Skip to Content
Video | Wat zijn de Vlaamse klassiekers van de Ketnetters?

Video | Wat zijn de Vlaamse klassiekers van de Ketnetters?

Top drie bekendgemaakt bij de start van de nieuwe reeks 'Broodje kaas'

Vanaf maandag 23 februari maakt Hannes Deryckere, de Jeroen Meus van Ketnet, samen met presentatrice Maureen weer zowat alles klaar behalve …. een broodje kaas.

In elke aflevering wordt Hannes opnieuw uitgedaagd door een Ketnetter met een specifieke vraag.

Uit de top drie  van de meest aangeklikte en gesmaakte recepten van vorig seizoen op de website blijkt dat de Ketnetter vooral zin had in desserts:

  1. Zandkoekjes
  2. Chocolade moelleux
  3. Fruitlolly

Ook alle andere recepten uit het vorig seizoen zijn nog op de site terug te vinden.

In de eerste week van het nieuwe seizoen zet Hannes de volgende gerechten op tafel:

Maandag 23 februari: aperitiefcupcakes

Dinsdag 24 februari: papillot van rode poon met Griekse pasta

Woensdag 25 februari: chocolademousse

Donderdag 26 februari: macaroni

 

Wat is 'Broodje kaas'?

Broodje kaas is een kook- en spelprogramma waarin de jonge Ketnet-kok Hannes Deryckere zowat alles klaarmaakt behalve … een broodje kaas. In elke aflevering wordt hij uitgedaagd door een Ketnetter met een specifieke culinaire vraag. Samen met presentatrice Maureen Vanherberghen gaat Hannes aan de slag. Ze maken de meeste uiteenlopende gerechten, maar of het lukt, blijft af te wachten, want Hannes moet op een onverwacht moment ook een verrassingsingrediënt verwerken in het gerecht. Broodje kaas is dus niet alleen leerrijk maar ook lekker spannend. Op het einde van het programma mag de Ketnetter kiezen tussen het gerecht dat Hannes en Maureen samen bereid hebben of … een broodje kaas.

Met Broodje kaas wil Ketnet de kinderen op een speelse en spannende manier inspireren en stimuleren om zelf aan de slag te gaan in de keuken. Het programma wil hen op impliciete manier ook bewust maken van het belang van een gezonde en evenwichtige voeding, met seizoensgebonden ingrediënten, producten van bij ons, vergeten groenten, enz..

 

'Het stap-voor-stap kookboek met Hannes'

Maak je favoriete gerechten klaar aan de hand van duidelijke stap-voor-stap foto's. Zoet of hartig? Kijk naar de foto's volg de instructies en alle klassiekers zijn kinderspel.

'Het stap-voor-stap kookboek met Hannes' van uitgeverij Lannoo ligt vanaf 6 maart in de boekhandel.

 

‘Broodje kaas’. Van maandag tot donderdag om 17.25 u op Ketnet.

Alle recepten terug te vinden via de speciale website: http://broodjekaas.ketnet.be/

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos