Thomas Van Achteren is de nieuwe Ketnet-wrapper

Thomas Van Achteren is de nieuwe Ketnet-wrapper

Vrijdag 15 mei 2015 — Dat er een nieuwe Ketnet-wrapper ging komen, was enkele weken geleden al aangekondigd. Sindsdien gonst het van de geruchten over zijn identiteit. En nu is er dus duidelijkheid: het wordt Thomas Van Achteren, bij jong Vlaanderen bekend als de bassist van de populaire Bandits. Voor Thomas is het als thuiskomen bij Ketnet, want zijn muzikale carrière begon destijds bij Junior Eurosong. Voortaan voegt hij daar een nieuwe dimensie aan toe en wordt hij een van dé gezichten van Ketnet, samen met zijn collega-wrappers Charlotte, Leonard, Sander, Sarah en Sien. Thomas werd vandaag aan de Ketnetters voorgesteld tijdens een passende King Size Party. Zijn eerste solo wrap is voorzien op dinsdag 9 juni.

 

 

“Bij Ketnet is het altijd een heel gezellige boel. Iedereen is enthousiast en opgewekt, je wordt daar instant happy van. Ik wil dat gevoel mee helpen uitdragen en ben er zeker van dat het 'kingsize' leuk gaat worden.”
Thomas Van Achteren

 

“De wrappers zijn ontzettend belangrijk voor Ketnet”, zegt netmanager Wouter Quartier. “Ze geven Ketnet een gezicht, op televisie, op de website en op allerlei evenementen. Ze verpersoonlijken  de waarden waar Ketnet voor staat en begeleiden de kinderen doorheen onze programma’s. Voor de Ketnetters zijn het grote broers of zussen, beste vrienden, voorbeelden en helden. Ik ben dan ook erg blij met de komst van Thomas als nieuwe wrapper, want hij past perfect in dat plaatje. Thomas is nu al een held voor de Vlaamse kinderen. Maar de Ketnetters zullen zien dat hij nog veel meer in zijn mars heeft dan alleen muziek. Ook Charlotte, Leonard, Sander, Sarah en Sien kijken alvast uit naar de komst van Thomas, want hij maakt het wrappersteam weer compleet, met drie jongens en drie meisjes. Welkom Thomas en veel succes!”

Thomas kijkt er geweldig naar uit: “Ik heb vroeger zelf ontzettend veel naar Ketnet gekeken en had het geluk om mee te mogen doen aan Junior Eurosong en Ketnetpop. Mijn muzikale carrière is dus eigenlijk bij Ketnet begonnen en een heleboel vrienden van toen zie ik nog altijd. Met Bandits zijn we ook vaak bij Ketnet op bezoek geweest en dat is altijd een heel gezellige boel. Iedereen is enthousiast en opgewekt, je wordt daar instant happy van. Ik wil dat gevoel mee helpen uitdragen en ben er zeker van dat het 'kingsize' leuk gaat worden.”

 

Wie is Thomas Van Achteren?

 

Thomas (°3.9.1995) is afkomstig uit Sint-Katelijne-Waver maar woont nu in Gent. Hij studeert grafische en digitale media en die volgt hij dan ook van nabij. Dat komt goed uit, want Ketnet trekt steeds meer de digitale kaart. Thomas heeft ook een grote belangstelling voor alles wat met mode te maken heeft, en hij is een geweldige filmfreak. Maar zijn grote passie is natuurlijk de muziek. Hij speelt al vanaf zijn achtste gitaar. In 2009 haalde hij samen met zijn maatje Tim Tielemans onder de naam T&T de finale van Junior Eurosong. Het jaar daarop waren ze ook te zien in Ketnetpop. Ondertussen speelde Thomas ook basgitaar in een groepje dat later uitgroeide tot de populaire poprockband Bandits. Die spelen ondertussen al enkele jaren alle zalen in het land plat, zelfs het Sportpaleis en de Lotto Arena. Vorig jaar werden ze tweede in Eurosong en wonnen ze de Radio 2 Zomerhit-award in de categorie Beste Doorbraak. Sinds Junior Eurosong heeft Thomas een speciale band met Ketnet. En voortaan wordt het dus helemáál zijn biotoop.

 

Goed gezelschap

Bij het wrappersteam komt Thomas terecht in goed gezelschap. En dat geldt niet alleen voor de huidige ploeg, maar ook voor zijn voorgangers. Ketnet is altijd al een kweekvijver van talent geweest, van jonge mensen met een brede interesse en vele kwaliteiten. Heel wat voormalige wrappers hebben na hun Ketnet-tijd dan ook hun vleugels uitgeslagen en maken nu elders het mooie weer. Denk maar aan Jelle Cleymans, Staf Coppens, Karolien Debecker, Niels Destadsbader, Ianka Fleerackers, Heidi Lenaerts, Friedl' Lesage, Kristien Maes, Sven Ornelis, Ben Roelants, Mark Tijsmans, Peter Van de Veire, Steven Van Herreweghe, Ilse Van Hoecke, Gitte Van Hoyweghen, Britt van Marsenille,  Sofie Van Moll en Erika Van Tielen. Ketnet was voor hen allemaal een leerschool voor hun latere carrière.

 

Hogeresolutiefoto's vindt u op het Persportaal van VRT Communicatie.

De Ketnet-wrappers : Sarah, Sander, Sien, Thomas, Charlotte en Leonard -  (c) VRT / Joost Joossen
De Ketnet-wrappers : Sarah, Sien, Leonard, Sander, Charlotte en Thomas - (c) VRT / Joost Joossen
Thomas Van Achteren - (c) VRT / Joost Joossen
Thomas Van Achteren - (c) VRT / Joost Joossen
Thomas Van Achteren - (c) VRT / Joost Joossen