Video Ketnet: drie tips tegen pesten

Video Ketnet: drie tips tegen pesten

Wat kan een kind doen als het getuige is van pestgedrag - Vanavond in Karrewiet Plus

Maandag 1 februari 2016 — Naar aanleiding van De Week tegen Pesten en de Move tegen pesten op donderdag is Karrewiet Plus, het duidingsmagazine van Ketnet, vanavond helemaal gewijd aan pesten.

Zo is er een getuigenis van Bruno Vanden Broecke, de populaire acteur uit Safety First. Hij vertelt hoe hij als kind vaak werd gepest, maar zich vooral de steun van een andere jongen herinnert. Ook de 12-jarige Maud werd vroeger geregeld gepest. Maar een vriendin nam het al die tijd voor haar op en daar is Maud vandaag nog altijd blij om. Daarom steekt ze op haar nieuwe school gepeste kinderen een hart onder de riem.

Als iemand gepest wordt, is het inderdaad superbelangrijk dat omstaanders optreden om het pesten te stoppen. Karrewiet Plus geeft de kinderen daar drie tips voor:

  • Tip 1    Laat de gepeste niet alleen
  • Tip 2    Neem het op voor de gepeste
  • Tip 3    Haal er een volwassene bij

De drie tips worden in de onderstaande videofragmenten in nagespeelde scenes gedemonstreerd door leerlingen van het zesde leerjaar van de lagere school in Erps-Kwerps.

De volledige uitzending van Karrewiet Plus is vanavond om 19.15 u. te zien op Ketnet, maar is voor persvisie nu al beschikbaar op pers.vrt.be.

#movetegenpesten

Video – Tip 1: Laat de gepeste niet alleen

Video – Tip 2 : Neem het op voor de gepeste

Video – Tip 3: Haal er een volwassene bij

Affiche Week tegen Pesten
Bruno Vanden Broecke - (c) VRT
Maud - (c) VRT
Tip 1: Laat de gepeste niet alleen
Tip 2: Neem het op voor de gepeste
Tip 3: Haal er een volwassene bij