Skip to Content
Telegram van de Sint: aankomst op zaterdag 18 november

Telegram van de Sint: aankomst op zaterdag 18 november

Ook dit jaar meert Sinterklaas zijn boot aan in Antwerpen

Vrijdag 3 november 2023 – Heel wat kinderen zijn al een tijdje aan het speculeren: waar en wanneer zet Sinterklaas dit jaar voet aan wal in ons land? Zonet ontving Ketnet een telegram van de Sint met de boodschap dat hij op zaterdag 18 november om 14 uur zal toekomen in Antwerpen, met zijn stoomboot natuurlijk. En hij brengt opnieuw zijn kleurrijke gevolg mee: een hele reeks pieten, Conchita, Ramon, Kneta Knieschijf en nog heel wat andere medewerkers en vrienden.

Naar goeie traditie meert de boot ook deze keer aan tegen het ponton aan het Steenplein. Bart Peeters en Antwerps burgemeester Bart De Wever zullen daar Sinterklaas begroeten en officieel welkom heten. De Sint wandelt dan naar het Steen, waarna de stoet verder trekt via de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt. Sinterklaas arriveert aan het stadhuis rond 14.45 uur en zal daar, vanop het balkon aan het Schoon Verdiep, de kinderen en hun mama’s en papa’s toespreken.

#intredesint

Zoals elk jaar maken Ketnet en Ketnet Junior van de intrede van de Sint een groot feest. Tussen 13 en 14 uur zorgen Kaatje, Viktor en Kamiel en De KetnetBand voor flink wat ambiance op het podium op de Grote Markt.

Je bent van harte welkom om op zaterdag 18 november zelf naar Antwerpen te komen om de Sint toe te juichen. Mama’s en papa’s vinden meer info op ketnetvoorouders.be.

Ook als je er niet bij kunt zijn, hoeft je niets te missen: VRT 1, Ketnet en VRT MAX zenden de intrede van Sinterklaas rechtstreeks uit. Ketnet-wrappers Gloria Monserez en Sarah Mouhamou presenteren de uitzending en volgen de aankomst en de tocht van Sinterklaas op de voet.

Maak er thuis of in Antwerpen een warm familiemoment van en deel je foto's en video's op sociale media met #intredesint.

Een feest voor iedereen

Omdat zijn intrede een feest zou zijn voor ieder kind heeft Sinterklaas, net als VRT, veel aandacht voor diversiteit en inclusie.

De intrede van Sinterklaas is ook een toegankelijk evenement. Zo zijn er plaatsen voor kinderen in een rolstoel en tolken Vlaamse Gebarentaal voor dove en slechthorende kinderen. Kan VRT nog ergens anders mee helpen om de toegankelijkheid te vergroten? Laat het weten op toegankelijkheid@vrt.be. Zo kan de publieke omroep ervoor zorgen dat iedereen de intrede van de Sint optimaal beleeft.

Hij komt, hij komt, … intrede van de Sint | zaterdag 18 november, van 13.30 tot 15.10 uur | op VRT 1, Ketnet, VRT MAX, ketnet.be en in de Ketnet-app

Herhaling op Ketnet op zaterdag 18 november om 18 uur en op zondag 19 november om 8 uur. Op woensdag 22 november om 13.30 uur kun je de uitzending bekijken met Vlaamse Gebarentaal.

NOOT AAN DE REDACTIE:
​Sinterklaas is een feest voor alle kinderen en dat willen we bij Ketnet zo houden. Daarom communiceren we niet over de acteurs die deel uitmaken van het Sinterklaas-universum. Deze afspraak tussen Ketnet en de pers houdt al jarenlang stand. We rekenen opnieuw op je medewerking om het geheim van Sinterklaas en de magie ervan voor kinderen te bewaren.

Bart Verbeeck VRT Communicatie
Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos