Skip to Content
Twaalf Ketnet-tips voor de paasvakantie

Twaalf Ketnet-tips voor de paasvakantie

Aan de vooravond van de paasvakantie brengt Ketnet heel wat inspiratie voor de Ketnetters om de komende twee weken te vullen. Ketnet Cinema zorgt voor kijkplezier voor jong én oud. Ook digitaal valt er heel wat te beleven op Ketnet.be en in de Ketnet-app. Tot slot komt Ketnet naar je toe met heel wat evenementen tijdens de paasvakantie.

Vijf films die je zeker gezien moet hebben

Ketnet zorgt met Ketnet Cinema iedere dag omstreeks 13.30 uur voor een familiemoment met de beste kinderfilms.

 • Abeltje

Abeltje is een Jeugdfilm van Ben Sombogaart, naar het boek van Annie M.G. Schmidt.
​Liftboy Abel Roef vliegt samen met zijn drie liftgangers, zijn ex-vriendinnetje Laura, zanglerares juffrouw Klaterhoen en meneer Tump het warenhuis KNOTS uit. Dat is het begin van een reeks dolle avonturen, van in New York tot het Zuid-Amerikaanse Quoqaupepapetl in Perugona.

Abeltje, vrijdag 12 april omstreeks 13.30 uur op Ketnet, Ketnet.be en in de Ketnet-app.

 • Brammetje Baas

Brammetje Baas is een Nederlandse speelfilm van Anna van der Heide en brengt het verhaal van een jongen met ADHD. Brammetje Baas kan een heleboel dingen. Hij kan drummen op tafel, hoger springen dan papa en wel drie meisjes op de kar trekken. En hij heeft een plakboek waarin hij zijn favoriete uitvindingen verzamelt. Er is eigenlijk maar één ding dat Brammetje niet goed kan: stilzitten. Dat kan wel eens problemen geven, op school en thuis. Zeker als er weer een vaas met bloemen of een bord spaghetti aan diggelen gaat.

Brammetje Baas, maandag 15 april omstreeks 13.30 uur op Ketnet, Ketnet.be en in de Ketnet-app.

 • Beestenboot

Animatiefilm gemaakt door de Vlaamse Animatiestudio Grid. Dave en zijn zoon Finny zijn nestertjes, een zeldzaam dierenras dat nergens goed voor schijnt te zijn. Net als alle andere dieren zijn zij op de vlucht voor de komende zondvloed. Gelukkig is er net een grote ark gebouwd, waar telkens een paar van elke diersoort op is toegelaten. De nestertjes zijn echter niet welkom, maar dankzij de hulp van Hazel en haar dochter Leah lukt het toch om aan boord te komen. Maar wanneer de ark op het punt staat te vertrekken, vallen Finny en Leah van boord ...

Beestenboot, woensdag 17 april omstreeks 13.30 uur op Ketnet, Ketnet.be en in de Ketnet-app.

 • Pluk van de Petteflet

Komische avonturenfilm van Ben Sombogaart en Pieter van Rijn. Naar het boek van Annie M.G. Schmidt.

Op zijn zoektocht naar een nieuwe plek om te wonen, komt de achtjarige Pluk met zijn kleine rode kraan-wagentje terecht bij de Petteflet. Er is geen kamertje beschikbaar, maar in de aangrenzende Tortel­tuin ontmoet Pluk Dollie de Duif die hem vertelt dat het torenkamertje op de Petteflet leegstaat. Pluk doet zijn intrek in de Petteflet en al snel maakt hij kennis met een aantal flatbewoners. Pluk maakt snel vrienden met de bewoners in de Petteflet en de dieren uit de Torteltuin en helpt hen als er problemen zijn. Op een ochtend schrikt Pluk op van een oorverdovend lawaai: er wordt een bouwkeet in de Torteltuin getakeld. Pluk gaat op onderzoek uit en ontdekt dat de tuin vernietigd wordt om plaats te maken voor een vogelmuseum. Men denkt dat de Krullevaar, die zijn broedplaats in de Torteltuin had, is uitgestorven en dus kan de Torteltuin worden platgegooid. Gaat het Pluk lukken om de Torteltuin te behouden en kan hij de Krullevaar redden?

Pluk van de Petteflet, woensdag 10 april omstreeks 13.30 uur op Ketnet, Ketnet.be en in de Ketnet-app.

 • Storm: Letters van vuur

Historische spannende film van Dennis Bots met onder meer Peter Van Den Begin in de hoofdrol. In de late middeleeuwen in Antwerpen raakt de 12-jarige Storm in een spannend avontuur verzeild wanneer zijn vader Klaas door de Inquisitie betrapt wordt op het drukken van een verboden tekst. Storm vlucht net op tijd weg met de originele brief en wordt het middelpunt van een klopjacht. Gelukkig krijgt hij hulp uit onverwachte hoek als hij het weesmeisje Marieke ontmoet. Samen proberen ze Klaas van de brandstapel te redden.

Storm: Letters van vuur, zondag 16 april omstreeks 13.30 uur op Ketnet, Ketnet.be en in de Ketnet-app.

Drie dingen om te doen tijdens de paasvakantie

 • Buck in Bokrijk

Ketnet komt naar je toe met de Bruegel-game in Bokrijk. Buck neemt je deze keer niet mee naar Malmek, maar naar De wereld van Bruegel. Speel mee en ontdek er alles over in een supercool game van 6 april tot 20 oktober.
​ Op zondag 7 april zijn Buck en Sien in Bokrijk voor een meet & greet.

 • Kaatjes Paaseierenraap

Kom tijdens het paasweekend van 20 tot 22 april naar Plopsaland De Panne of Plopsa Indoor Hasselt.
​Raap je mandje vol en ontvang een chocolade lekkernij.
​Zet je schrap voor een leuke ontmoeting met Kaatje en Viktor in Plopsaland De Panne en ga op de foto met Biba & Loeba, Simon en Bing. Ook in Plopsa Indoor Hasselt kan je paaseitjes rapen met Kamiel.

 • Ketnet Musical TROEP!

Een spetterend zang- en dansspektakel met Michiel De Meyer, Maureen Vanherberghen en de straffe Troepers op zaterdag 20 april ​ in het Kursaal in Oostende.

Vier digitale tips voor de paasvakantie

 • Dance #LikeMe en Sing#LikeMe

Op zondag 7 april zendt Ketnet de laatste aflevering van het eerste seizoen van #LikeMe uit. Naast de reeks op antenne zet Ketnet ook in op heel wat online beleving van #LikeMe. Zo zijn er “dance tutorials” beschikbaar van de verschillende nummers per aflevering. Ketnetters leren zo de danspasjes aan uit de reeks. Ook de karaokeversies en de videoclips van de nummers zijn beschikbaar via Ketnet.be en in de Ketnet-app.

 • Ei-land

Op woensdag 17 april omstreeks 18.30 uur kunnen Ketnetters op Ketnet.be en in de Ketnet-app meespelen met Ei-land, een interactieve live game propvol raadsels, spelletjes en chocolade.

 • Online video's Zita

Ook de online video's van Zita kunnen inspiratie bieden tijdens de paasvakantie. In haar video's kunnen de Ketnetters heel wat DIY-tips en challenges terugvinden.

De video's van Zita kan je terugvinden op Ketnet.be, de Ketnet-app en het YouTube-kanaal van Ketnet.

 • GOGOGOORIS

Ketnetters kunnen zich tijdens de paasvakantie ook bijscholen in diverse sporten dankzij de sportvlogs van Kenji Gooris: GOGOGOORIS. Aan de hand van tutorials met bekende sporters leert hij de Ketnetters tips and tricks.

GOGOGOORIS op Ketnet.be, de Ketnet-app en op het YouTube-kanaal van Ketnet.

 

 

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos