Skip to Content
VIDEO| Vroeger en nu: Een vrouw van Opium

VIDEO| Vroeger en nu: Een vrouw van Opium

#LikeMe zondagochtend omstreeks 8.55 uur op Ketnet

Vorige week zondag konden jonge en minder jonge Ketnetters voor het eerst kennismaken met #LikeMe, een nieuwe fictiereeks op Ketnet met een hoog musicalgehalte.

In de tweede aflevering, #FRIENDS, aanvaardt Caro een vriendschapsverzoek van de mysterieuze Ruben. Maar wie hij is, en of die kerel wel te vertrouwen is, dat is maar de vraag. Op school krijgt Caro het hard te verduren. De populaire queen bee, Camille, maakt Caro het leven zuur. Gelukkig kan Caro rekenen op haar vrienden, Yemi en Kiona. Zij ontdekken in deze aflevering waarom Caro met haar ouders verhuisd is van de Ardennen naar Antwerpen. Caro’s mama heeft kanker en moet dichter bij een ziekenhuis wonen.

Net als in de vorige aflevering komen ook in #FRIENDS een aantal bewerkingen van Nederlandstalige en Vlaamse klassiekers aan bod. U kent ze ongetwijfeld nog van vroeger: Een vrouw van Opium en Porselein van Yasmine. Ontdek hieronder de originele versie en de nieuwe versie van de cast van #LikeMe.

Opium: een vrouw

Het nummer Een vrouw (1998) vierde vorig jaar nog zijn twintigste verjaardag. Het was de grootste hit van Opium, een Vlaams vrouwentrio gevormd door Inge Moerenhout, Katia Alens en Joyce De Troch.

Yasmine: Porselein

Porselein is waarschijnlijk een van de bekendste nummers van Yasmine, de artiestennaam van Hilde Rens. In 1997 werd het nummer bekroond met de Radio 2 Zomerhit voor Beste Nederlandstalige Opname.

Elke zondag wordt een nieuwe aflevering uitgezonden op Ketnet omstreeks 8.55 uur. Op Ketnet.be, in de Ketnet-app en in de Tv-theek van Telenet kan je de afleveringen (gratis) herbekijken samen met heel wat extra's: Dance #LikeMe, Sing #LikeMe, The making of #LikeMe.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos