Video Ketnet |Eerste pimpelmeesje geboren in het Ketnetkastje

Video Ketnet |Eerste pimpelmeesje geboren in het Ketnetkastje

In Klein gespuis op Ketnet.be

Woensdag 6 mei 2015 — ’t Is gebeurd : in de nacht van dinsdag op woensdag om 4.16 u. heeft pimpelmees Pia haar eerste ei uitgebroed. Het kleintje kreeg de naam Willem. Moeder en pimpelmini stellen het goed. Papa Pol was niet aanwezig tijdens de bevalling.  Acht weken lang hebben Pol en Pia zich in het Ketnetkastje voorbereid op de komst van hun schattige kroost. Samen met 'meter' Maureen en 'peter' Pim, de pimpelmeesexpert, hebben ook de Ketnetters in spanning afgewacht tot het eerste baby-vogeltje geboren werd. De komende uren verwelkomen de trotse ouders de overige gezinsleden. Proficiat Pol en Pia!

Klein Gespuis kan je 24/7 volgen via ketnet.be

Hieronder alvast een videofragment.

 

‘Klein gespuis’ is een exclusief onlineproject dat binnen kijkt in een nestkastje: een unieke blik op het leven van de pimpelmezen. Sinds 12 maart volgt Ketnet.be met twee webcams rechtstreeks de belevenissen van een koppeltje pimpelmezen in hun ‘Ketnetkastje’.  Aanvankelijk was het een kaal en leeg kastje, maar Pol en Pia hebben er een gezellig nestje van gemaakt. De babykamer werd tot in de kleinste details ingericht. Op minder dan twee weken heeft Pia twaalf eitjes gelegd. Het eerste is nu uitgekomen; nog elf te gaan.

Naast de livestreambeelden (24/7) zijn er geregeld updates, infofilmpjes en compilaties met de leukste beelden, van commentaar voorzien door Maureen (Van Herberghen) van Helden. Pimpelmeesspecalist Pim zorgt voor deskundige uitleg.

 

Ten huize Pimpelmees

Ketnet is te gast ten huize Pimpelmees in de tuin van twee Ketnetters: Lio en Noor. Daar hangt hoog in een boom het Ketnetkastje van de familie Pimpelmees. De voorbije twee maanden konden de Ketnetters zien hoe de pimpelmezen een nestje voor hun toekomstige kleintjes bouwden en hoe Pia haar eitjes legde en begon te broeden. Nu is de familie uitgebreid en kunnen we hun verhaal verder volgen. Wat staat er op het menu voor de pimpelmini’s? En wanneer zijn ze oud genoeg om hun vleugels uit te slaan? 

 

24/7 op Ketnet.be

Ketnet.be volgt het verhaal van de familie Pimpelmees op de voet. Daarvoor zijn er twee camera's geïnstalleerd: eentje aan de binnenkant van het Ketnetkastje en eentje op de boom er recht tegenover: de perfecte plaats om de pimpelmezen te volgen wanneer ze hun huisje binnenvliegen.

Met Klein gespuis wil Ketnet de nieuwsgierigheid en de belangstelling van de kinderen stimuleren voor de natuur en haar magische kantjes. In de lente wordt alles in de tuin weer fris en levendig. En de beelden van de pimpelmeesjes zijn superschattig.

Het leven zoals het is ten huize Pimpelmees. In Klein gespuis, 24/7 op Ketnet.be.

Hieronder de beelden van het eerste kleine pimpelmeesje

Klein Gespuis: De eerste pimpelmini is geboren

Klein gespuis - Het eerste kleintje - (c) VRT
Klein gespuis - Het eerste kleintje - (c) VRT
Klein gespuis - Pol de pimpelmees - (c) VRT
Klein gespuis - Pol de pimpelmees bij het Ketnetkastje - (c) VRT
Klein gespuis - (c) VRT