Politiek op kindermaat met De Raad van Soekie

Politiek op kindermaat met De Raad van Soekie

Nieuw op Ketnet vanaf 20 maart

Donderdag 14 maart 2024 -Ketnet organiseerde afgelopen dinsdag een heuse avant-première voor de gloednieuwe komische reeks De Raad van Soekie. In een belangrijk verkiezingsjaar wil Ketnet kinderen op een laagdrempelige manier laten kennismaken met politiek. De Raad van Soekie is een reeks barstensvol humor waarin je tussen de regels bijleert over het belang van debatteren, hoe het democratisch systeem werkt, het belang van verkiezingen én veel meer.

"Kinderen weten wat er in de wereld gebeurt, ze zien het elke dag in Karrewiet, op sociale media en op TV. Natuurlijk willen ze die wereld ook begrijpen. Met De Raad van Soekie willen we hen in dit verkiezingsjaar op een toegankelijke manier laten kennismaken met politiek en politieke begrippen. Zo helpen we de  kinderen van vandaag de bewuste burgers van morgen te worden". Anne Dreesen, aanbodsverantwoordelijke Ketnet

Ketnet geeft kansen aan jong talent

In de hoofdrol zien we jong talent als Sofia Zaifri (Soekie Btaimi), Lucas Stoefs (Sebast Herbots), Sofia Ferri (Tess Timmermans), Jean-Romy Manzila (Rudyard Jackson) en Felix Maesschalck (Pedro). Naast het jonge talent duiken ook bekende Ketnet-gezichten op in een gastrol. Niemand minder dan Jenne Decleir, Jelle Cleymans, Moora Vander Veken, Kevin Bellemans, Bram Spooren, Veronique Leysen, Sander Gillis en vele andere bekende namen. De intro van De Raad van Soekie werd ingezongen door voormalig Ketnet-wrapper Niels Destadsbader.

Het verhaal

Welkom op het B.R.O.L. (Bernard Roothooft Olbrechts Lyceum) waar we kennismaken met Soekie, de voorzitster, en vier andere leden van de leerlingenraad. Met positief enthousiasme zetten Soekie en haar beste vrienden zich in voor de school en de medeleerlingen. Er is echter één raadslid dat nooit akkoord is met Soekie en haar vrienden. Hij voert actief oppositie met zijn pogingen om hun plannen te dwarsbomen want hij wil de plaats van Soekie als voorzitter innemen.

De Raad van Soekie is een programma van Eyeworks Film & TV Drama voor Ketnet en zal te zien zijn vanaf 20 maart op Ketnet, VRT MAX, Ketnet.be en in de Ketnet-app. Met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) van de Vlaamse Overheid en de Belgische tax shelter i.s.m. Casa Kafka Pictures.

Elise Vandevenne Communicatieverantwoordelijke Ketnet

 

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos