Skip to Content
Koen Wauters ruïneert trofee Tom Waes op Gala van de Gouden K's

Koen Wauters ruïneert trofee Tom Waes op Gala van de Gouden K's

Opschudding vanochtend tijdens het Gala van de Gouden K’s, de grote awardshow van Ketnet:  Koen Wauters was gevraagd om de Gouden K voor de Mannelijke TV-ster van het Jaar uit te reiken. Toen bleek dat zijn ‘grote rivaal’ Tom Waes de winnaar was, tuimelde de trofee plots van de desk in stukken uiteen. Per ongeluk, beweerde Koen, al voegde hij er fijntjes aan toe dat Tom nu de "Gouden L had gewonnen, voor L... van het jaar". Tom was not amused, zoals blijkt uit het bijgevoegde fragment. Het was gelukkig maar een klein incidentje in de wervelende en spectaculaire show.

 

Tijdens deze tweede editie van het gala van de Gouden K’s reikte een plejade van BV’s onderscheidingen uit in 16 categorieën, van games tot babes, en van hunks tot hypes. Het was een echte publiekspoll want de winnaars werden via Ketnet.be gekozen door maar liefst 35.000 kinderen. Het Gala van de Gouden K’s 2014 werd gepresenteerd door de vijf wrappers en wordt vanavond herhaald om 18.35 u. en woensdag 21 januari om 13.00 u. Op Ketnet.be is het Gala te herbekijken via interactieve video, een primeur voor Ketnet.

 

En dit zijn de winnaars:

     Award Winnaar
   
Ketnet-reeks van het jaar D5R - uitgereikt door Joy Anna Thielemans & Nawfel Bardad-Daidj uit Thuis
Band van het jaar De KetnetBand - uitgereikt door Clara en Jelle Cleymans
Ketnet-tekenfilm van het jaar Peter Pan - uitgereikt door Bieke & Doortje van FC De Kampioenen
Bioscoopfilm van het jaar Frozen - uitgereikt door Bieke & Doortje van FC De Kampioenen
Vrouwelijke TV-ster van het jaar Tinne Oltmans (als Mila in Ghost Rockers) - uitgereikt door Frank Deboosere en Peter Van de Veire
Mannelijke muzikant van het jaar Stromae - uitgereikt door K3
Babe van het jaar Charlotte Leysen - uitgereikt door Samson & Gert
Mannelijke TV-ster van het jaar Tom Waes - uitgereikt door Koen Wauters en Laura Tesoro
Hunk van het jaar Dries Mertens - uitgereikt door Tatyana Beloy en Lauren De Ruyck
Vrouwelijke muzikant van het jaar Laura Omloop - uitgereikt door Tom Waes
Sportmoment van het jaar De Rode Duivels op het WK voetbal in Brazilië - uitgereikt door Maarten Vangramberen en Ruben van Gucht
Ketnet-programma van het jaar Helden - uitgereikt door Jeroen Meus en Hannes Deryckere
Song van het jaar Let It Go van Demi Lovato - uitgereikt door Slongs Dievanongs en Showbizz Bart
Game van het jaar Subway Surfers (al uitgereikt op woensdag 14.1)
Hype van het jaar Loomen (al uitgereikt op woensdag 14.1)

 

Een heel bijzondere Gouden K: de Ketnetter van het jaar

Naast de al vermelde awards was er ook nog één heel speciale Gouden K : die voor de Ketnetter van het jaar.  De Ketnetters mochten zélf een andere Ketnetter nomineren: een vriend of vriendin met het hart op de juiste plaats. Er kwamen ontzettend veel nominaties binnen. De vier Helden van het gelijknamige Ketnet-programma hebben die allemaal nauwgezet doorgenomen en na veel wikken en wegen hebben ze uiteindelijk gekozen voor een warm en ongecompliceerd verhaal.

Lara zit sinds dit schooljaar in het zesde leerjaar van basisschool De Zevensprong (Leuven). Ze voelde zich snel thuis op haar nieuwe school omdat ze zo goed werd opgevangen door haar nieuwe klas, in het bijzonder door Jeanne, die meteen voor haar klaar stond. Reden genoeg voor Lara om Jeanne te nomineren als “Ketnetter van het jaar”. De vier Helden waren zo enthousiast over dit sympathieke verhaal dat ze Jeanne beloonden met de Gouden K voor de Ketnetter van het jaar.

 

Muzikaal vuurwerk

Naast de vele bekende namen op de nominatielijstjes en de BV’s die de prijzen uitreikten, maakte ook een stoet van muzikaal talent zijn opwachting op het Gala. Slongs Dievanongs zette de Karrewiet-momenten van 2014 op een rijtje in een muzikaal jaaroverzicht, Patje en Loredana van 2 Fabiola brachten hun piano mee, Laura Tesoro en Laura Omloop demonstreerden waarom ze beiden genomineerd waren als vrouwelijke muzikant van het jaar en de Ghost Rockers kregen alle handen hoog. Als kers op de K’s-taart vierde de KetnetBand zijn 15de verjaardag met een speciale medley en gaven de Juniors van Kadanza al een klein voorproefje van “Junior Musical - Kadanza”.

 

Een primeur : Het Gala van de Gouden K’s interactief

Wie het gala heeft gemist, kan het vanavond of woensdag herbekijken op Ketnet. Of op Ketnet.be, waar de show te zien is als een interactieve video met de mogelijkheid om door te klikken naar extra informatie en filmpjes : een primeur voor Ketnet.

 

Het Gala van de Gouden K’s 2014 is een programma van VRT Televisie voor Ketnet.

 

Het Gala van de Gouden K’s 2014 wordt herhaald op zondag 18 januari om 18.35 u. en op woensdag 21 januari om 13.00 u.

Het Gala is ook te bekijken op Ketnet.be.

Hieronder vindt u een kleine selectie van foto's. Meer foto's, in hoge resolutie staan op het Persportaal van VRT Communicatie.

 

 

 

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos