Skip to Content
Nona 't Jolle volgt Sander Gillis op als Ketnet-wrapper

Nona 't Jolle volgt Sander Gillis op als Ketnet-wrapper

Zondag 7 mei 2023 - Vanochtend werd in het Ketnet-programma Kingsize Live bekendgemaakt wie de opvolger wordt van Sander Gillis. Die nam op 31 maart na tien jaar afscheid als Ketnet-wrapper. De keuze is gevallen op Nona ’t Jolle.

Wie is Nona?

De 18-jarige Nona ‘t Jolle is geboren en getogen in Antwerpen, waar ze vorig jaar afstudeerde aan de afdeling woordkunst-drama in Pius X. Nona groeide op met Ketnet en was tussen haar 10 en 12 al geregeld te zien in Karrewiet en als ‘rode lopertje’ (kindreporter achter de schermen). Nona haalde vorig jaar de finale van Wie wordt wrapper? en werd daarvoor geselecteerd uit meer dan 4000 kandidaten. Momenteel is Nona ook te zien in de jongerenreeks wtFOCK.

Story image

 

Dat Nona een veelzijdig talent is, kunnen de Ketnetters dit najaar ook zien in Hilly Skate, een nieuwe fictiereeks die zich afspeelt in de skatescene en waarin Nona de titelrol van Hilly vertolkt. Ook in het echte leven is Nona gek op skaten. Verder zou ze elke dag pannenkoeken kunnen eten en houdt ze van gezellige rommel. Ze is ook een hevige supporter van de Rode Duivels en kent naar eigen zeggen een life hack voor ieder probleem.

"Ik ben enorm vereerd dat ze mij gevraagd hebben als nieuwe wrapper. Van kleins af aan heb ik altijd een groot Ketnet-hart gehad. Het was mijn grootste droom om ooit wrapper worden, en die komt nu uit. Ongelofelijk zot!
Nona ‘t Jolle

Ze kijkt er ook naar uit om te kunnen samenwerken met de andere wrappers: “Vorig jaar zat ik samen met Nidal, Thomas en Héritier in de finale van Wie wordt wrapper?. Dus dat wordt een heel fijn weerzien! Ik vind het enorm cool dat ik samen met Sarah mag wrappen, want ik ben opgegroeid met haar als wrapper. En ik ben ook een grote fan van multitalent en spring-in-‘t-veld Gloria. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen! Letsgoooo!”

Nona debuteert als wrapper op woensdag 17 mei.

“De wrappers zijn voor Ketnet de kers op de taart, de mayonaise op de frieten, de slagroom op de dame blanche. Ze maken alles beter. Daarom hebben we na het vertrek van Sander beslist om zijn lege plek in te vullen met Nona. Een jong talent dat we de komende tijd alle kansen willen geven om te groeien. Ik geloof ook dat de Ketnetters haar snel in hun armen gaan sluiten.”
Annemie Gulickx, netmanager Ketnet

Ketnet kweekvijver van talent

Als wrapper treedt Nona in de voetsporen van heel wat andere veelbelovende jongeren die ondertussen naam hebben gemaakt in de media. Ketnet is immers al meer dan 25 jaar een echte kweekvijver voor talent. Steven Van Herreweghe presenteerde als ‘wrapper’ de eerste Ketnet-uitzending. Hij vormde samen met Ianka Fleerackers, Gitte Van Hoyweghen en Sven Ornelis het eerste wrappers-team.

Na hen volgden nog tal van nieuwe gezichten van wie er heel wat ook nu nog actief zijn in de media. Ketnet bleek in de loop der jaren dan ook de perfecte springplank naar een verdere carrière in de media. Denk maar aan Peter Van de Veire, Staf Coppens, Jelle Cleymans, Erika Van Tielen, Britt Van Marsenille, Karolien Debecker, Niels Destadsbader, Gloria Monserez…

Elise Vandevenne Communicatieverantwoordelijke Ketnet

 

 

 

 

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos