Skip to Content
Suske en Wiske als kleuters in nieuwe animatiereeks

Suske en Wiske als kleuters in nieuwe animatiereeks

Gloednieuwe animatiereeks Suske en Wiske Junior vanaf maandag 6 november op Ketnet Jr.

Suske en Wiske Junior is een gloednieuwe animatiereeks voor de jongste Ketnetters gebaseerd op de Vlaamse klassieker Suske en Wiske. Het is de eerste volwaardige animatiereeks van deze striphelden. Met deze reeks brengt Ketnet een echte Vlaamse klassieker naar het scherm. 

In Suske en Wiske Junior nemen de jonge versie van Suske en Wiske kleuters mee uit de realiteit naar een prachtige fantasiewereld. Daar beleven ze keer op keer een spannend avontuur. 

Op maandag 30 en dinsdag 31 oktober kan je in primeur de eerste vier afleveringen bekijken in Comics Station Antwerp. De eerste 100 mensen krijgen een gratis Suske en Wiske Junior fluovestje, verder kan je deelnemen aan tal van activiteiten.

Suske en Wiske Junior vanaf maandag 6 november op Ketnet, Ketnet.be en in de Ketnet Jr. app.

Familie Vandersteen

Als voor Suske en Wiske jeugddromen uitkomen klinkt er voor ons maar maar één woord……. Hoera! Ook de allerkleinsten kunnen nu genieten van de spannende belevenissen van Junior Suske en Wiske in een knap gemaakte animatiereeks. Wij volgen met veel belangstelling dit geweldige initiatief van WPG Uitgevers en Kenet Jr.

Maarten Janssen, netmanager Ketnet

Ketnet Jr. richt zich op de jongste Ketnetters: peuters en kleuters. Zij staan aan het begin van hun ontwikkeling en Ketnet wil hiertoe bijdragen. Ieder junior programma speelt daarom in op een ontwikkelingsbehoefte van de allerkleinsten. Met deze nieuwe animatiereels stimuleren we kleuters om hun fantasie verder in hun spel te ontwikkelen, net zoals Suske en Wiske Junior zelf doen in de reeks. Bovendien maken de jongen Ketnetters op deze manier kennis met Vlaams erfgoed in een hedendaagse vorm.

Jeroen Overstijns, associate producer WPG

WPG Uitgevers België heeft de voorbije jaren met veel overtuiging en ook met veel succes geïnvesteerd in zijn strips, die stuk voor stuk deel uitmaken van het Vlaamse erfgoed en jong en oud op onnavolgbare wijze blijven aanspreken. We hebben fantastische nieuwe stripreeksen gemaakt die goed scoren, maar er is nog een wereld van mogelijkheden die op onze strips ligt te wachten buiten het papier. Daarom hebben we samen met GRID ook onze schouders gezet onder deze productie van Suske en Wiske Junior. Suske en Wiske zijn de meest bekende stripfiguren van de lage landen. Maar hun fantasiewereld reikt nog veel verder. Met deze animatiereeks slaat Suske en Wiske Junior, de versie van onze helden voor de jongsten, een nieuwe weg in vol avonturen. We zijn als uitgeverij trots hen ook in die vorm op de wereld los te laten.

Mark Mertens, managing director GRID

Als producent is het uiterst zeldzaam om een project tot leven te mogen brengen waarbij je kan teruggrijpen naar je eigen jeugd. Zoals talloze generaties kinderen in België en Nederland ben ik opgegroeid met Suske en Wiske, en blijven ze een bron van warme nostalgie én evenzeer een onderdeel van ons collectief geheugen en erfgoed. Dat we nu deze personages in een nieuwe context naar de jonge kijkers anno 2017 kunnen brengen is tegelijk een schitterende uitdaging én een ontzettend bevredigend creatief proces. Grid is trots op de samenwerking met WPG en Ketnet, en kijkt uit naar vele afleveringen vol spannende reizen doorheen de geschiedenis  en hilarische avonturen in de vier windstreken, en daarbuiten.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos