Skip to Content
Video : Jeroen Meus stelt jonge Ketnet-collega Hannes voor

Video : Jeroen Meus stelt jonge Ketnet-collega Hannes voor

Hannes maakt dagelijkse kost voor kinderen in 'Broodje kaas' op Ketnet

Jeroen Meus herkent goed volk meteen. Hannes Deryckere bijvoorbeeld. Hannes is de jonge kok die in het nieuwe Ketnet-programma Broodje kaas 'dagelijkse kost' voor kinderen maakt. 'Broodje kaas' is een kakelvers kook- en spelprogramma waarin Hannes zowat alles klaarmaakt behalve … een broodje kaas. In elke aflevering wordt hij uitgedaagd door een Ketnetter met een specifieke culinaire vraag. Samen met presentatrice Maureen Vanherberghen gaat Hannes aan de slag. Zo maken ze vandaag paëlla, morgen een fruitcarpaccio en donderdag een rundslapje.   Van maandag tot donderdag om 17.45 u. op Ketnet.

Hannes en Maureen maken dus de meeste uiteenlopende gerechten, maar of het lukt, blijft af te wachten, want Hannes moet op een onverwacht moment ook een verrassingsingrediënt verwerken in het gerecht. Broodje kaas is dus niet alleen leerrijk maar ook lekker spannend. Op het einde van het programma mag de Ketnetter kiezen tussen het gerecht dat Hannes en Maureen samen bereid hebben of … een broodje kaas.

“Koken en kokerellen zijn razend populair”, zegt netmanager Wouter Quartier, “ook bij kinderen. Dat is niet nieuw. ‘Kokeneten’ is al generaties lang een favoriete bezigheid van de Vlaamse jeugd. Maar nooit eerder was er in onze maatschappij zo veel aandacht voor eetcultuur en voor gezonde en gevarieerde voeding. Met Broodje kaas wil Ketnet de kinderen op een speelse en spannende manier inspireren en stimuleren om zelf aan de slag te gaan in de keuken. Daarbij willen we hen op impliciete manier ook bewust maken van het belang van een gezonde en evenwichtige voeding, met seizoensgebonden ingrediënten, producten van bij ons, vergeten groenten, enzovoort.”

 

Ketnet-kok

Hannes Deryckere is de jonge kok die in Broodje kaas een antwoord heeft op elke culinaire vraag en dat meteen ook in de praktijk brengt  Hannes is 20 jaar en woont in Sint-Martens-Lennik. Hij studeert deze zomer af aan de hotelschool Ter Duinen in Koksijde.  Daar heeft hij na de richting ‘restaurant en keuken’ ook een zevende specialisatiejaar gevolgd: ‘specialiteiten-restaurant en wereldgastronomie’. Deze zomer loopt hij stage in het Spaanse Denia, in het gerenommeerde restaurant Quique Dacosta. Voor Hannes is koken een echte passie. Hij is altijd weer op zoek naar de nieuwste trends in de gastronomie. Elke dag van de week is hij bezig met koken, tijdens weekdagen op school en in het weekend in een restaurant. En dat komt goed uit, want koken is ook zijn hobby.

Hannes: “In Broodje kaas wil ik mijn passie voor koken overbrengen aan de kinderen en hen iets bijleren. En het zou helemaal super zijn als ze na het bekijken van ons programma zelf gaan kokkerellen en experimenteren in de keuken.”

 

Ketnet-host

Maureen Verherberghen is zangeres, presentatrice én een echte held, sinds ze in de Ketnet-reeks Helden samen met drie andere durfallen geen enkele stunt of uitdaging uit de weg gaat. Muziek heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in haar leven. Na haar studies communicatie-wetenschappen nam ze deel aan Idool 2011, waar ze knap vierde eindigde. Ze is een vaste waarde bij de Ketnetband en presenteerde ook  Sing That Song op Ketnet.

Over Broodje kaas zegt Maureen: “Ik laat het al eens graag de pan uit swingen en Hannes zorgt ervoor dat het de pan niet uit rijst. Broodje kaas is voor mij rock and roll in de kastrol!

 

Online

Ook de website Ketnet.be besteedt heel wat aandacht aan Broodje kaas. Je kan er alle afleveringen bekijken, met telkens een korte omschrijving van het gerecht van de dag, de nodige ingrediënten en een stap-voor-stap-toelichting (mét foto’s) over de manier waarop je het gerecht moet bereiden.

Op de pagina van Broodje kaas kunnen de Ketnetters ook op zoek gaan naar andere recepten. Ze kunnen daarbij kiezen voor gemakkelijker of iets moeilijkere gerechten, diverse soorten gerechten (hapje, voorgerecht, hoofdgerecht of dessert) en een korte of langere bereidingstijd. De Ketnetters kunnen ook zelf foto’s posten van hun kookkunsten.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos