Skip to Content

Wie wordt Jasper en Lisa in Junior Musical - Kadanza? : De finaleweek - vanaf maandag 15 december

Gelieve de aangeduide embargo's te respecteren

Het wordt een cruciale week voor de acht juniors die nog in de running zijn om een van de twee kinderhoofdrollen te spelen in Junior Musical - Kadanza : Emma Van Abbeneyen, Hanne Verstraeten, Lani Lauwers en Oona Abbeel als kandidaten voor de rol van Lisa; en Aaron Blommaert, Daan Keisse, Jérémie Vrielynck en Sheldon Demiddeleer  als kandidaten voor de rol van Jasper. Vanaf vandaag komen zij in vier voorrondes en een finale tegen elkaar uit om te bepalen wie van hen Jasper en Lisa wordt. Ze zijn er alvast klaar voor, zoals blijkt uit bijgevoegde filmpjes. De eerste voorronde gaat tussen Aaron en Jérémie. Vanavond om 18.25 u.
 

In de shows kunnen de kandidaten echt tonen wat ze in hun mars hebben en wat ze tot nu toe hebben bijgeleerd. In elke voorronde nemen twee kandidaat-Jaspers of twee kandidaat-Lisa’s het tegen elkaar op. Ze zingen elk een nummer uit het rijke repertoire van Junior Eurosong én ze spelen een scène uit Kadanza.

Wie doorgaat naar de finale wordt beslist door de jury : Frank Van Laecke (de regisseur van Junior Musical - Kadanza), showbeest Koen Crucke en ex-Junior Lauren de Ruyck.

De shows worden gepresenteerd door Tatyana Beloy en Leonard Muylle.

Hieronder vindt u het verloop van de voorrondes met telkens - onder embargo tot het aangegeven moment - de uitslag van de avond :

 

MAANDAG 15 DECEMBER : VOORRONDE 1 - AARON TEGEN JEREMIE

Aaron Blommaert : de 12-jarige Aaron komt uit Aalst en is de jongste kandidaat voor de rol van Jasper. Hij speelt basketbal bij Aalstar, maar de Ketnetters kennen hem ongetwijfeld van zijn deelname aan Wie wordt junior 2013? Samen met Ruben en Ryan vormde hij toen de band KETZ met het nummer Donder. Ze schreven zich samen in voor de audities van Junior Musical in Anderlecht en werden ook alle drie geselecteerd om mee te spelen in de musical.

Jérémie Vrielynck : Jérémie is 14 jaar oud en komt uit Deerlijk. Hij speelde eerder al mee in enkele opera’s en kon ook al met Frank Van Laecke samenwerken in de spektakelmusical 14-18. Daar vertolkte hij de sprekende rol van kleine Fons. Jérémie greep tijdens de auditie in Ieper net naast het gouden ticket voor zang, maar kon de jury toch overtuigen van zijn plaats bij de laatste 28. Jérémie heeft in zijn leven al wat meisjesharten veroverd, maar mag hij dat binnenkort ook proberen bij Lisa als hij Jasper zou worden?

Aaron zingt ‘Diep in mijn lijf’ (Emile – Junior Eurosong 2010)
Jérémie zingt ‘Voor Eeuwig’ (Max – Eurokids 2005)

Embargo tot maandag 15 december om 19.00 u. : Jérémie gaat door naar de finale op zaterdag 20 december

 

DINSDAG 16 DECEMBER : VOORRONDE 2 - OONA TEGEN LANI

Oona Abbeel : Oona woont in Berlare is met haar 13 jaar de jongste kandidaat-Lisa. Ze deed mee aan Op zoek naar Annie, won toen net niet, maar stond wel mee op het podium als een van de weesmeisjes. Haar grote passie is dans en we zagen haar daarin eerder al uitblinken in KetnetPop. Tijdens haar auditie in Oosterzele kreeg ze dan ook het gouden ticket voor dans van Ijvi Hagelstein. Jurylid Lauren De Ruyck vindt dat Oona alles in huis heeft om een grote musicalster te worden. Naast haar uitgebreide podiumervaring, was Oona ook al te zien op het witte doek in de film Labyrinthus.

Lani Lauwers : Lani is 14 jaar en woont in Schelle. Ze studeert woordkunst-drama en heeft al regelmatig opgetreden in programma’s als Peter Live, Tegen de Sterren op, Belgium’s Got Talent,… Ze werkte eerder al samen met regisseur Frank Van Laecke in de spektakelmusical 14-18 waar ze de sprekende rol van kleine Anna voor haar rekening nam. Na haar auditie in Turnhout was al meteen duidelijk dat Lani een veelzijdig talent is waar we in de toekomst nog heel wat van gaan horen. Misschien binnenkort al als Lisa in Kadanza?

Oona zingt ‘Geloven in jezelf’ (Jens – Junior Eurosong 2012)
Lani zingt ‘Zie ik je staan’ (Lotte – Wie wordt Junior 2013)

Embargo tot dinsdag 16 december om 19.00 u. : Lani gaat door naar de finale op zaterdag 20 december

 

WOENSDAG 17 DECEMBER : VOORRONDE 3 - DAAN TEGEN SHELDON

Daan Keisse : Daan woont in Maldegem is met zijn 15 jaar dan weer de oudste kandidaat-Jasper. Hij speelde de kinderhoofdrol in de musical Muerto in het Fakkeltheater. Bij zijn audities voor Junior Musical in Oosterzele vergat hij even zijn tekst in de zangauditie, maar hij kon zich snel herpakken. Chris Corens gaf hem het gouden ticket voor zijn spelauditie omdat hij met een grote naturel op de planken staat. Daan is een showman pur sang en is dan ook van plan om het publiek stevig uit de bol te laten gaan tijdens de studioshows.

Sheldon Demiddeleer : de 13-jarige Sheldon is afkomstig uit Halle. Hij stond eerder al op de planken met zijn dansgroep K-Creation. Sheldon deed mee aan de audities voor Junior Musical in Anderlecht en won dankzij zijn enorme inleving het gouden ticket voor dans. Zang is ongetwijfeld het grootste werkpunt en op bootcamp nam zangcoach Kristof hem dan ook stevig onder handen. Sheldon heeft keihard gerepeteerd want hij wil absoluut de rol van Jasper in de wacht slepen

Daan zingt ‘Hart op het spel’ (Guillaume & Liselotte – Junior Eurosong 2012)
Sheldon zingt ‘Shut up’ (Oliver – Junior Eurosong 2008)

Embargo tot woensdag 17 december om 19.00 u. : Sheldon gaat door naar de finale op zaterdag 20 december

 

DONDERDAG 18 DECEMBER : VOORRONDE 4 - EMMA TEGEN HANNE

Emma Van Abbeneyen : Emma is 14 jaar oud en woont in Mortsel. Vier jaar geleden speelde ze mee in het ensemble van de musical Oliver!, maar daarnaast heeft Emma nog niet zoveel podiumervaring. Emma deed mee aan de audities van Junior Musical in Oosterzele en kreeg daar het gouden ticket uit handen van zangcoach Kristof. Hij koos voor Emma om haar uitbundige en krachtige karakter. Ze droeg tijdens die auditie een T-shirt met ‘WINNER’ op de achterzijde en tot op vandaag maakt ze ook nog steeds kans om te winnen en de rol van Lisa in de wacht te slepen.

Hanne Verstraeten : Hanne is 14 jaar oud en komt uit Oud-Heverlee. Ze speelde mee in Annie en Sound of Music en deed auditie voor Junior Musical in Turnhout. Tijdens het bootcamp ontpopte Hanne zich als een onmisbare schakel voor de groep. Niet alleen op het podium maar ook daarnaast. Zo nam ze de groep op sleeptouw dankzij haar kennis van het Frans en won ze de grote Junior zoektocht samen met Synn. Als beloning kwamen zij als allereerste te weten dat Loes Van Den Heuvel de volwassen hoofdrol zou gaan spelen in Kadanza. Na een gezellige meet & greet moest ze dit nog even geheimhouden voor de groep. Ondanks de vele kruisverhoren zwichtte ze niet.

Emma zingt ‘In mijn dromen’ (Luís – Junior Eurosong 2010)
Hanne zingt ‘Sweet summer boy’ (Talle – Wie wordt Junior 2013)

Embargo tot donderdag 18 december om 19.00 u. : Emma gaat door naar de finale op zaterdag 20 december

 

JUNIOR MUSICAL - KADANZA

Junior Musical – Kadanza wordt een musical over een danskamp voor jongeren en is opgebouwd rond bekende liedjes uit de tienjarige geschiedenis van Junior Eurosong. De jonge Lisa beleeft de tijd van haar leven op het danskamp. Al op de eerste dag wordt ze verliefd op kampgenoot Jasper. Maar wanneer de strenge kampleidster Cornelia Blok de jongens en meisjes ’s nachts samen betrapt, deelt ze hen op in twee aparte kampen, gescheiden door een rivier. Betekent dit voor Lisa en al de andere kampleden het einde van een superleuke dansvakantie?

 

DE ROLVERDELING

Alle 28 kinderen uit de audities mogen sowieso meedoen in de grote productie van Studio 100 en Ketnet: als zangers en dansers in het ensemble of als één van de zeven kinderpersonages naast de volwassenen rollen.

Die laatste worden zoals eerder bekendgemaakt gespeeld worden door Charlotte Leysen (danscoach Lana), Giovanni Kemper (danscoach Paco) en Loes Van den Heuvel (kampleidster Cornelia Blok).

Vier van de zeven kinderrollen waren ook al bekend: Ayko Vanparys speelt Tine, Tuur Verelst is Bert, Karel Schepers wordt Oscar en Charlotte Boudry speelt Samantha.

Wie de vijfde kinderrol zal spelen, die van Lesley, wordt bekendgemaakt in de eerste voorronde, op maandag 15 december: het wordt Oona Bossant (embargo tot 15.12 om 19.00 u.)

En dan zijn er nog de twee hoofrollen, die van Lisa en Jasper. Maar daarvoor moeten we wachten tot de finale op zaterdag 20 december.

Meer informatie over de personages vindt u hier.
 

DE FINALE– ZATERDAG 20 DECEMBER OM 9 UUR

Wie worden Jasper en Lisa? Dat is de vraag die Frank Van Laecke, Koen Crucke en Lauren de Ruyck zullen beantwoorden aan het einde van deze finale. Na de voorrondes zijn nog twee kandidaat-Jaspers en twee kandidaat-Lisa’s overgebleven. Zij nemen het in duo’s tegen elkaar op. Elke Jasper speelt met elke Lisa een complete scène uit de musical. Uiteraard wordt er ook gezongen. De jongen en het meisje die uiteindelijk worden gekozen om Jasper en Lisa spelen, schitteren vanaf 14 februari 2015 in de musical Junior Musical - Kadanza. Er staat dus heel wat op het spel.

 

JUNIOR MUSICAL - KADANZA

Op 14 februari 2015 is het dan eindelijk zover: Junior Musical - Kadanza gaat in première in het Plopsa Theater De Panne, gevolgd door voorstellingen in Hasselt, Gent en Antwerpen.

  • De Panne – Plopsa theater – 14, 15 & 18 februari 2015
  • Hasselt – Ethias Theater – 21 & 22 februari 2015
  • Gent – Capitole – 28 februari & 1 maart 2015
  • Antwerpen – Stadsschouwburg – 14 & 15 maart 2015

Voor tickets en info: www.juniormusical.be of 070/344.555 (max. 0,3€/min.)

 

Hoge-resolutiefoto’s zijn beschikbaar op het Persportaal van VRT Communicatie. 

 

De tv-programma’s van Junior Musical worden voor Ketnet gemaakt door VRT Televisie.
De productie van de musical Junior Musical – Kadanza is in handen van Studio 100.

 

 

 

 

Contacteer ons
Tine Plasmans VRT Communicatie
Tine Plasmans VRT Communicatie
Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos