Skip to Content
Nieuw Karrewiet-nieuwsanker Amber Janssens vanaf 1 september te zien op Ketnet

Nieuw Karrewiet-nieuwsanker Amber Janssens vanaf 1 september te zien op Ketnet

Samen met Mariam en Jelle zal Amber de dagelijkse Karrewiet-uitzending op Ketnet presenteren

Woensdag 26 augustus - Karrewiet is er elke dag voor kinderen, zowel online als op televisie, en dat al bijna twintig jaar lang. Het jeugdjournaal is uitgegroeid tot een vaste waarde op Ketnet en is de referentie voor nieuws op maat van kinderen in Vlaanderen. Elke dag brengt Karrewiet nieuws en duiding bij de actualiteit op kindermaat, doorspekt met eigen verhalen van de kinderen en aandacht voor hun kijk op de wereld.

Tijdens de coronacrisis bleek nogmaals hoe belangrijk die rol van Karrewiet was. Door informatie en duiding op maat te brengen, zorgde het jeugdjournaal ervoor dat de Ketnetters beter begrepen wat er allemaal gaande was. Kinderen werden geregeld aan het woord gelaten en konden bij Karrewiet terecht met hun vragen. Zo bracht Karrewiet de getuigenis van de 13-jarige Dylan, een jongen die opgroeit in een kansarm gezin. In het jeugdjournaal sprak hij over de problemen die zijn gezin ervoer tijdens de coronacrisis, wat bijzonder veel indruk maakte op zowel kinderen als volwassenen.

Katrien Van Der Slycken, themachef JONG VRT NWS: "Karrewiet is voor kinderen een leidraad in een wereld die hen overspoelt met informatie. Amber, Jelle en Mariam zijn de gidsen die de kinderen meenemen doorheen het nieuws van de dag en duiding geven bij de verhalen die complexer zijn. Karrewiet stapt ook in de leefwereld van kinderen en geeft elk kind een stem. En die stem is belangrijk, zeker ook voor kinderen die het moeilijker hebben."

Nieuwsankers Jelle Mels en Mariam El Mandoudi presenteren dagelijks de Karrewiet-uitzending op Ketnet en gidsen de kinderen door het nieuws en de actualiteit van de dag. Vanaf 1 september kunnen zij rekenen op de hulp van een derde, nieuw Karrewiet-nieuwsanker: Amber Janssens.

Story image

Amber is 25 jaar en afkomstig uit Brussel. Ze volgde een theateropleiding aan het Lemmensinstituut en behaalde een master in de journalistiek aan UGent. Die journalistieke ervaring kon ze in de praktijk omzetten tijdens haar werk voor VRT NWS. Amber speelde daarnaast ook een rol in de Eén-reeksen Geub en Dertigers, en zal binnenkort te zien zijn in de Ketnet-reeks Hoodie. Sinds maart 2020 draait ze mee op de Karrewiet-redactie, waar ze het reilen en zeilen achter de schermen volgt en de kneepjes van het vak leert. Amber kijkt uit naar 1 september:

"Toen ik zelf kind was, gold Karrewiet al als de plek voor nieuws.Voor kinderen nu, die opgroeien tussen sociale media en een overvloed aan nieuwsbronnen, geloof ik dat Karrewiet echt een ankerpunt vormt. Dat ik daar mijn stem aan mag geven, is een voorrecht."

Karrewiet: van maandag tot en met vrijdag om 17.50 uur op Ketnet, op Ketnet.be/karrewiet, in de Ketnet-app en op het YouTube-kanaal van Karrewiet.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos