Skip to Content
Sterker, slimmer en zotter. De eerste Helden-film komt eraan.

Sterker, slimmer en zotter. De eerste Helden-film komt eraan.

Derde reeks van start op zondag 1 maart.

De Helden zijn er weer! Tien weken lang maken Sieg, Demspey, Nico en Maureen Ketnet opnieuw onveilig met sterke stunts, slimme experimenten en zotte stoten. En ondertussen werken ze ook aan een heuse Helden-film. Die komt volgend jaar in de bioscoop.

Helden: reeks 3

Het lijkt onmogelijk maar in dit derde seizoen gaan de Helden nog een stap verder. Sieg, Dempsey, Nico en Maureen zijn nog handiger en vindingrijker geworden en bouwen verder aan hun Helden-wereld waar een oude sloep verandert in een piratenschip, een caravan in een cabriovan en een tuin in een heus dierenhotel. Het succesvolle recept blijft hetzelfde: wetenschap, techniek, knutselen en vooral heel veel fun! Een rijdend bad zorgt voor hilariteit, het heldencircus voor spektakel en het Helden-spookhuis voor spanning. En tijdens een teletijdtrip naar de middeleeuwen toont Maureen dat ook meiden stoer kunnen zijn.

Dempsey (Hendrickx) is nog steeds de grappige slimmerik en Nico (Vanhole) de acrobatische deugniet. Sieg (De Doncker) blijft de stoere bink die alles durft en Maureen (Vanherberghen) de leuke griet die haar mannetje kan staan.

Eén ding verandert er wel: iedere week organiseren de Helden een wedstrijd. Ze eten om het snelst een pizza, steken om het meest wasknijpers op hun gezicht, blijven om het langst aan een balk hangen, enzovoort. Elke week wordt er zo één eigenschap van een echte Held getest: wie is de sterkste, wie de kalmste, wie kan het best timmeren? De Helden spelen de wedstrijden onder hun zelf bedachte emmersysteem en de verliezer, die krijgt een lading "wedstrijdafhankelijke" smurrie over zich heen.

 

Helden: de film

En er is nog meer groot nieuws! De Helden gaan namelijk een film maken over een - hoe kan het ook anders- heldhaftig en spannend project. De vier willen namelijk op eigen houtje het Kanaal oversteken, van het vasteland naar Engeland.

Hoe ze dat willen klaarspelen en of het hun lukt, dat zien we in de film.

Het wordt dus een echte roadmovie dus, maar dan op het water. En zoals we van de Helden gewoon zijn  draait de film ook om avontuur, humor, creativiteit en vindingrijkheid.

 

Wouter Quartier, netmanager van Ketnet

 

“Helden is bijzonder populair bij de Ketnetters. Elke aflevering bevat een ideale mix van wetenschap, techniek, humor en fun. Precies daarom ligt het programma Ketnet zo nauw aan het hart.  Ik ben dan ook heel blij en trots dat er nu een Helden-film komt. Het biedt de ploeg de kans om een echt groots en spectaculair project uit te werken. In de film blijven de Helden gewoon zichzelf, want dat is de kracht van het programma. Het is dus geen fictie, maar een een reality-avonturenfilm.”

 

Het resultaat is te zien in de bioscoop vanaf 2016.

De film is een coproductie tussen Ketnet en Hotel Hungaria met medewerking van Westtoer

Op zondag 1 maart zijn de Helden ook te gast bij Ketnet King Size. Ketnetters kunnen deze week hun vraag voor de Helden al stellen via ketnet.be

Helden- reeks 3:  vanaf zondag 1 maart om 8.50 u. op Ketnet, herhaling de zaterdag nadien eveneens om 8.50 u.

 

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos