Skip to Content
Ketnet | Minister Sven Gatz speelde mee op Buitenspeeldag

Ketnet | Minister Sven Gatz speelde mee op Buitenspeeldag

Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz heeft vandaag onder de VRT-toren de aftrap gegeven van de Buitenspeeldag bij Ketnet. Deze achtste Buitenspeeldag is een initiatief van minister Gatz en de kinderzenders Ketnet, Nickelodeon en VTM Kzoom, samen met talrijke andere partners in heel Vlaanderen en Brussel. Net zoals de andere zenders gingen Ketnet en Ketnet.be vandaag tussen 13.00 en 17.00 u. op zwart. Ze staakten hun uitzendingen en spoorden de kinderen aan om buiten te gaan spelen.

 

Buiten spelen in het bos van de VRT

Zoals elk jaar organiseerde Ketnet op deze televisie- en internetvrije namiddag ook een eigen speeltuin op het VRT-terrein. Daarvoor hadden de wrappers de voorbije weken alle Ketnetters uitgenodigd om hun beste buitenspeeltips door te sturen naar Ketnet.be. De vijf kinderen met de leukste ideeën werden uitgenodigd om vandaag hun lievelingsspel te komen spelen in het bos van de VRT, samen met de wrappers Leonard en Sander. Ze mochten ook elk een vriendje meebrengen.

 

Minister Sven Gatz gaf de aftrap

Het startschot van de Buitenspeeldag bij de VRT werd gegeven door minister Gatz. Hij deed ook volop mee aan het eerste spel: een estafettewedstrijd waarbij twee teams geblinddoekt een opdrachtenparcours moesten afleggen: rondjes draaien rond een bezemsteel, door een hoepel springen, dansen, en in een appel aan een koord bijten.

Minister Sven Gatz: “Kinderen moeten altijd en overal kunnen buiten spelen. Het zorgt ervoor dat ze voldoende beweging hebben, maar ook dat ze vriendjes maken en vooral veel plezier beleven. Ik heb me alvast geweldig geamuseerd vandaag! Even mee buiten spelen met hen was een fijne ontspanning tussen ingewikkelde dossiers en onderhandelen door.”

 

Wouter Quartier, netmanager Ketnet: “Ik ben erg trots dat minister Sven Gatz vandaag bij ons te gast was. Het onderstreept het belang van de Buitenspeeldag. Zowel met Ketnet op tv als met Ketnet.be bereiken we dagelijks meer dan 100.000 kinderen. Als we een gedeelte daarvan kunnen mobiliseren om buiten te gaan spelen, dan is onze medewerking aan deze Buitenspeeldag geslaagd. Want buiten spelen is gezond, stimuleert de creativiteit en het groepsgevoel. Maar vooral: buiten spelen is buitengewoon plezant!

 

Vanavond, na afloop van de Buitenspeeldag brengt Karrewiet een reportage over de Buitenspeeldag en op Ketnet.be komt er een fotoverslag van de spelnamiddag van Ketnet.

 

 

 

Contacteer ons
Carine De Coninck VRT Communicatie
Eva Vanhengel Woordvoerder kabinet Sven Gatz
Carine De Coninck VRT Communicatie
Eva Vanhengel Woordvoerder kabinet Sven Gatz
Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos