Skip to Content
Veel grote namen op Het Gala van de Gouden K's 2014

Veel grote namen op Het Gala van de Gouden K's 2014

zondag 18 januari op Ketnet

Na het succes van de eerste editie organiseert Ketnet ook dit jaar Het Gala van de Gouden K’s, een even sympathieke als spetterende awardshow waarin we te weten komen wie of wat in het afgelopen jaar in de media, de showbizz en de sport het populairst was bij de Vlaamse kinderen. De prijzen worden uitgereikt door onder meer Tom Waes, Koen Wauters, Jeroen Meus, Peter Van de Veire, Clara Cleymans, Joy Anna Thielemans, Tatyana Beloy, Ruben Van Gucht, K3, Samson & Gert, en vele anderen. Er zijn ook optredens van onder anderen Slongs Dievanongs, 2 Fabiola, de KetnetBand en de Juniors van Kadanza. Het Gala van de Gouden K’s 2014 wordt uitgezonden op zondag 18 januari om 9.00 u. op Ketnet.

De show wordt gepresenteerd door de vijf wrappers. Die zijn zich al volop aan het voorbereiden op hun openingsact, zoals blijkt uit bijgevoegd filmpje.

 

Er worden onderscheidingen uitgereikt in 16 categorieën: van songs tot sterren, van games tot babes, en van hunks tot hypes. De winnaars werden gekozen door de Ketnetters zelf: bijna 35.000 Ketnetters brachten hun stem uit via ketnet.be.

 

Muzikaal vuurwerk

Naast de vele bekende namen op de nominatielijstjes en de BV’s die de prijzen uitreiken, maakt ook een stoet van muzikaal talent zijn opwachting op het Gala. Slongs Dievanongs zet de Karrewiet-momenten van 2014 op een rijtje in een muzikaal jaaroverzicht, Patje en Loredana van 2 Fabiola brengen hun piano mee, Laura Tesoro en Laura Omloop demonstreren n waarom ze beiden genomineerd zijn als vrouwelijke muzikant van het jaar en de Ghost Rockers krijgen alle handen hoog. Als kers op de K’s-taart viert de KetnetBand zijn 15de verjaardag met een speciale medley en geven de Juniors van Kadanza al een klein voorproefje van “Junior Musical - Kadanza”.

 

16 Gouden K’s

In  de aanloop naar het Gala worden deze week al twee award-winnaars bekendgemaakt (Game van het jaar en Hype van het jaar). Tijdens de show zelf worden nog eens 14 Gouden K’s uitgereikt, door een indrukwekkend gezelschap van bekende persoonlijkheden:

Award

Uitgereikt door

* Ketnet-reeks van het jaar

Joy Anna Thielemans & Nawfel Bardad-Daidj uit Thuis

* Band van het jaar

Clara & Jelle Cleymans

* Ketnet-tekenfilm van het jaar

Bieke & Doortje uit FC De Kampioenen

* Bioscoopfilm van het jaar

Bieke & Doortje uit FC De Kampioenen

* Vrouwelijke TV-ster van het jaar

Frank Deboosere & Peter Van de Veire

* Mannelijke muzikant van het jaar

K3

* Babe van het jaar

Samson & Gert

* Mannelijke TV-ster van het jaar

Koen Wauters & Laura Tesoro

* Hunk van het jaar

Tatyana Beloy & Lauren De Ruyck

* Vrouwelijke muzikant van het jaar

Tom Waes

* Sportmoment van het jaar

Maarten Vangramberen & Ruben Van Gucht

* Ketnet-programma van het jaar

Jeroen Meus & Hannes Deryckere

* Song van het jaar:

Slongs Dievanongs & Showbizz Bart

 

Een heel bijzondere Gouden K

Naast de al vermelde awards is er ook nog één heel speciale Gouden K : die voor de Ketnetter van het jaar.  De Ketnetters mochten zélf een andere Ketnetter nomineren: een vriend of vriendin met het hart op de juiste plaats. Er kwamen ontzettend veel nominaties binnen. De vier Helden van het gelijknamige Ketnet-programma hebben die allemaal nauwgezet doorgenomen en na veel wikken en wegen hebben ze beslist wie de Gouden K voor de Ketnetter van het jaar het meest verdient. De Helden reiken de trofee ook uit.

 

Op Ketnet en Ketnet.be

Het Gala van de Gouden K's 2014 wordt zondagochtend uitgezonden op Ketnet én gestreamd op Ketnet.be.
Op de website is er bovendien een 'live center' met een verslag in woord en beeld van de gebeurtenissen voor én achter de schermen.

 

Het Gala van de Gouden K's is een programma van VRT Televisie voor Ketnet

 

Het Gala van de Gouden K’s: op zondag 18 januari om 9 uur op Ketnet
(hh op 18.1 om 18.35 u. en woensdag 21.1 om 13.00 u)

 

 

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos