Skip to Content
VIDEO | Geert Van Rampelberg leert zwaardvechten en paardrijden voor De zoon van Artan

VIDEO | Geert Van Rampelberg leert zwaardvechten en paardrijden voor De zoon van Artan

Nieuwe historische fictiereeks, dit najaar op Ketnet

Momenteel lopen de opnames van de historische fictiereeks De zoon van Artan, die dit najaar op Ketnet te zien is. De zoon van Artan is een ridderverhaal dat zich afspeelt in de middeleeuwen, met heel wat bekende Vlaamse acteurs zoals Geert Van Rampelberg, Louis Talpe, Kim Hertogs, Kobe Van Herwegen en Wannes Cappelle.

Voor De zoon van Artan leerden de acteurs zwaardvechten en paardrijden. Onder andere Geert Van Rampelberg en Kobe Van Herwegen vertellen in onderstaande video over hun ervaringen met de lessen. Ook enkele beelden achter de schermen en van de repetities komen aan bod.

Het verhaal

In De zoon van Artan wil het hoofdpersonage, Wolf, wraak nemen op de draak die zijn vader Artan gedood heeft. Samen met zijn vrienden Friso en Cara richt hij een verbond op om het monster te overwinnen. Maar zijn oom Sieg heeft zo zijn eigen redenen om Wolfs queeste te verhinderen - en wordt zijn meest geduchte tegenstander...

De serie speelt zich af in het verre verleden, maar bevat heel wat elementen die voor kinderen van nu herkenbaar zijn: vriendschap, angsten overwinnen, het verwerken van verlies, de keuze tussen goed en kwaad, zelfopoffering… Dat allemaal overgoten met wapengekletter, drakengebrul en hoefgetrappel maken van De zoon van Artan een verhaal vol spanning en avontuur.

De cast

De cast van De zoon van Artan bestaat onder andere uit Lander Severins (Wolf), Ferre Vuye (Friso), Margot Baars (Cara), Stefaan Degand (Balthasar), Geert Van Rampelberg (Sieg), Ernst Ter Linden (Radbout), Kobe Van Herwegen (Ingmar), Marc Lauwrys (Arnout), Robby Cleiren (Diederik) en Louis Talpe (Artan).

Het verhaal van De zoon van Artan is geschreven door Klaus Verscheure. Hij schreef ook samen met Wout Thielemans het scenario. De zoon van Artan is een coproductie tussen Cine3 als hoofdproducent en co-producenten Danse La Pluie en Bijker film. De reeks wordt financieel mogelijk gemaakt door Ketnet/VRT, het VAF/Mediafonds, de Belgische Tax Shelter en door AVRO/TROS (NL).

Hieronder vindt u, naast de video, enkele foto's van tijdens de repetities en van de zwaardvecht- en paardrijlessen. De kostuums waren in dit stadium nog niet definitief.

De zoon van Artan is dit najaar te zien op Ketnet.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos