Skip to Content
Meer dan 10.000 Ketnetters trokken al een 'smoel tegen pesten'

Meer dan 10.000 Ketnetters trokken al een 'smoel tegen pesten'

En een aantal BV's en politici volgden hun goede voorbeeld

De Ketnet-actie "Trek een smoel tegen Pesten" naar aanleiding van de Week tegen Pesten is een groot succes. Sinds vrijdag 17 februari, de eerste dag van de Week tegen Pesten, kunnen kinderen via ketnet.be en de Ketnet-app een 'smoel tegen pesten' trekken in een daarvoor ontwikkelde fototoepassing. Vandaag, 6 dagen later, staat de teller al op meer dan 10.000 'smoelen'. De Ketnetters geven zo een duidelijk signaal dat ze pesten niet OK vinden. Maar ook buiten Ketnet leeft de actie. Een aantal bekende Vlamingen toonden hun steun, zoals Herman Verbruggen, Peter Van de Veire, Ruth Joos en William Boeva. En vandaag werd er ook een duidelijk signaal gegeven vanuit het Vlaams Parlement, waar Ketnet met een fotostand neerstreek.  

Naast deze ludieke actie, besteedde Ketnet deze week ook heel wat redactionele aandacht aan de problematiek. Zo sprak een 'kinderparlement' zich afgelopen zaterdag tijdens het ochtendprogramma Ketnet Swipe uit over pesten en waren er verschillende reportages te zien in het jeugdjournaal Karrewiet en in de Ketnet Wrap. Deze week kwam antipest-experte Kristl Habils al langs tijdens de Wrap en morgen brengt Sibille Declercq, coördinator bij Awel, een bezoek aan de Ketnet-studio.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos