Skip to Content
Meisjes aan de macht op het Gala van de Gouden K's

Meisjes aan de macht op het Gala van de Gouden K's

Zondag 3 april 2022- Het Gala van de Gouden K’s was vanavond aan zijn negende editie toe. In een bruisend en tot in de nok gevuld Sportpaleis genoten 16.000 Ketnetters en hun ouders van een spetterende show met tal van optredens. Tijdens het Gala konden de kijkers in het Sportpaleis en thuis ontdekken wie of wat in 2021 in media en showbizz het populairst was bij Vlaamse kinderen en dus een Gouden K verdiende. ​ ​

Gala van de girlpower

De Ketnetters én de genomineerden hebben lang moeten wachten op de uitreiking van de Gouden K’s. In december hadden de kinderen al massaal gestemd voor hun favorieten, maar om het Gala live te kunnen organiseren, werd de show verplaatst naar april. ​ Na lang wachten konden de kinderen nu eindelijk hun winnaars onder luid applaus toejuichen op de awardshow.

Er werden tien Gouden K’s uitgereikt. Naast Camille Dhont, Pommelien Thijs en #LikeMe, de winnaars van vorig jaar, mochten ook verschillende nieuwe namen een Gouden K in ontvangst nemen. Ook K3, Timon Verbeeck en de makers van Belgium’s Got Talent mochten huiswaarts keren met een Gouden K .

Dit zijn alle winnaars:

  • Coole Ket: Nina Derwael
  • Familieprogramma: Belgium’s Got Talent
  • YouTube-hit: Stien Edlund
  • Acteur: Pommelien Thijs
  • Artiest: Camille Dhont
  • Song: Waterval van K3
  • TikTok-ster: Timon Verbeeck
  • Ketnet-programma: Surprise #LikeMe
  • Ketnet-serie: Meisjes
  • Outfit: Francisco Schuster

Spectaculaire show

Bekend Vlaanderen was goed vertegenwoordigd op het Gala. Er waren onder andere optredens van Regi en Niels Destadsbader met ‘De wereld draait voor jou’ en #LikeMe met ‘ochtendgymnastiek’. De Ketnet Musical cast bracht samen met Gloria ‘Je kan het’. Metejoor en Emma Heesters zorgden voor een prachtige versie van ‘Rendez-Vous’. Camille sloot de avond gepast af met haar grootste hit ‘Vuurwerk’.

Ook bij de prijsuitreiking was er ​ heel wat bekend volk. De awards werden overhandigd door Mega Mindy en Mega TobyKoen Wauters en Ruth BeeckmansAster Nzeyimana en Lize Feryn, Gargamel en Azraël uit De Smurfen, Camille Dhont, Jelle Cleymans, Aaron Blommaert, Jenne decleir en nog vele anderen. De awardshow werd integraal uitgezonden op Ketnet, Ketnet.be, in de Ketnet-app en op VRT NU.

Afscheid van Ketnet-wrappers Thomas en Sien

Het gala draaide niet enkel rond de winnaars, maar ook rond het afscheid van Thomas Van Achteren en Sien Wynants. De twee beëindigen hun carrière als Ketnet-wrapper. Het Gala van de Gouden K’s was hun laatste wapenfeit als wrapper. Duizenden Ketnetters namen afscheid met een oorverdovend applaus.

Ook de andere Ketnet-wrappers lieten het afscheid niet zomaar passeren. Sarah, Gloria en Sander staken een grote verrassingsact in elkaar. Samen met enkele Ketnet-vrienden zoals Jean Janssens, Charlotte Leysen, Maureen Vanherberghen, Gio Kemper en Danira Boukhriss brachten ze een eigen versie van De Vriendschapsband. Het was een complete verrassing voor Thomas en Sien.

Het Gala van de Gouden K's is te herbekijken op maandag 4 april omstreeks 8.30 uur op Ketnet, VRT NU, Ketnet.be en in de Ketnet-app. Op woensdag 6 april is het Gala van de Gouden K's te herbekijken met VGT omstreeks 13.30 uur op Ketnet, VRT NU, Ketnet.be en in de Ketnet-app.

Elise Vandevenne Communicatieverantwoordelijke Ketnet

 

 

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos