Skip to Content
Opnames derde bioscoopfilm van Nachtwacht, De dag van de Bloedmaan, in volle gang

Opnames derde bioscoopfilm van Nachtwacht, De dag van de Bloedmaan, in volle gang

Norah Gharib en Guga Baùl vervoegen de cast

 

Na het enorme succes van de eerste film De Poort der Zielen in 2018 en de tweede film Het Duistere hart in 2019 krijgt de populaire Ketnet-reeks Nachtwacht een derde bioscoopfilm: De dag van de Bloedmaan. De opnames van de nieuwe prent zijn in volle gang. De filmcrew strijkt momenteel neer in Vremde om daar spectaculaire nachtopnames te maken. Met gastacteurs Nora Gharib, Guga Baùl en Begir Memeti is de Nachtwacht tijdens deze film alvast in goed gezelschap. 

Cast

Wilko: Giovanni Kemper
​Keelin: Celine Verbeeck
​Vladimir: Louis Thyssen

​Rhea: Nora Gharib
​Bardal: Guga Baùl  
​Lupino: Begir Memeti
​Sacha: Luna Van Avermaet
​Quil: Gregory Van Damme
​Romulus: Immanuel Lemmens
​Cooper: Peter Van De Velde 
​Helena: Brigitte Heitzer 
​Vega: Sven De Ridder

De dag van de Bloedmaan
​In de derde Nachtwacht-film staat deze keer de weerwolf centraal. Vlad, Keelin en Wilko komen terecht in het rijk der weerwolven. Hier heeft Wilko’s vader, Lupino, de wilde weerwolfclans in vrede verenigd. Samen met Wilko’s zus Rhea wil hij de weerwolven de moderne tijd inleiden. Er wordt echter tegen hem samengespannen door enkelen die juist terug willen naar het recht van de sterkste. Tijdens een duister offerritueel creëren zij de Bloedmaan, een eeuwige zonsverduistering die de weerwolven woest en wild maakt. En er ontstaat een krachtig, onverslaanbaar monster.  Onverslaanbaar? Ook voor de Nachtwacht?

Story image

De film zal te zien zijn in de Belgische bioscopen vanaf 15 december 2021.
​De Dag van de Bloedmaan is een coproductie van Ketnet en Studio 100 en zal verdeeld worden door Kinepolis Film Distribution (KFD).

Download hier de foto's in hoge resolutie.

Sara Vermassen VRT Communicatie

 

 

 

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos