Skip to Content
Verslag bezoek Rode Duivels aan vijf Duivelse +scholen vanavond op Ketnet

Verslag bezoek Rode Duivels aan vijf Duivelse +scholen vanavond op Ketnet

Start van een zomer vol sport en beweging op Ketnet

Eind maart lanceerden de Rode Duivels samen met Ketnet een oproep naar alle lagere scholen in Vlaanderen en Brussel: Maak tijd voor een sociaal project in de buurt en wie weet krijg je op vrijdag 3 juni bezoek van enkele Rode Duivels. Vandaag was het eindelijk zover en kregen vijf Duivelse +scholen bezoek van spelers uit onze nationale ploeg, net voor ze naar het EK in Frankrijk vertrekken. De Duivelse +scholenactie is de start van een zomer vol sport en beweging op Ketnet. Verslaggeving op kindermaat van het EK Voetbal en de Olympische spelen in De Ketnet-Arena. Maar ook een Ketnet Zomertour die uitnodigt tot bewegen en veel weetjes over sport. 

Karrewiet-special Duivelse +scholen: vanavond om 18.25 u op Ketnet en op ketnet.be 

De Ketnet-Arena, EK Voetbal: van zondag 26 juni tot maandag 11 juli om 

De Ketnet-Arena, Olympische Spelen: van zaterdag 6 tot zondag 21 augustus om 

 

Feest in vijf scholen

Deze voormiddag was het feest in vijf scholen in Vlaanderen en Brussel. Ze kregen elk enkele Rode Duivels over de vloer en genoten van een uur om nooit te vergeten. Met veel trots stelden ze hun sociaal project voor aan hun voetbalhelden, gingen ze samen op de foto, speelden ze een spelletje voetbal,... De Rode Duivels lieten een boodschap achter op een muur in de school én ze bezorgen alle deelnemende scholen nog een bedanking voor hun inzet en engagement. Hieronder een overzicht van de Rode Duivels per school:

  • De Vrije Basisschool Kameleon in Haren: Dries Mertens en Radja Nainggolan
  • Gemeentelijke Basisschool De Harp in Gent: Jan Vertongen en Toby Alderweireld
  • Go! Freinetschool Het Reuzenhuis in Tielt: Nicolas Lombaerts en Jordan Lukaku
  • Vrije Basisschool Viejool in Hechtel-Eksel: Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne en Simon Mignolet
  • De Leerexpert in Deurne: Romelu Lukaku, Mousa Dembélé en Thomas Vermaelen

 

De Ketnet-Arena: een dagelijkse ochtendshow tijdens EK en OS

Om de Ketnetters optimaal te informeren over de twee grootste evenementen van de Sportzomer presenteert Ketnet tijdens het EK Voetbal (vanaf de achtste finales) en de Olympische Spelen een dagelijks ochtendshow: De Ketnet-Arena. Het programma is een samenwerking tussen de Ketnet-Wrap en het jeugdjournaal Karrewiet, dat zorgt voor samenvattingen en reportages. Het programma wordt – net zoals de Ketnet-Wrap – uitgezonden vanuit een pop-up-studio. Er is een dakterras en een gezellige sportieve zit- en praathoek. Daarnaast ligt ook een voetbalterrein met een atletiekpiste errond, zodat de wrappers, hun gasten en het jongerenpubliek zich ook zelf sportief kunnen uitleven.

Tijdens het EK Voetbal besteden de wrappers al van bij de start op 10 juni extra aandacht aan de voetbalactualiteit in Frankrijk, en dan vooral aan de prestaties van de Rode Duivels. Maar vanaf zondag 26 juni (de 8ste finales) tot maandag 11 juli steken ze een tandje bij. De wrappers Leonard Muylle of Charlotte Leysen blikken dan in de ochtendshow De Ketnet-Arena terug op de matchen van de voorbije dag. Ze ontvangen ook telkens een centrale gast en een publiek van enthousiaste jonge voetbalfans. Tussen de reportages en de gesprekken door is er ook tijd om een balletje te trappen op het huisterrein van de Ketnet-Arena. 

Tijdens de Spelen wordt het magazine afwisselend gepresenteerd door alle wrappers. Het is een mix van actua, sportweetjes en spel. De nadruk ligt op de prestaties van onze landgenoten in Rio, maar uiteraard is er ook aandacht voor de andere atleten. De wrappers ontvangen in de ochtendshow ook gasten, van sportende Ketnetters tot bekende en minder bekende mensen uit de sportwereld. Van 6 tot 21 augustus.

De KetnetBand en de Ketnet Zomertour

De KetnetBand tourt deze zomer met een nieuwe show die in het teken staat van sport. Ze maakten zelfs een themalied ‘100%’; het ideale supporterslied voor de Ketnetters. Ketnet trekt ook weer naar buiten met de Ketnet Zomertour op verschillende locaties in heel Vlaanderen. Naast de show van De KetnetBand kunnen de kinderen zich ook volop uitleven tijdens een sportworkshop met acteurs uit de Ketnet-serie ‘GoGoGo!’.

Ketnet.be en nieuwe Ketnet-App

Op ketnet.be kunnen de Ketnetters meedoen met een EK-pronostiek, vinden ze een EK-soundboard en is er een EK-update met de belangrijkste beelden en nieuwtjes vanuit Rio. (i.s.m. Karrewiet) Woensdag 8 juni lanceert Ketnet de gloednieuwe – en gratis – Ketnet-App voor tablet. De kinderzender roept de Ketnetters op om via de fototool ‘Fotofabriek’ te tonen hoe hard ze gaan supporteren voor de Rode Duivels.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos