Skip to Content

PREVIEW KETNET | Nieuwe reeks Samson en Gert morgen van start. Doet de bel het nu wel?

Samson en Gert Winterpret vanaf donderdag 11 december

Morgen is het zover. Dan presenteert Ketnet voor het eerst in vele jaren een gloednieuwe reeks van Samson en Gert. Die speelt zich helemaal af in de sfeer van de kerstperiode. In bijgevoegd fragment zien we dat er na al die jaren nog niets veranderd is tussen de vrienden. Nostalgie en winterpret verzekerd voor jong en iets minder jong! De eerste aflevering is voor visie beschikbaar op het Persportaal van VRT Communicatie.
Samson en Gert Winterpret : vanaf donderdag 11 december dagelijks om 7.55 en 16.45 u. En  van zaterdag 20 december tot donderdag 25 december (kerstvakantie): dagelijks om 7.55 en 17.35 u. Daarna wordt de reeks herhaald.

 

Samson & Gert, Van Leemhuyzen, Alberto & de Burgemeester trekken samen naar de Ardennen om daar de feestdagen te vieren. Ze verblijven in gezellige chalets: eentje voor Samson & Gert, eentje voor Van Leemhuyzen & de Burgemeester, en Alberto heeft een plekje voor hem alleen.

In de eerste aflevering, op donderdag 11 december ('De beer'), zien we hoe Samson & Gert, Van Leemhuyzen, de Burgemeester en Alberto toekomen in de Ardennen en zich installeren in hun chalets. Maar al snel doemt het eerste misverstand op....

Alberto wil zijn nep-bontjas laten zien aan zijn vrienden, maar zij denken dat hij een beer is en vermoeden dat de beer Alberto heeft opgegeten en onderweg is naar hen. Wanneer ze zitten treuren komt Alberto binnen en wordt alles duidelijk.

De eerste aflevering is te bekijken op het Persportaal van VRT Communicatie.

 

Gert Verhulst – Studio 100: “Wat deze nieuwe reeks extra leuk maakt, is dat alles zich afspeelt in een gloednieuw en gethematiseerd decor. Samson en Gert zijn door de jaarlijkse Kerstshows al onlosmakelijk verbonden met de kerstperiode en ook de 15 nieuwe afleveringen passen in de winterse en feeërieke sfeer van de feestdagen, dus het plaatje klopt helemaal. Samson & Gert zijn al bijna 25 jaar te zien op televisie, en we zijn erg blij dat Ketnet ons na al die jaren het vertrouwen heeft gegeven om deze nieuwe reeks van Samson en Gert te maken.  Het programma waar voor ons toch alles mee begonnen is.”

Wouter Quartier – Ketnet: “Bij Ketnet zetten we niet alleen in op nieuwe programma’s en formats, zoals De Blacklist, D5R en Junior Musical, maar we houden ook onze ‘klassiekers’ in ere.  Samson & Gert zijn Ketnet-helden buiten categorie. Bijna zoals de Sint. Ze waren er zelfs al voor Ketnet bestond.  Hele generaties Vlaamse kinderen zijn met Samson & Gert opgegroeid. Bijna 25 jaar geleden zijn Samson & Gert ontstaan bij de openbare omroep. Al die tijd hebben we nauw samengewerkt met Studio 100. Recent nog met programma’s als Junior Musical en Ghost Rockers. En nu dus ook met de nieuwe afleveringen van Samson & Gert. De nieuwe reeks is een mooi kerstcadeau voor alle fans van het legendarische duo. En dat zijn er veel!”

 

Samson en Gert is een productie van Studio 100 voor Ketnet.

 

Vanaf donderdag 11 december dagelijks om 7.55 en 16.45 u. En van zaterdag 20 december tot donderdag 25 december (kerstvakantie): dagelijks om 7.55 en 17.35 u. Daarna wordt de reeks herhaald.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos