Skip to Content
Martine Tanghe presenteert morgen Karrewiet

Martine Tanghe presenteert morgen Karrewiet

De Grote Karrewiet Verkiezingsshow: zondag 12 mei

Morgen zien de Ketnetters een bekend gezicht tijdens Karrewiet. Niemand minder dan nieuwsicoon Martine Tanghe presenteert morgen het jeugdjournaal van Ketnet. Omdat Jelle Mels en Mariam El Mandoudi, de ankers van Karrewiet, in volle voorbereiding zijn van De Grote Karrewiet Verkiezingsshow die wordt opgenomen op zaterdag 4 mei.

De Grote Karrewiet Verkiezingsshow

Voor het eerst sinds de start van Karrewiet in 2002 brengen Ketnet en VRT NWS een speciaal programma in de aanloop naar de verkiezingen van 26 mei: De Grote Karrewiet Verkiezingsshow.

“Normaal staan wij alleen in de Karrewiet-studio. Nu hebben we een studio die gevuld is met 60 kinderen en ook nog eens zes toppolitici. Da’s spannend… héél spannend!“
​Jelle Mels en Mariam El Mandoudi
"Voor het eerst gaan we de partijvoorzitters zien op een manier die we zelden zien: op kindermaat. Door de eerlijke en openhartige vragen van de Ketnetters gaan ze op maat van kinderen een antwoord moeten geven. We hopen dat we met deze uitzending de Ketnetters warm maken om voortaan de politieke actualiteit te blijven volgen."
​Maarten Janssen, Netmanager Ketnet

Kinderen stellen de vragen in De Grote Karrewiet Verkiezingsshow. En niemand minder dan de voorzitters van de Vlaamse partijen zullen ze beantwoorden: Bart De Wever (N-VA), Meyrem Almaci (Groen), Gwendolyn Rutten (Open VLD), Wouter Beke (CD&V), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en John Crombez (Sp.a).

Want ze mogen misschien nog niet stemmen. Maar dat betekent niet dat kinderen van 9 tot 12 jaar niet bezig zijn met de toekomst van ons land en van de wereld. Ook kinderen maken zich zorgen over het klimaat, over vluchtelingen of veilig verkeer. En al weten ze het misschien niet altijd, ook hun leven wordt bepaald door politici. Want die beslissen over zaken die voor kinderen belangrijk zijn zoals: Moet ik een fietshelm dragen of niet? Krijg ik les in leuke leslokalen of in aftandse containers? Waarom zijn er zo weinig speelstraten?


​In De Grote Karrewiet Verkiezingsshow worden de voorzitters gedurende 50 minuten ondergedompeld in de leefwereld van kinderen. Weten de voorzitters waar kinderen mee bezig zijn? En omgekeerd: wat willen kinderen weten over die politici en hun beroep? Droomden zij als kind er al van om politicus te worden? Waarom maken ze zoveel ruzie? En zijn ze nu extra zenuwachtig voor de verkiezingen? ​

De Grote Karrewiet Verkiezingsshow is een samenwerking tussen VRT NWS en Ketnet en wordt uitgezonden op zondag 12 mei omstreeks 8u30 op Ketnet, in de Ketnet-app en op Ketnet.be. ​

 

 

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos