Skip to Content
VIDEO| Sven De Ridder zingt 'Moeder ik wil bij de revue'

VIDEO| Sven De Ridder zingt 'Moeder ik wil bij de revue'

#LikeMe nu ook live te beleven: 7 april concert in de Lotto Arena

In de zesde aflevering, #AUDITIONS, proberen Caro, Vince en vele anderen een rol te bemachtigen in het schooltoneel. Alsof dat niet voor voldoende spanning zorgt, lijkt het erop dat een nietsvermoedende Camille gestalkt wordt door een mysterieus iemand. Haar jaloersheid bereikt een hoogtepunt tijdens de audities.

Muziek staat niet alleen centraal in #LikeMe zelf, ook naast het scherm wordt de muzikale beleving verder doorgetrokken. Op zondag 7 april kunnen Ketnetters en hun ouders namelijk genieten van #LikeMe in concert in de Lotto Arena. De vijf castleden brengen er samen met Hugo Sigal en Janine Bisschops 21 nummers. De gelegenheid bij uitstek voor jonge en minder jonge Ketnetters om uit volle borst mee te zingen! Meer info op Ketnet.be.

"We hadden nooit gedacht dat #LikeMe zijn weg zou vinden naar zoveel huiskamers. En nu mogen we de muziek uit de reeks zelfs live brengen, op zo’n groot podium, voor zoveel jongeren en hun familie … Onze stoutste droom wordt werkelijkheid en we hebben er waanzinnig veel goesting in!"
​Pommelien, Maksim, Joey, Camille en Francisco

 MOEDER IK WIL BIJ DE REVUE – WIM SONNEVELD

#AUDITIONS staat helemaal in het teken van het schooltoneel en de audities. Vince, Caro en Camille slagen erin om een hoofdrol te pakken te krijgen. Wanneer Vince thuis het goede nieuws meldt, blijkt dat zijn pluspapa Philippe (Sven De Ridder), de vriend van zijn papa, vroeger ook droomde van een carrière op de planken. En welk nummer past daar beter bij, dan Moeder, ik wil bij de revue van Wim Sonneveld.

Moeder, ik wil bij de revue is een nummer uit 1971 van de in Utrecht geboren Wim Sonneveld, een icoon binnen de Nederlandstalige muziek. Sven De Ridder, getooid in een wit kostuum met hoge hoed, brengt deze weergaloze bewerking, omringd door glitter, pluimen en pracht en praal. Een echte cabaretshow, maar dan met een moderne twist.

"Mijn eerste musicalnummer en dan nog wel één van de grote meneer Wim Sonneveld. Het was een eer om zijn lied te mogen interpreteren voor de topreeks #LikeMe. Zo leert een nieuwe generatie deze muziek kennen en hopelijk appreciëren.”
Sven De Ridder

WIM SOUTAER - ALLEMAAL

 Voor de audities brengen de leerlingen een hedendaagse versie van Allemaal van Wim Soutaer. Wim Soutaer werd bekend bij het grote publiek door zijn deelname aan de talentenjacht Idool in 2003. Hij werd derde, en scoorde met zijn zelfgeschreven hit Allemaal een echte hit.  

Elke zondag wordt een nieuwe aflevering uitgezonden op Ketnet omstreeks 8.55 uur. Op Ketnet.be, in de Ketnet-app en in de Tv-theek van Telenet kan je de afleveringen herbekijken samen met heel wat extra's: Dance #LikeMe, Sing #LikeMe, The making of #LikeMe. Beleef #LikeMe live en kom op zondag 7 april naar de Lotto Arena in Antwerpen voor #LikeMe in concert. Meer info op ketnet.be.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos