Skip to Content
Vijf hoogtepunten uit De Grote Karrewiet Verkiezingsshow

Vijf hoogtepunten uit De Grote Karrewiet Verkiezingsshow

De partijvoorzitters dansen de Skibidi, kiezen een emoji en beantwoorden prangende vragen van Ketnetters

Vanochtend werd op Ketnet de allereerste De Grote Karrewiet Verkiezingsshow uitgezonden, die vorige week werd opgenomen. Karrewiet-ankers Jelle Mels en Mariam El Mandoudi ontvingen in een studioshow de partijvoorzitters van de zes grootste partijen en zestig Ketnetters. We kregen tijdens deze show de partijvoorzitters te zien op een manier waarop we ze nog nooit zagen.

De toon werd bij de start van de show meteen gezet, de zes partijvoorzitters reden de studio vol Ketnetters binnen in een go-cart. Voor één keer trapten ze dezelfde richting uit.

De partijvoorzitters stelden nadien hun eigen emoji voor die hun partij voorstelde. Een leeuw, een klavertje vier, een groen hartje en enkele verrassende keuzes.

De partijvoorzitters kregen vragen voorgeschoteld van de Ketnetters. Zo vroeg Ketnetter Miro bijvoorbeeld aan Bart De Wever en John Crombez of ze voor of tegen het verplicht maken van een fietshelm zijn en of hun eigen kinderen een fietshelm dragen.

Enkele Ketnetters kregen de kans om de partijvoorzitters een persoonlijke vraag te stellen. Hoe groen is Meyrem Almaci, zou Wouter Beke aanraden om in de politiek te gaan en had Tom Van Grieken vroeger veel succes bij de meisjes of jongens?

Tot slot namen de partijvoorzitters het in teams tegen elkaar op in de Coupe Karrewiet. Gwendolyn Rutten, Meyrem Almaci en Bart De Wever streden tegen het team van Wouter Beke, Tom Vangrieken en John Crombez. Wie maakt het beste slijm? En wie danst het best de hype van het jaar de Skibidi?

De Grote Karrewiet Verkiezingsshow is een samenwerking tussen Ketnet en VRT NWS. Herbekijk de show op Ketnet.be of in de Ketnet-app. De Grote Karrewiet Verkiezingsshow is ook te herbekijken met VGT in de Ketnet-app en op Ketnet.be.

 

 

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos