Skip to Content

Move tegen pesten meest trending video van 2018 op YouTube in België

Ketnet kaapt met het themalied Stip na stip van de Move tegen pesten de eerste plaats weg in YouTube Rewind, de jaarlijkse ranking van de populairste trending video's op YouTube in België. De volledige lijst van YouTube Rewind wordt morgen bekendgemaakt.

De Move tegen pesten is de actie van Ketnet in samenwerking met het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten. Samen dansen en zingen tegen pesten; de afgelopen jaren was dat dé manier voor kinderen om te tonen dat ze tegen pesten zijn. Met de song Stip na stip riep Tinne Oltmans in 2018 kinderen en jongeren op om op te komen tegen pesten. Ook in 2019 slaan Ketnet en het Netwerk Kies Kleur tegen Pesten opnieuw de handen in elkaar voor een nieuwe editie van de Move tegen pesten: STIP IT.

"In 2012 zijn we bij Ketnet begonnen met de Move tegen pesten. Het is ieder jaar opnieuw hartverwarmend om te zien hoe geëngageerd de Ketnetters zijn om 'neen' te zeggen tegen pesten. Dat net de video van de Move tegen pesten de meest trending video in België is, is een krachtig signaal tegen pesten van de Ketnetters, hun ouders, verenigingen en scholen. We zijn dan ook dankbaar voor deze eerste plaats!"

Maarten Janssen, Netmanager Ketnet

 

"Bij Ketnet omarmen we het mediagebruik van kinderen om onze opdracht waar te maken. We willen naast onze eigen sterke digitale platformen ook aanwezig zijn op de platformen waar ons doelpubliek zich bevindt. Dat we met de video van de Move tegen pesten zo'n mooi resultaat behalen toont aan dat we met Ketnet een sterk digitaal verhaal schrijven."

Sam Ickx, digitaal aanbodverantwoordelijke Ketnet

'Ketnet kaapt met de video 'Move tegen pesten' terecht de eerste plaats weg als meest trending videoclip op YouTube in België in 2018. De vier stippen met boodschap dat pesten helemaal niet oké is en het bijhorende lied gezongen door Tinne Oltmans leefde het voorbije jaar bij heel veel kinderen en werd ook massaal bekeken via YouTube. Daar kunnen we alleen maar blij van worden!'

Michiel Sallaets, Communicatie Manager Google/YouTube België

Contacteer ons
Elise Vandevenne Communicatieverantwoordelijke Ketnet
Michiel Sallaets Communicatie manager Google/YouTube België
Elise Vandevenne Communicatieverantwoordelijke Ketnet
Michiel Sallaets Communicatie manager Google/YouTube België
Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos