het is om in de verbeeldingswereld van kinderen nog een stap verder te kunnen gaan. Toen ik gevraagd werd om Oude Taart te presenteren als fictief personage was ik onmiddellijk geïntrigeerd. Het voelde als een uitdaging om fictie en realiteit te combineren. Het was een topervaring en ik kan alleen maar hopen dat de magie van op de set voelbaar is tot in de huiskamer.”

Oude taart is een productie van Ketnet.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos