Skip to Content
Wie wordt wrapper?: ontdek de vijf kandidaten

Wie wordt wrapper?: ontdek de vijf kandidaten

Vandaag kwamen de Ketnetters in Kingsize Live te weten wie de vijf kandidaten zijn om Charlotte Leysen op te volgen als Ketnet-wrapper. Eind juni kondigde Charlotte Leysen aan dat ze na acht jaar stopt als Ketnet-wrapper. Ze deed toen een oproep naar nieuw talent. Uit honderden kandidaten gaan nu vijf kandidaten de strijd aan. De komende vier weken kiezen de Ketnetters zelf wie hun nieuwe wrapper wordt tijdens de spannende online zoektocht: Wie wordt wrapper?

De kandidaten

Aaron Blommaert

Aaron is 17 jaar en afkomstig uit Aalst. Hij is net begonnen aan zijn laatste jaar middelbaar. Hij was reeds op Ketnet te zien als Robin in de reeks 4eVeR, speelde de hoofdrol in Ketnet Musical: Kadanza en is één van de 5 jongens van de nieuwe boysband Bobby. Binnenkort is Aaron ook te zien in een musical over de val van de Berlijnse muur.

Dieter Janssens

Dieter is 21 jaar en komt uit Grimbergen. Hij is leerkracht lagere school, een jeugdmonitor in hart en nieren, bespeelt verschillende muziekinstrumenten, heeft goeie dansbenen en traint met zijn opa voor een marathon.

Esther Nwanu

Esther is afkomstig uit Laakdal. Ze is 21 jaar en studeert communicatiewetenschappen in Leuven. Esther is bezeten van dansen, is een heel rustig type met droge humor en heeft een hekel aan dt-fouten.

Tinneke Van Ransbeeck

Tinneke komt uit Meldert (Oost-Vlaanderen) en is 23 jaar. Ze is kinesist en begint nu aan opleiding radio aan het RITCS. Tinneke zit bij de scouts, is een globetrotter, speelt diatonische accordeon en is gek op folkmuziek.

Gloria Monserez

Gloria komt uit Wijgmaal, is 18 jaar en begint aan haar eerste jaar grafische vorming aan het KASK in Gent. Ze is één van de Helden van Ketnet en woont op een boot.

Wie wordt wrapper?

Vanaf morgen kunnen de Ketnetters de vijf kandidaten beter leren kennen door hen altijd en overal online te volgen. Dat kan van maandag tot en met donderdag tussen 18.30 uur en 19.00 uur in de livestream en dag en nacht in de Wie wordt wrapper?-feed in de Ketnet-app en op Ketnet.be. Tijdens de weekends kunnen de Ketnetters een samenvatting van hun online avonturen op televisie bekijken.

Op donderdag 3 oktober en donderdag 10 oktober valt er, op basis van de stemming van vier jury’s, waaronder de Ketnetters, telkens één kandidaat af. ​ Op 18 oktober is er dan de grote finale van Wie wordt wrapper? met de drie overgebleven kandidaten. Wie van de drie de nieuwe Ketnet-wrapper wordt, zal worden uitgemaakt in een grote interactieve gameshow die live te volgen is in de Ketnet-app en op Ketnet en waar de Ketnetters hun favoriete kandidaat mee naar de overwinning kunnen helpen.

De grote finale van Wie wordt wrapper zondag 18 oktober omstreeks 18.05 uur op Ketnet en in de Ketnet-app.

Ketnet: kweekvijver voor talent

Ketnet is al 21 jaar een kweekvijver voor talent. Steven Van Herreweghe presenteerde als ‘wrapper’ de eerste Ketnet-uitzending. Hij vormde samen met Ianka Fleerackers, Gitte Van Hoyweghen en Sven Ornelis het eerste wrappers-kwartet. Na hen volgen nog tal van nieuwe gezichten, van wie er een heel aantal op dit moment nog actief zijn in de media. Ketnet bleek de afgelopen 21 jaar dan ook de perfecte springplank naar een verdere carrière in de media. Enkele andere voorbeelden: Peter Van de VeireStaf CoppensJelle CleymansErika Van TielenBritt Van MarsenilleNiels Destadsbader,…

-------------------------------------------------------------------------

NOOT AAN DE REDACTIE

Charlotte Leysen is later beschikbaar voor interviews, een uitnodiging volgt. De kandidaat-wrappers zijn beschikbaar voor interviews op woensdag 25 september. Gelieve uw aanvraag door te sturen naar elise.vandevenne@vrt.be.


 

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos