Skip to Content
VIDEO | Rintje, gloednieuwe animatiereeks vanaf vandaag op Ketnet Jr.

VIDEO | Rintje, gloednieuwe animatiereeks vanaf vandaag op Ketnet Jr.

Gebaseerd op populaire kinderboeken en met bekende stemmen van o.a. Barbara Sarafian, Sien Eggers en Jonas Geirnaert

Vanaf vanochtend kunnen de allerkleinsten genieten van een gloednieuwe animatietreeks op Ketnet Jr., het peuter- en kleuterblok op kinderzender Ketnet, en in de Ketnet Jr.-app. Rintje is gebaseerd op de populaire kinderboeken van de Nederlandse auteur Sieb Posthuma en vertelt het verhaal van de foxterriër Rintje. Een eigenwijze puppy die de wereld spelenderwijs ontdekt. Onder het goedkeurend oog van zijn lieve mama en wijze oma stort Rintje zich wekelijks in de gekste avonturen. Vergezeld van zijn vriendjes Tobias en Henriette zijn ondeugende fratsen en moppen nooit ver weg. Bij Rintje staan de vriendschappen en de warme relatie die hij heeft met zijn moeder en grootmoeder centraal. Rintje is heel herkenbaar voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Zo gaat hij de eerste keer naar school, verliest hij voor de eerste keer een tand,...

Bekende stemmen

De stemmen van Rintje en zijn familie en vriendjes werden ingesproken door heel wat grote namen. Jelle Cleymans, Jonas Geirnaert, Clara Cleymans, Ini Massez, Sien Eggers, Barbara Sarafian en Ivan Pecnik leenden hun stemmen voor de reeks. In bijgevoegde video vertellen Jelle, Clara en Jonas waarom zij hun hart verloren aan Rintje. En krijg je een unieke kijk achter de schermen van de making-off van deze animatiereeks. 

Sieb Posthuma 
De verhalen over Rintje, geschreven en geïllustreerd door Sieb Posthuma, verschenen tien jaar lang wekelijks in NRC Handelsblad (van 2001 tot 2012). De animatieserie – gebaseerd op deze verhalen - is geschreven door Mieke de Jong en geregisseerd door Steven de Beul en Ben Tesseur (Beast Animation). De serie is een productie van A Private View in België en Lemming Film in Nederland met de steun van VAF/Mediafonds, Screen Flanders en de Tax shelter van de Belgische federale overheid.

Rintje, vanaf vandaag in de Ketnet Jr.-app en op Ketnet Jr.*. 

* Ketnet Jr. is gedurende heel de dag gratis te herbekijken in de Ketnet Jr.-app en op Ketnet via de rode knop.  

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos