Skip to Content
Video Ketnet: drie tips tegen pesten

Video Ketnet: drie tips tegen pesten

Wat kan een kind doen als het getuige is van pestgedrag - Vanavond in Karrewiet Plus

Naar aanleiding van De Week tegen Pesten en de Move tegen pesten op donderdag is Karrewiet Plus, het duidingsmagazine van Ketnet, vanavond helemaal gewijd aan pesten.

Zo is er een getuigenis van Bruno Vanden Broecke, de populaire acteur uit Safety First. Hij vertelt hoe hij als kind vaak werd gepest, maar zich vooral de steun van een andere jongen herinnert. Ook de 12-jarige Maud werd vroeger geregeld gepest. Maar een vriendin nam het al die tijd voor haar op en daar is Maud vandaag nog altijd blij om. Daarom steekt ze op haar nieuwe school gepeste kinderen een hart onder de riem.

Als iemand gepest wordt, is het inderdaad superbelangrijk dat omstaanders optreden om het pesten te stoppen. Karrewiet Plus geeft de kinderen daar drie tips voor:

  • Tip 1    Laat de gepeste niet alleen
  • Tip 2    Neem het op voor de gepeste
  • Tip 3    Haal er een volwassene bij

De drie tips worden in de onderstaande videofragmenten in nagespeelde scenes gedemonstreerd door leerlingen van het zesde leerjaar van de lagere school in Erps-Kwerps.

De volledige uitzending van Karrewiet Plus is vanavond om 19.15 u. te zien op Ketnet, maar is voor persvisie nu al beschikbaar op pers.vrt.be.

#movetegenpesten

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos