Skip to Content
Tatyana Beloy en Leonard Muylle presenteren televisieluik van Junior Musical

Tatyana Beloy en Leonard Muylle presenteren televisieluik van Junior Musical

Audities van start in september

Vandaag hebben Ketnet en Studio 100 op een persconferentie bekendgemaakt dat Tatyana Beloy en Leonard Muylle de presentatoren worden van Junior Musical. Daarnaast werd ook het traject van Junior Musical voorgesteld.
Op maandag 1 september gaat Junior Musical van start, het televisieluik van het gezamenlijke project van Ketnet en Studio 100 dat volgend jaar uitmondt in de musical Junior Musical -Kadanza. In eerste instantie gaat het om dagelijkse uitzendingen over de audities, die van eind augustus tot begin oktober plaatsvinden in alle Vlaamse provincies. De audities worden op Ketnet gepresenteerd door Tatyana Beloy en Leonard Muylle. Zij zijn ook de gezichten van de volgende fases in de aanloop naar de uiteindelijke opvoering van de musical, zoals het bootcamp, de shows waarin bepaald wordt welke kinderen de hoofdrollen zullen spelen, de repetities, enzovoort.
 

Tatyana Beloy (°1985) is niet alleen reporter voor Volt en Vlaanderen Vakantieland, maar ze heeft ook een grote liefde voor theater en musical. Ze volgde een toneelopleiding in Londen en Hollywood, speelde de rol van Karima in de Ketnet-reeks Spring en toerde door België en Nederland met de musical Jungle Book. Daarnaast vertolkte ze gastrollen in diverse televisieseries. Op Ketnet was ze ook te zien in Mijn kunst is top! en als jurylid in Wie wordt wrapper? Tatyana geeft les in haar eigen academie Move in Mortsel en organiseert er jaarlijks een musical-stage. Junior Musical is dus helemaal haar ding.
Tatyana: “Ik heb een passie voor musical en werk heel graag met kinderen. In Junior Musical komen die twee samen, dus dat is perfect. Musical is voor mij pure magie: samen zingen, dansen en acteren, en zo een mooi muzikaal verhaal vertellen. Ik vind het gewoon fantastisch hoe kinderen zich daar helemaal kunnen in uitleven. Ik kijk er geweldig naar uit om Junior Musical te presenteren en samen met Leonard en de kinderen in dit muzikale avontuur te stappen”.

Leonard Muylle (°1987) is sinds eind 2012 Ketnet-wrapper. Net als Tatyana heeft ook Leonard iets met acteren. Hij speelde mee in enkele stukken van theatergezelschap JAN, maar werd vooral bekend door zijn rol als Wiki in de Ketnet-reeks De Elfenheuvel. Daarnaast presenteerde hij ook het Ketnet-Checklist-programma De 5 voor 12-show.
Leonard: Junior Musical wordt een fantastische belevenis. Niet alleen voor de kandidaten, maar ook voor mij. Na de wrap en De 5 voor 12-show is dit weer een heel nieuwe stap waar ik enorm naar uitkijk. Een groot musicalkenner ben ik niet, maar net daardoor kan ik me vrij en onbevangen laten verrassen door het enthousiasme en het talent van de deelnemers.”

 

Junior Musical - Kadanza

Met Junior Musical – Kadanza slaan Ketnet en Studio 100 de handen in elkaar voor een ambitieuze samenwerking. Junior Musical – Kadanza wordt een musical over een danskamp voor jongeren en is opgebouwd rond bekende liedjes uit de tienjarige geschiedenis van Junior Eurosong. De jonge Lisa beleeft de tijd van haar leven op het danskamp. Al op de eerste dag wordt ze verliefd op een jongen. Maar wanneer de kampleidster de jongens en meisjes ’s nachts samen betrapt, deelt ze hen op in twee aparte kampen, gescheiden door een rivier. Betekent dit voor Lisa en al de andere kampleden het einde van een superleuke dansvakantie?

De regisseur van Junior Musical - Kadanza is niemand minder dan Frank Van Laecke, recent nog geprezen voor zijn regie van de spectaculaire Studio 100 musical 14-18.

Onder de noemer Junior Musical volgt Ketnet het hele traject van Junior Musical - Kadanza op de voet, vanaf de audities tot de première. “Junior Musical is een project dat Ketnet nauw aan het hart ligt”, zegt netmanager Wouter Quartier. “Kinderen spelen de hoofdrol in Junior Musical - Kadanza, letterlijk en figuurlijk. We nodigen hen uit om hun zang-, dans- en acteertalent te tonen, en begeleiden hen daarbij optimaal, zodat ze zich nog beter kunnen ontplooien. Het is een positief, participatief en constructief project. Dat maakt het helemaal Ketnet. We gaan er samen met Studio 100 en met de kinderen iets moois van maken. Door gebruik te maken van de liedjes van Junior Eurosong houden we bovendien ook die muzikale schat in ere en geven we hem een nieuw leven.”

Anja Van Mensel, CEO Studio 100 Benelux: “Als producent van verschillende kinder –en jeugdseries werken wij al vele jaren op een zeer fijne manier samen met Ketnet. Super dat we deze samenwerking nu nog verder kunnen uitbreiden met dit project Junior Musical – Kadanza. Een productie waarbij het voor zowel Ketnet als Studio 100 belangrijk is dat het vooral om een samenwerking mét de kinderen gaat, waarbij we samen met hen op zoek gaan naar hun talenten, en naar de juiste plaats van dat talent in onze musical…  We zijn er ook van overtuigd dat heel wat kinderen er van dromen om ooit eens te kunnen schitteren in een grote productie, en die kans krijgen ze nu met dit project. Dus als je graag eens wil werken met een topregisseur als Frank Van Laecke, of op het podium wil schitteren naast Charlotte van Ketnet, dan is dit een uitgelezen kans!” 

Charlotte Leysen vertolkt een van de volwassen hoofdrollen. Wie de andere volwassen hoofdrollen speelt, wordt later bekendgemaakt. Charlotte lanceerde eerder deze zomer een oproep aan alle kinderen in Vlaanderen die graag zingen, dansen of acteren om zich in te schrijven voor de audities van Junior Musical - Kadanza.

 

De audities

Tijdens de audities, van eind augustus tot begin oktober, gaan Ketnet en Studio 100 op zoek naar de 28 kinderen tussen 10 en 15 jaar die de cast van de musical zullen vormen. De inschrijvingen zijn begin juni van start gegaan, en inschrijven kan nog altijd op www.juniormusical.be.

De audities vinden plaats in de vijf Vlaamse provincies. Elke week komt een andere provincie aan de beurt, telkens op zaterdag. Het verslag van de audities is te volgen op Ketnet in de loop van de daaropvolgende week, van maandag tot donderdag om 18.10 u. en op zaterdag een compilatie-aflevering om 9.35 u. Voor de presentatie zorgen Tatyana Beloy en Leonard Muylle. Ze geven toelichting, praten met de kandidaten en zorgen ervoor dat alles vlot verloopt.

De audities bestaan uit een zang-, een dans- en een acteerauditie. Hoe de zangauditie verloopt, zien we telkens op maandag, dans is voor dinsdag en acteren is voor woensdag. Op donderdag zal blijken welke kinderen per provincie doorgaan naar de nationale finale op zaterdag 4 oktober. Dat wordt beslist door een professionele jury van twee Bekende Vlamingen, aangevuld met de zang-, dans- of spelcoach van de musical Junior Musical - Kadanza. De BV’s zijn Koen Crucke en Lauren De Ruyck.

Koen Crucke (°1952) is met zijn uitgebreide ervaring op het gebied van zingen, acteren en dansen een perfect jurylid voor Junior Musical. Hij was eerste tenor buffo bij de Vlaamse Opera, speelde rollen in verschillende musicals in Vlaanderen en Nederland (Doornroosje, Asspoester, Peter Pan, The Sound of Music, Alice in Wonderland, Belle en het beest) en was te zien in enkele films (Pauline & Paulette, Koko Flanel). Bij de kinderen werd hij onsterfelijk als Alberto Vermicelli in Samson & Gert. Koen was in 2008 een opgemerkte deelnemer aan het programma Sterren op de dansvloer en geeft zelf ook vocal coaching aan kinderen.

Ook Lauren De Ruyck (1995) heeft ondanks haar jonge leeftijd al heel wat ervaring. In 2010 vormde ze mee het duo Jill & Lauren,  dat met het liedje Get Up zevende werd op het Junior Eurovisie Songfestival. Lauren speelde mee in de musicals Daens, Fiddler on the roof, Domino, Peter Pan en Kuifje: de zonnetempel. Ze vertolkte ook drie seizoenen lang de rol van Femke in de populaire Ketnet-reeks Galaxy Park. Voor die prestatie werd ze eerder dit jaar nog bekroond als ‘actrice van het jaar’ tijdens Het Gala van de Gouden K’s. Onder de artiestennaam Lauren Anny J is ze ook actief als singer-songwriter. Met ‘RSVP’ had ze vorig jaar alvast een radiohit te pakken.

Dit zijn de data van de audities:

  • Zaterdag 30 augustus:    Provincie West-Vlaanderen - uitzending vanaf maandag 1.9
  • Zaterdag 6 september:   Provincie Antwerpen - uitzending vanaf maandag 8.9
  • Zaterdag 13 september: Provincie Vlaams-Brabant - uitzending vanaf maandag 15.9
  • Zaterdag 20 september: Provincie Limburg - uitzending vanaf maandag 22.9
  • Zaterdag 27 september: Provincie Oost-Vlaanderen – uitzending vanaf maandag 29.9
  • Zaterdag 4 oktober:       Nationale finale – uitzending vanaf maandag 6.10

De precieze locaties worden later meegedeeld. Aan het einde van die nationale auditie kennen we de 28 jongeren die een rol krijgen in Junior Musical - Kadanza.

 

Junior Musical in Ketnet King Size

In de loop van oktober en november besteedt Ketnet King Size uitgebreid aandacht aan Junior Musical. In reportages en gesprekken kunnen de Ketnetters kennismaken met de geselecteerde kandidaten uit de audities, de volwassen acteurs, regisseur Frank Van Laecke, enz. Via www.juniormusical.be krijgen ze ook inspraak in de musical: zo mogen zij bijvoorbeeld de naam kiezen van bepaalde personages of mogen ze mee beslissen welke songs wel of niet in de musical komen.

 

Bootcamp

In de herfstvakantie gaan de 28 geselecteerde kandidaten uit de audities samen op bootcamp. Het wordt een intensieve week vol workshops rond zang, dans, acteren, teambuilding, enz. Tijdens het bootcamp wordt ook bepaald welke kinderen in aanmerking komen voor de hoofdrollen in de musical. De twee hoofdrollen zijn die van Jasper en Lisa, de jongen en het meisje die tijdens het danskamp verliefd worden op elkaar. Aan het einde van het bootcamp blijven acht kandidaten over (vier jongens en vier meisjes) die kans maken op deze hoofdrollen. Zij gaan door naar de showweek, waarin de definitieve keuze wordt gemaakt.

Maar ook alle andere kinderen krijgen een rol in Junior Musical - Kadanza en zullen tijdens het bootcamp al heel wat kunnen opsteken voor hun deelname aan de musical.

In november en december krijgen de Ketnetters een uitgebreid verslag van het bootcamp in een dagelijkse docuserie.

 

Junior Musical Showweek

Tijdens de showweek in december wordt bepaald wie van de acht geselecteerde kandidaten (vier jongens en vier meisjes) uiteindelijk de hoofdrollen van Jasper en Lisa zullen spelen in Junior Musical - Kadanza. De kandidaten kunnen nu echt tonen wat ze in hun mars hebben en wat ze in de voorbereidende fase geleerd hebben. Ze nemen het tegen elkaar op in vijf shows: vier voorronden en de finale. Een professionele jury beslist wie de hoofdrollen krijgt.

De voorrondes worden uitgezonden vanaf maandag 15 december; de grote finale op zaterdag 20 december.

 

Roadshow en repetities

Nu de hoofdrollen bekend zijn, gaat het team met de cast op roadshow. In de loop van januari trekken ze door Vlaanderen en organiseren ze meets & greets om een tipje van de sluier op te lichten over hoe de musical er uiteindelijk zal uitzien.

Van eind januari tot midden februari volgt Ketnet de belevenissen van de jonge cast tijdens de repetities en voorbereidingen in de laatste rechte lijn naar de première.

 

Junior Musical - Kadanza

Op 14 februari 2015 is het dan eindelijk zover: Junior Musical - Kadanza gaat in première in Plopsa Theater De Panne, gevolgd door voorstellingen in Hasselt, Gent en Antwerpen.

De Panne – Plopsa theater – 14, 15 & 18 februari 2015
Hasselt – Ethias Theater – 21 & 22 februari 2015
Gent – Capitole – 28 februari & 1 maart 2015
Antwerpen – Stadsschouwburg – 14 & 15 maart 2015
Voor tickets en info: www.juniormusical.be of 070/344.555 (max. 0,3€/min.)

 

De tv-programma’s van Junior Musical worden voor Ketnet gemaakt door VRT Televisie.
De productie van de musical Junior Musical – Kadanza is in handen van Studio 100.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos