Skip to Content
Meneer papier laat de allerkleinsten filosoferen op Ketnet Junior

Meneer papier laat de allerkleinsten filosoferen op Ketnet Junior

Vrijdag 29 oktober 2021- Ketnet Junior brengt vanaf 29 oktober een gloednieuw programma voor de allerjongsten. Meneer Papier is een Vlaamse stopmotion animatiereeks voor kleuters gebaseerd op de boeken van Elvis Peeters en Gerda Dendooven. Met deze reeks zet Ketnet Junior in op filosoferen voor kleuters met een ode aan de verbeelding. Meneer Papier knipt en plakt zijn eigen wereld. Hij knipt een fles water om van te drinken, een appel tegen de honger, een hond om mee te wandelen,.. Maar niet alles wat hij knipt, doet zomaar wat hij wenst. Zo lijkt zijn leven verbazend op het onze. Meneer Papier klinkt misschien bekend in de oren, zijn stem wordt ingesproken door Koen Degraeve.

Telidja Klai, ontwikkelingspsychologe Ketnet: "Door zijn poëtische benadering stimuleert Meneer Papier filosoferen over thema’s van het leven. Het geeft kleuters en beginnende lagere school kinderen handvaten om op een fantasierijke manier om te gaan met de wereld en het leven. Meneer Papier helpt kinderen out of the box te denken, wat belangrijk is om creatieve problem solving verder te ontwikkelen."
Elvis Peeters, schrijversduo: "Meneer Papier knipt een wereld waarin bijna alles mogelijk is. Dat heeft hij nu ook gedaan voor ons. We hadden dit nooit durven denken. We hebben Meneer Papier gecreëerd, Gerda heeft hem getekend, nu heeft een hele ploeg hem laten praten en bewegen. Hij is voor ons even verrassend als voor de kijker. Wat een cadeau!"

Meneer Papier is een cut-out animatiereeks, de volledige reeks werd gemaakt uit papier. Daarvoor gebruikte het Belgische productiehuis Mockingbird Productions meer dan 250 kilogram papier. Het maken van de reeks was ook een zeer tijdrovend proces. De productie van één aflevering neemt maar liefst vijf weken in beslag. Per week werd er slechts vijftig seconden van de reeks geproduceerd.

Story image

Meneer Papier is een coproductie van Ketnet Junior met het productiehuis Mockingbird Productions met steun van het VAF en Screen Flanders. Meneer Papier is te bekijken vanaf 29 oktober in de Ketnet Junior-app en op VRT NU en vanaf 30 oktober op Ketnet Junior.

Ketnet Junior zorgt voor inspiratie tijdens de herfstvakantie

Ketnet Junior wil er zijn voor peuters, kleuters én hun ouders. Daarom is er heel wat aanbod in de herfstvakantie. Met een gloednieuwe campagne wil Ketnet Junior inzetten op fantasie. Niet enkel met het aanbod zoals met de gloednieuwe compilaties van Sarah en De Smurfen. Maar ook met de warme oproep om als ouder samen met je peuter of kleuter de wolken te bestuderen. Door op zoek te gaan naar één van hun favoriete Ketnet Junior-figuren in de wolken wordt de fantasie van de jongste kinderen én die van hun ouders extra geprikkeld.

En om die fantasie helemaal tot leven te zien komen, kunnen ouders vanaf deze herfstvakantie opnieuw terecht in Fort Napoleon waar de Tik Tak-expo opnieuw de deuren opent. De expo kent een groot succes en trok vorig jaar al meer dan 30.000 bezoekers.

------------------------------------

NOOT AAN DE REDACTIE:

Elvis Peeters en Gerda Dendooven zijn beschikbaar voor interviews via Elise.Vandevenne@vrt.be.

Elise Vandevenne Communicatieverantwoordelijke Ketnet

 

 

 

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos