Skip to Content
Video Ketnet | Boodschap van de Sint

Video Ketnet | Boodschap van de Sint

“Veel kijkplezier met Ay Ramon! Op 14 november kom ik uit Spanje weer aan in Antwerpen”

Zes december is nog wel even, maar de Sint is nu al alomtegenwoordig. Vandaag is namelijk de eerste Vlaamse Sinterklaas-film Ay Ramon! in première gegaan.

De Sint kon er zelf helaas niet bij zijn: hij heeft het veel te druk in Spanje om alles in gereedheid te brengen voor zijn reis naar Vlaanderen. Maar zijn goede vriend Bart Peeters is hem wel gaan opzoeken in Spanje en heeft een videoboodschap van de Sint meegebracht voor alle Vlaamse kinderen en hun mama’s en papa’s. Zie bijgevoegd filmpje.

Ay Ramon! vandaag in première

Vandaag is Antwerpen Ay Ramon! in première gegaan, onder massale belangstelling van vele kleine en grote fans, en in aanwezigheid van Ramon, Conchita en de rest van de cast.

Ay Ramon! vertelt een avontuur dat de Sint, Zwarte Piet en hun vrienden ooit hebben beleefd: terwijl Sinterklaas zoals altijd met de stoomboot uit Spanje naar Antwerpen vaart, reist zijn trouwe paardenverzorger Ramon Iglesias met zijn paard over land om het dier van zeeziekte te sparen. Maar ze worden onderweg gevangen genomen door Tikkelotje, die het muzikale talent van Ramon in een nieuwe act wil gebruiken om zo haar slecht draaiende theatertje nieuw leven in te blazen. Professor Van den Uytleg en Conchita zetten hun postduiven in en ook Zwarte Piet schiet in actie om Ramon en het paard terug te vinden. De zoektocht loopt echter niet van een leien dakje en één voor één worden ze door de vastberaden Tikkelotje in de val gelokt en opgesloten. Er zit voor Sinterklaas niks anders op dan alleen op pad te gaan. Zal hij erin slagen om zijn vrienden terug te vinden en te bevrijden?

Ay Ramon! is een productie van Sylvester Productions en Ketnet in regie van Stijn Coninx en naar een scenario van Hugo Matthysen. De film wordt verdeeld door Paradiso Films en is tot stand gekomen met de medewerking van Jan Decleir, Pieter Embrechts, Frans Van der Aa, Lucas Van den Eynde, Els Dottermans, Tom Van Dyck, Adriaan Van den Hoof, Evelien Bosmans, Matteo Simoni en vele anderen.

Hij komt, hij komt! – op zaterdag 14 november

Tijdens het bezoek van Bart Peeters aan Sinterklaas in Spanje heeft De Sint aan Bart verteld dat hij op zaterdag 14 november om 13.40 u. met de stoomboot uit Spanje aankomt in Antwerpen.

Traditiegetrouw zal de boot aanmeren tegen het ponton aan het Steenplein. Daar wordt Sinterklaas verwelkomd door Bart Peeters en burgemeester Bart De Wever.

Daarna begeeft de Sint zich met zijn gevolg in de richting van het Steen en vandaar in stoet via de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt, waar hij omstreeks 14.45 u. zal arriveren. Vervolgens zal de goedheilig man vanop het bordes van het Schoon Verdiep van het Stadhuis de kinderen en hun mama’s en papa’s toespreken.

Ketnet en Eén kijken er al naar uit en laten weten dat de feestelijkheden ter plaatse om 13.00 uur beginnen en de rechtstreekse televisie-uitzending op Eén én Ketnet om 13.30 u. Er is uiteraard weer vanalles te beleven. Zo zorgt onder meer de KetnetBand voor een passende sfeer op de Grote markt. De Ketnet-wrappers Charlotte en Sander verzorgen de presentatie en leiden alles ter plaatse in goede banen. Het volledige verloop van de Intrede is ook te zien op een groot scherm op de Grote Markt. Daar zorgt een tolk Vlaamse Gebarentaal er ook voor dat dove en slechthorende kinderen alles goed kunnen volgen.

Meer informatie volgt later.

#intredesint

De intrede van de Sint: iedereen welkom op zaterdag 14 november vanaf 13.00 uur in Antwerpen

Hij komt, hij komt. De intrede van de Sint in Antwerpen : rechtstreekse uitzending vanaf 13.30 u. op Eén en Ketnet

(hh op Ketnet op zaterdag 14.11 om 18.00 u., op zondag 15.11 om 08.00 u. en op woensdag 18.11 om 13.30 u., met Vlaamse gebarentaal)

 

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos