Skip to Content

VIDEO Ketnet | “Het is normaal dat je misselijk bent ” (Tom Waes)

Troost voor 11-jarige Hannah-Laure die een looping wil maken in De Blacklist

In 'De Blacklist' verlegt Tom Waes de grenzen van Ketnet, dat is de voorbije weken wel duidelijk geworden. Maar op maandag 24 november begint hij aan de meest uitdagende opdracht tot nu toe. De 11-jarige Hannah-Laure uit Opglabbeek houdt van stunten en attractieparken en wil heel graag een looping maken met een vliegtuig. Niet als passagier, maar zelf, als piloot. Tom Waes weet uit ervaring wat dat betekent en vreest dat Hannah-Laure haar check onderschat. Bijgevoegd filmpje lijkt hem gelijk te geven.

 

Eerder in De Blacklist hielp Tom de 10-jarige Rob al om een elektriciteitscentrale te laten ontploffen, verbond hij de 10-jarige Merijn en Maité in de echt en liet hij de 12-jarige Alexander deelnemen aan een echt 4x4 event. Dat laatste zorgde trouwens voor behoorlijk wat angstzweet, zowel bij Tom als bij Alexander.

En nu is er dus de droom van Hannah-Laure om zelf een looping te maken met een stuntvliegtuig.


Ervaringsdeskundige

Tom stuntte enkele jaren geleden zelf al in een vliegtuig. Na een minimale opleiding steeg hij op met een Boeing 737 en zette het toestel daarna ook weer aan de grond. Deze keer doet Tom de stunt niet zelf, maar dat maakt het niet minder spectaculair. Een looping laten uitvoeren door een 11-jarige… Voor zover Tom weet, is het nog nooit gedaan…

 

Filmpje 1

Eén week heeft Tom om Hannah-Laure voor te bereiden. Het wordt een pittige week waarin ze onder meer moet leren vliegen met een modelvliegtuig en een zweefvliegtuig. Dat laatste lijkt eerst goed te gaan, maar dan krijgt Hannah-Laure het moeilijk. Dat zien we in het eerste filmpje.

 

Filmpje 2

Hannah-Laure besluit door te zetten en moet ook leren wennen aan de G-krachten, de druk door de extreme versnellingen. Daarvoor wordt ze in een vliegsimulator en een 'centrifuge' van de Nederlandse luchtmacht gestopt. Hannah-Laure moet krachten tot 4 G (vier keer de zwaartekracht) aankunnen. Lukt het haar om de looping in de vliegsimulator tot een goed einde te brengen? Dat zien we in het tweede filmpje.

 

The real thing

Pas als ze een looping heeft gemaakt in de vliegsimulator mag ze echt in een stuntvliegtuig stappen. Tom kent stuntpiloot Lieven Lavaert nog van Tomtesterom en heeft aan hem gevraagd om Hannah-Laure te begeleiden als het zover is. Ze is dus in goede handen, al moet ze de looping uiteindelijk toch wel eigenhandig doen. Lieven zal alleen ingrijpen als het fout gaat.

En een echt vliegtuig, dat is toch nog andere koek dan een simulator. Of het Hannah-Laure lukt, dat zal blijken in De Blacklist, vanaf maandag 24 november.

 

De Blacklist

De Blacklist begint waar De Checklist stopte. De Checklist was een lijst van dingen die kinderen nog willen doen voor ze 12 worden. Ketnet hielp die wensen in vervulling gaan, maar hield er enkele achter die ze 'onmogelijk' vonden.  In De Blacklist zoekt Tom de inzenders van die 'onmogelijke' checks op en probeert samen met hen die dromen te laten uitkomen.

 

De Blacklist - De looping: vanf maandag 24 tot donderdag 27 november om 18.35 u. op Ketnet(compilatieaflevering op zaterdag 29 november om 9.35 u.)

Hannah-Laure bereidt zich voor op looping - (c) VRT - deMENSEN
Hannah-Laure bereidt zich voor op looping - (c) VRT - deMENSEN
Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos