Opnames Waiko en #LikeMe gaan deze zomer van start

Opnames Waiko en #LikeMe gaan deze zomer van start

Ook opnames van De Raad van Soekie, De Faker en Diede-Skate

Dinsdag 2 juli 2024- Ketnet heeft weer een drukke zomer voor de boeg. Maar liefst vijf programma's gaan in opname waarvan twee gloednieuwe fictiereeksen.

Waiko

Ketnet en Studio 100 slaan de handen in elkaar voor Waiko, een spannende fictiereeks met een buitenaards kantje. Deze reeks geeft kansen aan jong talent zoals Célia Arena (Nova), Emma Malfliet (Bibi), Ruben Santens (Ion), Mauro Janssens (Otto) en Matisse Foré (Kas). Verder wordt de cast aangevuld met een ervaren cast: Ikram Aoulad (Ida), Kobe Van Herwegen (Joris) en Tom Audenaert (Kenny).

Story image

Het verhaal

Een gezellige kermis blijkt een hotspot te zijn voor buitenaardse bezoekers. Die komen hier terecht in de hoop een mogelijke oplossing te vinden voor hun probleem. Het is aan enthousiaste tiener-alien Nova en haar drie beste vrienden om de komst van de aliens geheim te houden en hen met een creatieve oplossing hun reis door het heelal te helpen verderzetten. Want ook al zorgen de buitenaardse bezoekers vaak voor chaos, onze vrienden gaan geen enkel probleem uit de weg. Op de kermis is iedereen welkom! Waiko!

Waiko is een coproductie van Ketnet en Studio 100 en zal te zien zijn in het najaar 2024 op Ketnet en VRT MAX.

#LikeMe

De succesvolle muzikale reeks krijgt in 2025 een nieuw verhaal met nieuwe personages, nieuwe cast, 26 gloednieuwe Nederlandstalige klassiekers in een nieuw jasje én heel wat spannende avonturen. De opnames gaan deze zomer van start. Later kondigen we de cast aan en nodigt Ketnet de pers uit voor een exclusieve blik achter de schermen.

#LikeMe is een coproductie van Ketnet en Fabric Magic en zal te zien zijn in 2025 op Ketnet en VRT MAX.

De Raad van Soekie

Deze zomer start ook De Raad van Soekie opnieuw met opnames. In een belangrijk verkiezingsjaar wil Ketnet kinderen op een laagdrempelige manier laten kennismaken met politiek. De Raad van Soekie is een reeks barstensvol humor waarin je tussen de regels bijleert over het belang van debatteren, hoe het democratisch systeem werkt, het belang van verkiezingen én veel meer.

De Raad van Soekie is een programma van Eyeworks Film & TV Drama voor Ketnet en zal te zien in het najaar 2024 op Ketnet en VRT MAX. Met de steun van de Belgische tax shelter i.s.m. Casa Kafka Pictures.

Diede-Skate

Het vierde deel van Skate gaat deze zomer in opname en draait rond het personage Diede. De reeks biedt een blik op de skatescene zal later dit najaar te zien zijn op Ketnet en op VRT MAX. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Nona ’t Jolle (Hilly), Amaryll Crott (Diede), Josselin Blakime (Ayo) en Ilian Benamor (Otis).

Het verhaal

Diede is terug van weggeweest, maar voelt zich al snel wat vervreemd van de vriendengroep. Wanneer ze de kans krijgt om samen met influencer Mick een vlogreeks te maken over Sam, een bijzondere surfer, twijfelt ze geen seconde. 

Intussen kampen de vrienden Otis, Hilly en Ayo met ambetante buurtbewoners en dreigt een sluiting van het skatepark wegens overlast. Ondanks de drukte rond de vlogs, wil Diede hen graag helpen. Slaagt ze erin alle ballen in de lucht te houden?!

Diede-Skate is een programma van De Mensen voor Ketnet en zal te zien zijn in 2025 op Ketnet en VRT MAX. Dit najaar kunnen Ketnetters het verhaal van Otis-Skate ontdekken via Ketnet en VRT MAX.

De Faker

De succesvolle Ketnet-reeks De Faker krijgt een derde reeks en ook deze gaat deze zomer in opname. De Faker is een realityshow waar in elke aflevering, bij een Vlaams gezin, één gezinslid wordt vervangen door een zogenaamde ‘Faker’. Twee teams nemen het in het programma tegen elkaar op: Team Nidal met Maurane Proost en Jelle Mels tegen Team Nona met Annabet Ampofo en Jensen Baert. Welk team ontdekt het vaakst de identiteit van een faker? Slagen de Ketnet-gezichten er niet in om de faker te ontmaskeren dan wint het gezin de faker-beker én een uitstap naar een leuk pretpark. 

De Faker zal te zien zijn dit najaar op Ketnet en VRT MAX. De Faker is gebaseerd op het NPO-programma De Faker dat sinds 2020 loopt op Zapp.

Elise Vandevenne Communicatieverantwoordelijke Ketnet

 

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos