Skip to Content
Presenteer zelf het Karrewiet-journaal

Presenteer zelf het Karrewiet-journaal

En heel wat andere leuke activiteiten en programma's tijdens de kerstvakantie, met Ketnet en Ketnet Junior

Donderdag 7 december 2023 – Kinderen vieren het eindejaar met Ketnet, peuters en kleuters beleven de leukste kerstvakantie met Ketnet Junior.

Ketnet

Zin in een onvergetelijke kerstvakantie vol plezier en avontuur? Dan is de gratis doe-expo Ketnet aan zee in Knokke-Heist de ultieme bestemming voor jou en je hele familie. Stap in de wereld van Ketnet en doe mee aan tal van coole Ketnet-activiteiten: presenteer zelf het Karrewiet-journaal, bereid je voor op Het Gala van de Gouden K’s, speel mee met het Kingsize Live-bordspel en nog veel meer. Ontmoet ook jouw favoriete Ketnet-wrapper en dans mee met verschillende muzikale acts. Reserveer vlug je gratis tickets op heldenplein.be. Meer info vind je ook op ketnetvoorouders.be.

  • Ketnet aan zee: van zaterdag 23 december tot en met zondag 7 januari op het Heldenplein in Knokke-Heist.

In Plopsaland De Panne kan je van dinsdag 26 tot en met zaterdag 30 december naar Ketnet kerst. Ontmoet er de cast van #LikeMe voor de allerlaatste keer, neem een foto met 3Hz en Nachtwacht en zing en dans mee met De KetnetBand. In Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Station Antwerp vier je kerst met Bumba. Meer info op ketnetvoorouders.be.

  • Ketnet kerst: van dinsdag 26 tot en met zaterdag 30 december in Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Station Antwerp.

Ga tijdens de kerstvakantie mee op tocht met de Ketnet-wrappers in Jij beslist: wrappertrip op ketnet.be en in de Ketnet-app. Ketnetters kunnen zelf meedoen in dit interactieve verhaal en ook zelf beslissen hoe het afloopt. Ga op pad met Nona, die samen met haar vriend Bert een challenge-race wil doen. Of trek erop uit met Thomas die met Timon en een jeugdvereniging wil survivalen in het bos. Of hou je liever met Héritier en Steffi een sleepover, samen met de Nederlandse YouTube-ster Kitta DIY?

  • Jij beslist: wrappertrip: vanaf vrijdag 29 december op ketnet.be en in de Ketnet-app.

Een kletsnatte zomer, het succes van Pommelien Thijs, te weinig juffen en meesters, de oorlog in Gaza en Israël. Het zijn maar een paar verhalen van 2023. Hoe hebben kinderen het afgelopen jaar beleefd? Je ziet en hoort het in Het jaar van Karrewiet op maandag 25 december.

  • Het jaar van Karrewiet: maandag 25 december, van 18.15 tot 18.40 uur op Ketnet, in de Ketnet-app en op VRT MAX.

Ketnet Junior

In de kleuterfictieserie Kabam! staan herkenbare kinderangsten centraal. Ben jij wel eens bang? Dat je hart bonst en je benen trillen? De kinderen uit de klas meester Mo wel. Bang voor de hond bijvoorbeeld, het gat waar ze doorheen moeten tijdens de zwemles of om voor gek te staan in de klas. Gelukkig hebben ze ook allemaal een rijke fantasie, die hen dan helpt. De reeks laat in 10 korte verhalen zien dat iedereen wel eens bang is en toont op een speelse manier dat er vaak ook een oplossing voor handen is. Met een beetje fantasie en flink wat humor.

  • Kabam!: vanaf vrijdag 22 december in de Ketnet Junior-app en op VRT MAX, vanaf zaterdag 23 december op Ketnet Junior.

Vallen babydieren net zo in slaap als kinderen? Of gaat het er helemaal anders aan toe? Je komt het te weten in Slaapwel. Deze heerlijke verzameling korte filmpjes vertelt je alles over de verbazingwekkende slaapgeheimen van babydieren.

  • Slaapwel: vanaf vrijdag 22 december in de Ketnet Junior-app en op VRT MAX.

Tijdens de kerstvakantie kan je kijken naar nieuwe afleveringen van Kleine dingen. Daarin verkennen Roos, Blauw, Oranje, Geel en Groen hun omgeving. Spelenderwijs ontdekken ze meer over zichzelf, elkaar en de wereld rondom hen heen. De thema’s en verhalen verwijzen op een komische manier naar het dagelijkse leven van kleuters en leren hen empathisch te zijn, te functioneren in groep en elkaars verschillen te waarderen en respecteren.

  • Kleine dingen: vanaf vrijdag 22 december in de Ketnet Junior-app en op VRT MAX, vanaf zaterdag 23 december op Ketnet Junior.
Bart Verbeeck VRT Communicatie
Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos