Skip to Content
VIDEO | "Er zijn dit jaar geen stoute kinderen!"

VIDEO | "Er zijn dit jaar geen stoute kinderen!"

10.000 mensen zakten af naar Antwerpen voor de Intrede van Sinterklaas

Vandaag omstreeks half twee meerde Sinterklaas met zijn gevolg aan ter hoogte van het ponton aan het Steenplein in Antwerpen waar hij verwelkomd werd door zijn goede vriend Bart Peeters en door Antwerps burgemeester Bart De Wever.

Na een stoet van anderhalf uur langs de wachtende kinderen via de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt, was het dan eindelijk zover. De 10.000 aanwezigen zouden te weten komen of er dit jaar stoute kinderen waren. Iedereen werd nog even in spanning gehouden want even leek het erop dat er dit jaar toch enkele kinderen stout geweest waren. Zo was er de vijfjarige Marcel, die zijn opa een tik had gegeven. Zwarte Piet bracht snel verlossing en vertelde aan Sinterklaas dat Marcel tikkertje speelde met zijn opa. En dan was er ook nog een zesjarig meisje dat de racefiets van haar papa bij het vuilnis had gezet. Gelukkig was ook hier sprake van een misverstand en had het meisje de fiets op z'n plaats in de garage naast de vuilnisbak gezet. Emma van vijf jaar had volgens de Sint het huis van haar tante afgebroken. Maar Zwarte Piet wist wat er echt aan de hand was: Emma had van haar tante een huis van bouwsteentjes gekregen en had dat afgebroken.  Uiteindelijk kwamen dan toch de verlossende woorden: er waren geen stoute kinderen dit jaar!

De Intrede werd live uitgezonden op Eén en Ketnet maar voor wie het vandaag gemist heeft; morgen om 08.00 u. en woensdag om 13.30 u. zendt Ketnet de Intrede nog eens uit. Op woensdag is dat met Vlaamse Gebarentaal.

NIET VOOR PUBLICATIE: Op het persportaal van VRT Communicatie (pers.vrt.be) zijn er foto's van de Intrede te vinden.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos