Skip to Content
#LikeMe zet uitverkochte Lotto Arena op stelten

#LikeMe zet uitverkochte Lotto Arena op stelten

Ketnet-sensatie ontvangt Gouden Plaat

Vandaag ging het dak van de Lotto Arena er bijna af. Meer dan 10.000 Ketnetters en hun ouders genoten er van twee optredens van #LikeMe. In de spectaculaire show vol muziek en dans volgden de Nederlandstalige hits zich in sneltempo op. Het publiek zong luidkeels mee met klassiekers als 'Ik wil je' van de Kreuners, 'Het is weer voorbij die mooie zomer' van Gerard Cox en 'Porselein' van Yasmine. Als kers op de taart kregen de vijf jongeren uit handen van Ketnet-wrapper Charlotte Leyssen een Gouden Plaat. Op amper drie weken tijd verkocht de Ketnet-sensatie meer dan 10.000 stuks van hun eerste dubbel-cd.

"Zoveel mensen samen de muziek van #LikeMe horen zingen, dat geeft echt kippenvel. Het voelde zo onwerkelijk aan om op dat podium te staan en al die blije gezichten te zien. En dan als kers op de taart nog een gouden plaat krijgen ook... Dit vergeten we nooit meer!”
​Pommelien, Maksim, Camille, Joey en Francisco

Ook de ervaren rotten in het vak Hugo Sigal en Janine Bischops zongen uit volle borst voor een bomvolle Lotto Arena. Hugo Sigal bracht zijn versie van 'Uit m'n bol' van André Hazes en Janine bracht twee ontroerende versies van 'Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben' van Joost Nuissl en 'De lichtjes van de Schelde' van Bobbejaan Schoepen.

“Uit m'n bol! Heerlijk om voor zo’n enthousiast jong publiek te mogen werken! Nicole en ik hadden al wel een paar optredens in de Lotto Arena gedaan voor een volwassen publiek, maar dit was toch nog iets anders. De mix van jonge mensen met hun ouders en grootouders was gewoon fantastisch! De jeugd die al die oude Nederlandstalige liedjes meezingen …kippenvel."
​Hugo Sigal
"Wat was dat tof zeg! Nog nog nog van dat!"
​Janine Bischops

Vandaag werd ook de laatste aflevering uitgezonden van het eerste seizoen van #LikeMe. In de dertiende aflevering zaten bewerkingen van de nummers 'Mooi weer vandaag' van Bart Kaell en 'Lichtjes van de Schelde' van Bobbejaan Schoepen.

-------------------------------------------------------------

Noot aan de redactie: later vandaag zijn er foto's beschikbaar van de optredens via het persportaal van VRT.

 

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos