Skip to Content
Sien en Thomas nemen afscheid als Ketnet-wrapper

Sien en Thomas nemen afscheid als Ketnet-wrapper

Ketnet gaat op zoek naar gloednieuw talent in Wie wordt wrapper?

Donderdag 27 januari 2022- Ketnet-wrappers Sien Wynants en Thomas Van Achteren hadden zojuist groot nieuws in Gillis en Govaerts bij MNM. Op het Gala van de Gouden K's in april nemen zij afscheid als Ketnet-wrappers. Kinderzender Ketnet lanceert daarom vandaag een oproep voor een gloednieuwe zoektocht Wie wordt wrapper?.

"Na 9 jaar heb ik het gevoel dat ik zowat alle Ketnet-watertjes doorzwommen heb. Ik heb de dagelijkse live-wrap nog meegemaakt, Kingsize Live, het allereerste kleine Gala tot het Sportpaleis. Vaak in het buitenland gezeten en mooie programma's gemaakt. De cirkel is rond. Tien jaar had een mooi rond getal geweest, maar net daarom doe ik het nu al. Ik sta open voor elke nieuwe uitdaging, voor minstens negen jaar!"
​Sien Wynants
“De afgelopen acht jaar heb ik zoveel fijne dingen gedaan bij Ketnet, waar ik voorheen enkel maar van kon dromen. “Goedenavond jongens en meisjes!!!” In een overvol Sportpaleis. Samen met de Ketnetters de wereld een heel klein beetje warmer maken tijdens De Warmste Week. Presenteren voor een gevuld strand op Pennenzakkenrock en zoveel meer. Het is tijd om de fakkel door te geven. Iemand anders deze fijne ervaringen te gunnen en zelf op zoek te gaan naar nieuwe avonturen."
​Thomas Van Achteren

Sien en Thomas nemen nog niet meteen afscheid, ze zijn de komende weken nog te zien bij Ketnet en hebben nog grote plannen. Die maken ze bekend in Kingsize Live op zondag 13 maart. De zoektocht Wie wordt wrapper? gaat van start op zondag 1 mei. Inschrijven kan tot 28 februari via wordwrapper.be.

Wie wordt wrapper?

Voor de vierde maal gaat Ketnet op zoek naar nieuw talent in Wie wordt wrapper?. In de eerste editie van het programma kwam Charlotte Leysen uit de bus, in 2012 werd Sien Wynants gekozen en in 2019 zorgde het programma voor de ontdekking van Gloria Monserez. Ketnet gaat op zoek naar de ultieme match voor Sarah, Sander en Gloria. Iemand die geen schrik heeft van camera’s en sociale media, en al zéker niet van kinderen en jongeren tussen 6 en 12 jaar. Iemand die zichzelf durft te zijn en goesting heeft om zich helemaal te smijten.

Ketnet kweekvijver van talent

Ketnet is al 24 jaar een kweekvijver voor talent. Steven Van Herreweghe presenteerde als ‘wrapper’ de eerste Ketnet-uitzending. Hij vormde samen met Ianka Fleerackers, Gitte Van Hoyweghen en Sven Ornelis het eerste wrappers-kwartet. Na hen volgen nog tal van nieuwe gezichten, van wie er een heel aantal op dit moment nog actief zijn in de media. Ketnet bleek de afgelopen 24 jaar dan ook de perfecte springplank naar een verdere carrière in de media. Enkele andere voorbeelden: Peter Van de VeireStaf CoppensJelle CleymansErika Van TielenBritt Van MarsenilleNiels Destadsbader,…

Sien Wynants

Sien Wynants won in 2012 de tweede editie van Wie Wordt Wrapper. Ze won in de finale van Sander Gillis. Ze presenteerde Ketnet-programma's Kingsize Live, Goed Gezien! en Schijtluizen en was in 2016 samen met William Boeva het gezicht van de Move tegen Pesten.

Thomas Van Achteren

In 2015 voegde Thomas Van Achteren zich bij het team van Ketnet-wrappers. Voordien nam hij al deel aan Junior Eurosong en was hij te zien in Ketnetpop. In 2015 presenteerde hij samen met Tatyana Beloy Ketnet Musical: Kadanza Together. Samen met wrappers Leonard Muylle, Sander Gillis en ​ Ketnet-gezicht Tinne Oltmans was hij in 2018 het boegbeeld van de Move tegen Pesten: STIP IT.

Elise Vandevenne Communicatieverantwoordelijke Ketnet

----------------------------

Interviewvragen voor Sien en Thomas via [email protected].

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos