Skip to Content
Mark Uytterhoeven is Opa op Ketnet

Mark Uytterhoeven is Opa op Ketnet

Ketnet knipoogt naar Morgen Maandag

Maandag 11 oktober 2021- Vanochtend was niemand minder dan Mark Uytterhoeven te gast bij De Ochtend op Radio 1. Hij bracht groot nieuws mee: vanaf vandaag start zijn gloednieuwe programma Opa op Ketnet. Een resultaat van de coronaperiode en de creatieve geest van een bekend televisiemaker.

Netmanager Ketnet, Annemie Gulickx: "Mark Uytterhoeven is vanaf nu Opa op Ketnet. Voor de Ketnetters zorgt hij voor absurde en grappige verhalen en voor de (groot)ouders een knipoog naar Morgen Maandag. Een stukje televisiegeschiedenis heruitgevonden op Ketnet."

Tijdens de lockdown ruimde Mark Uytterhoeven zijn tv-archief op en vond er het trolletje terug dat in 1993 de hoofdrol speelde in de rubriek Kinderspel van Morgen Maandag. Omdat hij zijn kleinkinderen niet kon opvangen, gebruikte hij hetzelfde format om de afgelopen corona-periode een dagelijks clipje te maken voor hen.
​Hij speurde het internet af, op zoek naar tweedehands trollen, paardjes, barbies, een racebaan, nepbananen, mini-meubels, speelgoedfruit....en verzamelde zo een resem rekwisieten die een rol in zijn absurde fantasiewereld spelen.

Opa vanaf maandag 11 oktober omstreeks 19.55 uur op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in ​ de Ketnet-app.

------------------------------------------------------------

Noot aan de redactie: Mark Uytterhoeven is niet beschikbaar voor interviews. De video in dit persbericht is beschikbaar via syndicatie via volgende embedcode:

<iframe src="https://syndicatie.vrt.be/play/sanoma/md-ast-f048c441-72c5-40bd-931d-abd3a623f0df" width="640" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

De eerste aflevering is ook beschikbaar via syndicatie, via onderstaande embedcode:

<iframe src="https://syndicatie.vrt.be/play/sanoma/md-ast-54cf11ce-5018-4b9d-8e0b-42099c807dcb" width="640" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Elise Vandevenne Communicatieverantwoordelijke Ketnet

 

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos