Skip to Content
Video #LikeMe | Karen Damen en Sven De Ridder zingen 'Ik ben de man'

Video #LikeMe | Karen Damen en Sven De Ridder zingen 'Ik ben de man'

Vrijdag 13 maart - Ketnetters en hun ouders kunnen het weekend goed inzetten met de tiende aflevering van #LikeMe, sinds deze namiddag beschikbaar op Ketnet.be en in de Ketnet-app. Zij die liever voor de televisie kruipen, moeten nog even wachten tot zondag. Dan wordt de aflevering om 08.50 uur uitgezonden op Ketnet.

Klassiekers in een nieuw jasje

#LikeMe is een fictiereeks met een hoog musicalgehalte. De reeks bevat heel wat bewerkingen van Nederlandstalige klassiekers. De liedjes uit de tiende aflevering #Crash kent u ongetwijfeld nog van vroeger: 'Ik ben de man' van Raymond van het Groenewoud en 'Zij is van mij' van Clouseau. Ontdek hieronder de originele versie en de nieuwe versie van de cast van #LikeMe.

Raymond van het Groenewoud: Ik ben de man

Het fragment is afkomstig uit een aflevering van de talkshow Margriet uit 1990. Raymond van het Groenewoud, een Belgische artiest met Nederlandse roots, brengt er ‘Ik ben de man’, in #LikeMe gecoverd door niemand minder dan Karen Damen (als wedding planner Saskia) en Sven De Ridder (als Philippe). Het samen zingen met Karen maakte op Sven heel wat indruk:

"Karen is echt een megatalent. Ze geeft zich de volle 100% en hielp mij met tips, want zingen voor een camera en meermaals hetzelfde liedje brengen is natuurlijk iets wat zij beter kan dan wie ook. Zo heb ik geleerd dat je het nummer tijdens opnames niet moet lipsyncen maar echt moet meezingen, anders zijn je mondbewegingen te groot en lijkt het echt playback. Waarvoor dank, Karen!"

Clouseau: Zij is van mij

Het fragment komt uit Clouseau Centraal, de twaalfde concertreeks van Clouseau in het Antwerpse Sportpaleis in december 2014. Clouseau is de populaire Belgische groep rond de broers Koen en Kris Wauters. ‘Zij is van mij’ is een nummer uit hun beginperiode (1989). Clouseau heeft in de loop der jaren tientallen hits gescoord, zoals ‘Anne’, ‘En dans’, ‘Nobelprijs’ en ‘Afscheid van een vriend’ (gecoverd door #LikeMe in seizoen 1).

In de tiende aflevering #Crash hoort een gekwetste Vince over de kus tussen Scott en Caro. Ondertussen neemt Free een hele moeilijke beslissing. Philippe en Olivier groeien steeds verder uit elkaar en de bemoeienissen van Saskia maken het niet makkelijker.

Nieuwe afleveringen van #LikeMe: elke vrijdagnamiddag op Ketnet.be en in de Ketnet-app. En elke zondag om 08.50 uur op Ketnet.

Op Ketnet.be en in de Ketnet-app zijn heel wat extra's terug te vinden: Dance #LikeMe, Sing #LikeMe en Vlog #LikeMe.

#LikeMe is een coproductie van Ketnet en Fabric Magic.

 

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos