Skip to Content
Video Ketnet |Klein gespuis: de familie Pimpelmees online

Video Ketnet |Klein gespuis: de familie Pimpelmees online

Live vanuit het Ketnetkastje - op Ketnet.be

De lente is in het land. De dagen worden langer en de natuur komt weer tot leven. Wat dat doet met een koppeltje pimpelmezen en hun kleintjes, dat kunnen de Ketnetters live volgen op Ketnet.be. ‘Klein gespuis’ is een exclusief onlineproject dat binnen piept in een nestkastje: een unieke kijk op het leven van de pimpelmezen. Zo kunnen de kinderen vanop de eerste rij genieten van het wonder van de natuur. Naast de livestreambeelden (24/7) zijn er geregeld updates en één keer per week een compilatiefilmpje met de leukste beelden, van commentaar voorzien door Maureen (Vanherberghen) van Helden. Op Ketnet.be.

Hieronder alvast een videofragment.

 

Hoe bouwen de pimpelmezen een nest voor hun toekomstige kleintjes? Wie zorgt er voor de eitjes? Komen er soms indringers op bezoek? Wat staat er op het menu voor de pimpelmini’s? En wanneer zijn ze oud genoeg om hun vleugels uit te slaan?  Dát en nog veel meer komen de Ketnetters te weten in Klein gespuis op Ketnet.be.

 

Ten huize Pimpelmees

Ketnet is te gast ten huize Pimpelmees in de tuin van twee Ketnetters: Lio en Noor. Daar hangt hoog in een boom het Ketnetkastje van papa Pimpelmees, Pol voor de vrienden. Pol is al volop aan het werk in zijn nieuwe huis. Eerst houdt hij een grote schoonmaak en dan zal hij aan de bouw van het nestje beginnen. Daarvoor verzamelt Pol mos, takjes en haartjes. Zodra het huisje in orde is, komt ook mama Pimpelmees er wonen. Vanaf de verhuisdag legt zij elke dag een ei tot het er een stuk of tien zijn. En dan begint het broeden. Nog geen twee weken later worden de pimpelmeesbaby’s geboren.

 

24/7 op Ketnet.be

Ketnet.be volgt het verhaal van de familie Pimpelmees op de voet. Daarvoor zijn er twee camera's geïnstalleerd: eentje aan de binnenkant van het Ketnetkastje en eentje op de boom er recht tegenover: de perfecte plaats om de pimpelmezen te volgen wanneer ze hun huisje binnenvliegen. Op de webpagina van Klein gespuis kan je naar believen switchen van de ene naar de andere webcam.

Met Klein gespuis wil Ketnet de nieuwsgierigheid en de belangstelling van de kinderen stimuleren voor de natuur en haar magische kantjes. Bij het begin van de lente wordt alles in de tuin weer fris en levendig. En de beelden van de pimpelmeesjes zijn superschattig.

Geregeld is er een update van wat er zich in het Ketnetkastje afspeelt: weetjes, foto’s, filmpjes uit het Ketnetkastje of zelfs een verslag ter plaatse. En elke donderdag brengt Maureen een compilatiefilmpje met de leukste beelden van de week.

Het leven zoals het is ten huize Pimpelmees. In Klein gespuis op Ketnet.be.

Hieronder alvast een videofragment.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos