Video Ketnet | Vragen meisjes poppen aan de Sint en jongens auto’s?

Video Ketnet | Vragen meisjes poppen aan de Sint en jongens auto’s?

Karrewiet Plus onderzoekt genderstereotypen bij kinderen – maandag 7 december in Karrewiet

Zijn poppen voor meisjes en auto’s voor jongens? Zijn meisjes lief en jongens stoer?  Karrewiet Plus, het duidingsmagazine van Ketnet onderzoekt maandag de gangbare genderstereotypen.

Een jongensduo en een meisjesduo mogen in de speelgoedwinkel een lege kar naar believen vullen. Hoe kleurt de winkelkar van de duo’s na hun speelgoedjacht door de winkelgangen? En wat vinden we in de karren terug? Helena Bonte, genderexperte bij RoSa vzw, expertisecentrum gelijke kansen m/v, begeleidt het experiment en analyseert de winkelkarren.

Verder volgt Karrewiet Plus ook Kaat en Yaro bij het uitoefenen van hun hobby. Zij trekken zich maar weinig aan van wat anderen vinden over wat voor meisjes of wat voor jongens zou zijn. Kaat en Yaro doen gewoon wat ze graag doen…

 

Karrewiet Plus - Meisjesdingen/Jongensdingen: maandag 7 december op Ketnet, rond 19 uur.

Over Ketnet

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos