Skip to Content
Sinterklaas was vandaag in Antwerpen voor filmopnames

Sinterklaas was vandaag in Antwerpen voor filmopnames

Hoog bezoek uit Spanje voor Ay Ramon! van Stijn Coninx

Sinterklaas begin mei in Antwerpen? Het lijkt een beetje vreemd, maar er is een goede reden voor. Vandaag werden op de Grote Markt namelijk opnames gemaakt voor Ay Ramon!, de Sinterklaas-film van Sylvester Productions en Ketnet in regie van Stijn Coninx en naar een scenario van Hugo Matthysen. De pers was vandaag uitgenodigd voor een fotoshoot. De film is dit najaar te zien in de bioscoop en wordt verdeeld door Paradiso Films.

 

Sinterklaas heeft een tijdje geleden aan Stijn Coninx gevraagd om één van zijn avonturen van de afgelopen jaren te verfilmen. “Ik vind dat een grote eer”, zegt de regisseur, Want al is de Sint ook maar een mens, toch blijft hij legendarisch!”

En daarom is Sinterklaas dezer dagen dus in het land voor de opnames van de film. Want uiteraard speelt hij zichzelf in Ay Ramon!. Dat er een film komt over de Sint is eigenlijk niet zo verwonderlijk, want Sinterklaas is een echte filmliefhebber. Over Ay Ramon! en de fotoshoot had hij de volgende boodschap voor de aanwezige pers:

Beste perslieden,

De mooiste films zijn doorgaans die rolprenten waarin daken een hoofdrol spelen. Daarbij  denkt iedereen spontaan aan Fiddler on the Roof en Cat on a Hot Tin Roof. Maar we hebben natuurlijk ook nog Mary Poppins, Sous les toits de Paris, Horseman on a Roof en zovele andere. Nu wordt Ay Ramon! aan dat lijstje toegevoegd. Uit het bovenstaande mag blijken waarom ik daar met veel plezier mijn medewerking aan verleen.

Jullie krijgen vandaag de gelegenheid om een kijkje te komen nemen bij de opnames. De persvrijheid verbiedt mij jullie te vragen braaf te zijn tijdens dat bezoek. Toch zou ik jullie willen verzoeken om op dat moment kauwgum noch mobiele telefoon te gebruiken, om het onderscheid tussen ‘noemen’ en ‘heten’ in acht te nemen, en om collega’s die misschien minder hoge oplages of kijk- en luistercijfers halen, niet te pesten. Ik dank jullie daarvoor.

Met genegen groeten,

Sint Nicolaas

 

Het verhaal van Ay Ramon!

Ay Ramon! gaat over de mysterieuze verdwijning van het paard van Sinterklaas en zijn verzorger Ramon tijdens de reis vanuit Spanje naar Vlaanderen, en de gevolgen daarvan voor de Sint, Zwarte Piet en hun vrienden.

Zoals elk jaar komt de Sint met de stoomboot uit Spanje weer aan. Hij kijkt uit naar het weerzien met zijn trouwe paardenverzorger Ramon Iglesias en zijn paard Slechtweervandaag. Die komen namelijk nooit mee met de boot, maar reizen over land omdat Slechtweervandaag anders zeeziek zou worden. Maar Ramon en Slechtweervandaag zijn niet op de afspraak in Antwerpen. Waar zijn ze? Wat is er gebeurd? Sinterklaas-expert professor Van den Uytleg, zijn geliefde Conchita Garcia, de huishoudster van de Sint, Zwarte Piet, de kapiteins Paelinckx en Verscheepen: allemaal gaan ze op zoek naar Ramon en Slechtweervandaag. Want als die er niet zijn tegen zes december, dan kan de Sint niet over de daken rijden om de pakjes bij de kinderen te brengen…

Hoe dat afloopt, dat zien we dit najaar in Ay Ramon!.

 

De wereld van Sinterklaas

In 1993 moderniseerde de VRT het klassieke Sinterklaas-verhaal voor de reeks Dag Sinterklaas. De makers wilden de kinderen, én hun mama’s en papa’s, Sinterklaas leren kennen zoals hij echt is: een goedheilig man met een klassieke waardigheid en een onuitputtelijke kinderliefde, maar ook een mens van vlees en bloed met vertederende kleinmenselijke trekjes. Een man ook met vele vrienden en een hele entourage van kleurrijke, grappige en gelaagde personages die jong en oud aanspreken en tradities verzoenen met de hedendaagse realiteit. Dat is de Sint die we kennen van Dag Sinterklaas, de jaarlijkse intrede Hij komt, hij komt! en de andere Sint-programma’s van Ketnet in samenwerking met Hugo Matthysen en Sylvester Productions. Dat is ook de Sint van Ay Ramon!.

 

Ay Ramon! komt tot stand met de medewerking van Jan Decleir, Pieter Embrechts, Frans Van der Aa, Lucas Van den Eynde, Els Dottermans, Tom Van Dyck, Adriaan Van den Hoof, Evelien Bosmans, Matteo Simoni, Liesa Van der Aa, en vele anderen.

 

Hoge resolutiefoto's zijn beschikbaar op het Persportaal van VRT Communicatie

Contacteer ons
Lisa Snyders Persverantwoordelijke Paradiso Films
Tine Plasmans VRT Communicatie - Perscoördinator Ketnet
Lisa Snyders Persverantwoordelijke Paradiso Films
Tine Plasmans VRT Communicatie - Perscoördinator Ketnet
Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos