Skip to Content
Video #LikeMe | Vroeger en nu: 'Opzij' van Herman van Veen

Video #LikeMe | Vroeger en nu: 'Opzij' van Herman van Veen

Vrijdag 7 februari - Ketnetters en hun ouders kunnen het weekend goed inzetten met de vijfde aflevering van #LikeMe, sinds deze namiddag beschikbaar op Ketnet.be en in de Ketnet-app. Zij die liever voor de televisie kruipen, moeten nog even wachten tot zondag. Dan wordt de aflevering om 08.50 uur uitgezonden op Ketnet.

In de vijfde aflevering #THETRUTH maakt een nieuwe boodschap van mama Kristel veel emoties los bij Caro. Ondertussen proberen Camille en Nona op school te achterhalen wie de mysterieuze achtervolger is. En verder lijkt Titin ook wel één en ander te verbergen. ​

Klassiekers in een nieuw jasje

#LikeMe is een fictiereeks met een hoog musicalgehalte. De reeks bevat heel wat bewerkingen van Nederlandstalige klassiekers. De liedjes uit #THETRUTH kent u ongetwijfeld nog van vroeger: 'Opzij' van Herman van Veen en 'Verdronken Vlinder' van Boudewijn De Groot. Ontdek hieronder de originele versie en de nieuwe versie van de cast van #LikeMe.

Herman van Veen: Opzij

Het fragment komt uit de Nekka Nacht uit 2005. ‘Nekka’ staat voor ‘Nederlandstalige Kleinkunst Antwerpen’. Elke twee jaar wordt de Nekka Nacht georganiseerd, een festival waarop het Nederlandstalige lied wordt gevierd. De editie uit 2005 zette Herman van Veen in de kijker. De veelzijdige artiest uit Utrecht bracht er onder andere ‘Opzij’, een nummer dat in 1979 verscheen als aanklacht tegen de haast in de maatschappij.

Boudewijn De Groot: Verdronken Vlinder

Het fragment dateert uit 1988 en werd uitgezonden in het chansonprogramma Terugblik met Kathy Lindekens. De aflevering stond in het teken van de Nederlandse zanger Boudewijn De Groot. Hij is onder andere te horen met ‘Verdronken Vlinder’. Dat nummer verscheen in 1967 maar werd pas in 1970 een grote hit bij het publiek.

Nieuwe afleveringen van #LikeMe: elke vrijdagnamiddag op Ketnet.be en in de Ketnet-app. En elke zondag om 08.50 uur op Ketnet.

Op Ketnet.be en in de Ketnet-app zijn heel wat extra's terug te vinden: Dance #LikeMe, Sing #LikeMe en Vlog #LikeMe.

#LikeMe is een coproductie van Ketnet en Fabric Magic.

 

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos