Skip to Content
Slim op het internet met Ketnet

Slim op het internet met Ketnet

Woensdag 20 oktober 2021- Volgende week is het Global and European Media Literacy Week. Ketnet lanceert daarom samen met Mediawijs een gloednieuwe videoreeks met tips rond mediawijs omgaan met het internet. Met deze reeks wil Ketnet kinderen en jongeren handvaten aanreiken om zich op een veilige manier te begeven op het internet. In tien video's nemen Ketnet-wrappers Gloria Monserez en Sander Gillis de Ketnetters mee in de wereld van het internet: hoe kies je een veilig wachtwoord? Wat met games, phubbing en catfishing? De humoristische video's zijn helemaal op maat van kinderen en zijn ook geschikt voor het onderwijs.

Story image
Annemie Gulickx, Netmanager Ketnet: "Kinderen brengen veel tijd door op het internet en weten niet altijd hoe ze met bepaalde situaties moeten omgaan of hoe ze valkuilen op het wereldwijde web moeten herkennen. Met deze grappige video’s op hun maat, willen we hen de tools geven om hun weerbaarheid op digitale platformen te vergroten."
Minister Benjamin Dalle: “Kinderen groeien vandaag al van heel jonge leeftijd op met games op de tablet, online chatten met vrienden, foto’s delen op het internet. Het is dus meer dan ooit van belang dat kinderen de gevaren, maar ook de mogelijkheden van het internet kennen. Met leuke video’s op kindermaat blijft die informatie des te beter hangen. Als Vlaams minister van Jeugd en Media sta ik dan ook helemaal achter dit initiatief!”
Elke Boudry, expert mediaopvoeding Mediawijs: "Kinderen moeten nog veel leren: wat is een veilig wachtwoord, hoe reageer ik online, wat is reclame en wat niet … Deze videoreeks biedt leerkrachten, maar ook ouders en andere begeleiders een houvast om het gesprek met hen aan te gaan over mediawijze thema's."

Mediawijs ontwikkelde rond deze video's een lespakket waarmee de derde graad in de lagere school aan de slag kan. In het voorjaar van 2022 gaan Ketnet en Mediawijs opnieuw op zoek naar de meest mediawijze klas van Vlaanderen met De Schaal van M.

De video's van Slim op het internet zijn terug te vinden via Ketnet.be en in de Ketnet-app, de lespakketten voor het lager onderwijs zijn terug te vinden via De Schaal van M.

Elise Vandevenne Communicatieverantwoordelijke Ketnet

 

 

 

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos